Conecteaza-te cu noi

Administratie

Decizia CLM Constanța: Cei care au CAZIER NU mai au ACCES la locuințele sociale din Henri Coandă

Published

on

Consilierii locali au aprobat, astăzi, un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 65/2011 privind aprobarea „Programului de construire unități locative modulare în municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente – Campus Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă”, cu modificările și completările ulterioare. Concret, este vorba de introducerea unor reglementări în cea ce privește accesul la locuințele din cartierul social Henri Coandă.

Viceprimarul USR Florin Cocargeanu a declarat că în cartierul social Henri Coandă este nevoie, înainte de orice, de criterii mai bune privind accesul chiriașilor la locuințe sociale.

„Aceste reglementări trebuie să ajute la prioritizarea nevoilor reale ale celor care solicită astfel de locuințe modulare, cei care sunt în cea mai mare nevoie. RAEDPP, ca administrator bun și eficient al acestor spații, trebuie să încheie un protocol de colaborare cu DGASPC prin care să poată institui un sistem de identificare rapidă a copiilor din centrele sociale care devin majori și să se asigure acestora suport în întocmirea dosarului pentru obținerea unei astfel de unități locative. Mai mult, pentru ca aceste persoane ce provin din centrele sociale să beneficieze de un sprijin real protocolul trebuie să prevadă și procedura prin care acestea vor fi  îndrumate și către AJOFM în vederea obținerii unui loc de munca sau a unei eventuale calificări prin frecventarea cursurilor de calificare. USR Constanța susține criteriile de punere în valoare a resurselor umane prin prioritizarea acordării sprijinului către cei care se află în cea mai mare nevoie și pentru care trebuie depuse toate eforturile privind incluziunea socială sustenabilă“, a spus Cogargeanu.

De aceea, cei din USR au intervenit cu două amendamente:

Advertisement

La Anexa nr 1 la HCL 265/2021 se completează cu următoarea Notă:

„RAEDPP, ca bun și eficient administrator al acestor spații locative, va încheia un protocol de colaborare cu DGASPC prin care sa poată institui un sistem de identificare rapidă a copiilor din centrele sociale care devin majori și să le asigure acestora suport în întocmirea dosarului. Mai mult, pentru ca aceste persoane ce provin din centrele sociale să beneficieze de un sprijin real protocolul trebuie să prevadă și procedura prin care acestea vor fi îndrumate și către AJOFM în vederea obținerii unui loc de muncă sau a unei eventuale calificări prin frecventarea cursurilor de calificare.“

De asemenea, anexa nr 3 la HCL 265/2021 se modifică după cum urmează:

„Punctajul punctul A1 se modifcă de la 18 pct la 40 pct. Punctul B7 se modifică și va avea următoarea formă:

Persoanele care sunt apte de muncă cu vârsta de până la 60 de ani și care nu sunt încadrate în câmpul muncii, cu excepția tinerilor proveniți din centrele sociale, vor fi depunctate cu -30 de puncte.“

Advertisement

O altă reglementare introdusă în comun de USR și PNL prevede că „cei care au cazier nu mai au acces la locuințele sociale din Henri Coandă.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions