Connect with us

Administratie

USR Constanța: „Nu vom susține construirea de blocuri între case“

Publicat

la

Consilierii USR Constanța au cerut în cadrul ședinței de azi a CLM retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâri ce se referă la anularea celor două PUZ-uri până la clarificarea anumitor aspecte. Unele legale, altele de conținut.

„Atragem atenția că documentațiile de urbanism au valoare de legi locale, motiv pentru care trebuie să le acordăm atenția cuvenită și să le tratăm cu maximă seriozitate. Practica ne arată că e mai ușor sa previi decât să repari ce s-a stricat din punct de vedere urbanistic, pentru că efectele documentațiilor de urbanism se pot vedea chiar și după 50 sau chiar 100 de ani de la adoptare, dar acum ne aflăm în ipostaza ingrată de a repara haosul lăsat de vechile administrații pesediste, ale cărei efecte nu se văd încă în totalitate.

USR Constanța nu a susținut niciodată și nici nu va susține construirea de blocuri între case, însă anularea documentațiilor de urbanism nu e foarte simplă și nu putem trata cu superficialitate situația pentru că ne poate costa scump din bugetul local. În loc să facem proiecte pentru Constanța din bugetul orașului, riscăm să plătim despăgubiri dacă nu acționăm conform legii.

Cazul blocului de pe strada Mihai Viteazu colț cu Tudor Vladimirescu (proiectul 39).

În anul 2011 a fost aprobat un PUZ care îi permite proprietarului să construiască un bloc de locuințe colective de P+5 cu un procent de ocupare al terenului de 90% chiar lângă superba clădire de patrimoniu Grădinița Perluțele Mării. În anul 2020 se aproba un PUD pentru aceeași construcție, iar anul acesta domnul arhitect șef eliberează Certificatul de urbanism în vederea obținerii Autorizației de Construire. Neregulile constatate sunt multe și susținem revocarea acestor documente, atâta timp cât acest lucru este legal și nu există riscul ca locuitorii orașului Constanța să fie obligați să îi platească despăgubiri beneficiarului. Am cerut amânarea lui până vom avea confirmarea juriștilor că demersul este legal și nu prezintă riscuri.

Cazul PUZ-ului din cartierul Veterani (Proiectul 1 de pe Ordinea de zi suplimentara). Cu greu am ințeles că de fapt e vorba de o revocare parțială a lui, deoarece nici din titlu și nici din conținutul proiectului nu se înțelege cu ușurință asta. Nu au ințeles intenția administrației locale nici proprietarii care au cumpărat terenuri în vederea construirii de locuințe individuale și care ne-au contactat speriați. Salutam intenția Primăriei de a opri construirea de blocuri între casele din Veterani, dar proiectul trebuie să fie clar și explicit ca să nu creeze confuzie, panică și să nu poată fi interpretat în maniere diferite. Din acest motiv am cerut amânarea lui până va avea forma corespunzătoare.

Dacă aceste două proiecte reprezintă urgențe, ele pot face obiectul unei ședințe extraordinare după clarificarea aspectelor menționate.“, a declarat liderul consilierilor locali ai USR-PLUS, Dumitru Caragheorghe.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: