Connect with us

Administratie

Decizie a instanței. Antoneta Prodan revine în funcția de viceprimar al comunei Castelu

Publicat

la

Încă un ales local din județul Constanța și-a câștigat dreptul de a reveni în funcția publică. Este vorba de Antoneta Prodan din comuna Castelu. Aceasta a câștigat în instanță procesul cu Prefectura Constanța, care a emis în luna decembrie a anului trecut ordinul de încetare a mandatului de consilier local și, în subsidiar, de viceprimar. Ordinul a fost semnat de fostul subprefect Ionuț Done. Viceprimarul Antoneta Prodan a contestat în instanță ordinul de încetare a mandatului de consilier local, iar în urmă cu câteva zile, în 13 aprilie, a obținut o primă victorie, prin suspendarea executării ordinului de prefect.

„Tip solutie: Admite cererea de suspendare
Solutia pe scurt: HOT Admite cererea . Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 546/18.12.2019 şi a Ordinului nr. 84/6.02.2020 emise de Prefectul Judeţului Constanţa, până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 262/118/2019. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 20 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 13.04.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei
Document: Hotarâre 405/2020 13.04.2020“, se arată în minuta instanței.

După cum era de așteptat, Prefectura Constanța a făcut recurs în acest caz, care a fost înregistrat în 16 aprilie.
Amintim că Antoneta Prodan se judeca cu Agenția Națională de Integritate din 2016, după ce Agenția a declarat-o incompatibilă în 18 decembrie 2015. ANI a precizat atunci că Antoneta Prodan „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 – 20 noiembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Colegiului Dobrogea Castelu (în perioada 17 octombrie 2012 – 19 noiembrie 2013), Școlii Gimnaziale nr. 1 Castelu (10 septembrie 2012 – 09 septembrie 2013) și Școlii Gimnaziale ”Iuliu Valaori” Nisipari (25 iunie 2012 – 20 noiembrie 2013), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
Antoneta Prodan a declarat pentru Ordinea.ro că din mai 2016, de când s-a judecat cu ANI în instanță, a pierdut toate procesele, inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție, în octombrie 2019. Antoneta Prodan a spus că i s-a părut suspect faptul că din 2016 și până 2019 dosarul a trenat la Înalta Curte. Și mai interesant este, spune Antoneta Prodan, că inspectorul care declarat-o incompatibilă este chiar din satul Nisipari, localitate care aparține de comuna Castelu. Antoneta Prodan spune că inspectorul ANI este rudă cu unul dintre adversarii săi politici. Viceprimarul din Castelu a afirmat pentru Ordinea.ro că, deși a pierdut procesul cu ANI, legea s-a schimbat, iar în prezent aleșii locali pot face parte din CA-urile unităților de învățământ. Ca și în cazul viceprimarului din Medgidia, Luminița Vlădescu, instanța de judecată a ținut cont de faptul că presupusa faptă de incompatibilitate s-a petrecut în mandatul trecut, 2012 – 2016, iar legislația actuală precizează că sancțiunea se poate aplica doar pe durata mandatului în care a avut loc încălcarea regimului incompatibilităților. Așadar, o incompatibilitate dintr-un mandat de 4 ani nu poate fi sancționată în mandatul următor.

„Este o luptă câștigată. Nu a fost corect pentru faptul că am fost declarată incompatibilă. Membru în CA la o școală nu înseamnă nimic. Doar trebuie să îți faci treaba“, a spus Prodan.

PSD a încercat să profite de situație

În tot acest timp cât Antoneta Prodan (membru PMP) a fost îndepărtată din cele două funcții, viceprimar și consilier local, opoziția de la Castelu a încercat să instaleze un alt viceprimar. Mai exact, doi consilieri locali ai PSD au încercat în 10 aprilie să pună un nou viceprimar, însă fără șanse de izbândă, deoarece nu au avut majoritatea necesară.

Comments

comments

Administratie

Campanie de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice în cinci localități din județul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 20 – 25 septembrie, Consiliul Județean Constanța împreună cu  ADI „Dobrogea”, ECOTIC și Vastum Eco, organizează o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în localitățile Murfatlar, Cumpăna, Amzacea, Adamclisi și Chirnogeni. Astfel, locuitorii celor cinci localități pot contribui la campania de protecție a mediului, prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice. În perioada mai sus menţionată, aceştia au posibilitatea de a preda GRATUIT, deșeurile voluminoase (ex: mașină de spălat, frigider etc), prin comandă telefonică la numărul de telefon: 0771 006 485. De asemenea, au posibilitatea de a preda deșeurile (în perioada 24 – 25 septembrie), la punctele de colectare amenajate, la următoarele adrese:

Murfatlar:

Str. Mihai Eminescu, FN, lângă sala de sport

Cumpăna:

Șoseaua Constanței nr.  127 – vizavi de Primăria Cumpăna

Strada Dacia nr. 1-  Platoul Sălii de Sport

Amzacea:

Primăria Amzacea – Str. Amzacei nr.25

Sat General Scărișoreanu – Târg

Adamclisi:

Primăria Adamclisi – str. Traian nr. 39

Chirnogeni

Primăria Chirnogeni – str. Primăriei nr. 16 bis

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat“

Publicat

la data de

Scris de

Cu toate că au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța, aprobarea proiectelor ce vizează majorarea gigacaloriei pare să fie inevitabilă. În fața unui sezon rece care se anunță a fi greu din cauza majorărilor la energie, liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, spune că șocul financiar pentru populație va fi uriaș. De aceea, spune social-democratul, stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

„Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat atunci când vine vorba de interesul constănțenilor. Prețurile la energie trebuie să fie plafonate, nu majorate. Aceasta este prioritatea PSD. Este inadmisibil ca în această perioadă în care prețurile la energie au luat-o razna, să propui majorări de prețuri la Gigacalorie. Constănțenii nu trebuie sa plătească efectele proastei guvernări de dreapta!

E important să gândim împreună soluții de sprijin real în astfel de momente critice. Într-adevăr, Constanța  are nevoie de un sistem modernizat de termoficare. Am început acest proces din 2019.  Însă, nu trebuie să acceptam ideea că incompetența sau lipsa de soluții trebuie să fie pusă pe umerii constănțenilor. Exclus așa ceva! Din păcate, această majorare nu cred că se va opri aici. Stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

Asta arată că actuala administrație ne pregătește surpriza ca în lunile ianuarie, februarie, martie 2022 constănțenii să plătească o Gigacalorie mai mare decât cea de 325 de lei propusă astăzi. Vor condamna peste 50.000 de familii la o iarnă cruntă. Grupul PSD va vota împotriva majorării prețului gigacaloriei și se va opune oricărei propuneri de majorare nejustificate temeinic.“, a declarat Răsăuțeanu pentru Ordinea.ro.

În ședința CLM era  prevăzut un proiect de hotărâre prin care prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL a fost dublat. Prețul gigacaloriei a fost majorat de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „prețul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“. Noul tarif este în vigoare începând cu data de 01.09.2021. Tot în ședința de azi, a fost majorat și prețul gigacaloriei pe care îl suportă populația. Este vorba de o crește de la 250 la 325 de lei. Diferența de la 350 de lei la 1.034 va fi subvenționată de Primărie, adică tot din banii cetățenilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noua societate de termoficare a Constanței, împrumutată de Consiliul Local cu peste 14 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali au votat, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, acordarea unui împrumut în valoare de 14.380.000 de lei pentru societatea Termoficare SRL. Banii sunt acordați fără dobândă, iar rambursarea lor se va face în tranșe în termen de un an de la data acordării. În situația nerambursării în termenul stabilit se vor aplica majorări de întârziere, se arată în hotărârea Consiliului Local. În raportul de specialitate se arată că societatea Termoficare Constanța SRL este nou înființată și nu are încă încasări. Suma va fi utilizată pentru efectuarea unor cheltuieli de funcționare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: