Connect with us

Administratie

Mesajul prefectului George Niculescu de Paște: „Stați acasă! Nu îi expuneți pe cei dragi“

Tatian Iorga

Publicat

la

Prefectul Constanței, George-Sergiu Niculescu, a trimis locuitorilor județului un mesaj de Paște, ocazie cu care a făcut și o serie de recomandări. În primul rând, prefectul Constanței le-a recomandat cetățenilor să limiteze cât mai mult deplasările și să iasă  din case doar dacă au de rezolvat o urgență, ori pentru cumpărături de strictă necesitate. Prefectul a mai spus că în Noaptea de Înviere, slujbele se vor oficia fără participarea credincioșilor în biserici și nu este permisă nici prezența în curtea sau în apropierea lăcașurilor de cult. Pâinea binecuvântată (Paști), va fi distribuită de către clerici și voluntari, astăzi, până la ora 17:00, dar și în prima zi de Paști, între orele 06:00 – 12:00, la solicitarea credincioșilor.

„Astăzi și mâine ne așteaptă zile foarte importante, din toate punctele de vedere. Spiritual și religios, Sărbătorile Pascale sunt de departe cele mai așteptate din an de către toți credincioșii. Știu că sunteți obișnuiți ca într-o astfel de perioadă festivă să fiți în biserică, să fiți la masă alături de cei dragi și să vă bucurați de Învierea Domnului. Doar că, anul acesta, va trebui să ne schimbăm obiceiurile. Este ceva temporar, credința este mereu în suflet, iar acest lucru este cel mai important. Așadar, vin cu o serie de recomandări și precizări pentru Sărbătorile Pascale, după cum urmează:

Limitați cât mai mult deplasările și ieșiți din case doar dacă aveți de rezolvat o urgență, ori pentru cumpărături de strictă necesitate;

În cazul în care ieșiți din casă, păstrați distanța de siguranță față de alte persoane, cel puțin 1,5 metri;

În Noaptea de Înviere, slujbele se vor oficia fără participarea credincioșilor în biserici. Nu este permisă nici prezența în curtea sau în apropierea lăcașurilor de cult;

Pâinea binecuvântată (Paști), va fi distribuită de către clerici și voluntari, astăzi, până la ora 17:00, dar și în prima zi de Paști, între orele 06:00 – 12:00, la solicitarea credincioșilor;

Lumina Sfântă va ajunge la credincioși prin intermediul clericilor și al voluntarilor (maximum 5 persoane). Aceștia vor purta echipament de protecție complet și vor avea asupra lor acte de identitate, ecuson de identificare și, ca semn distinctiv, o banderolă albă pe braț;

În prima zi de Paști, stați acasă! Nu îi expuneți pe cei dragi, în special pe bătrâni, care fac parte din categoria de vârstă cea mai expusă în fața noului coronavirus.

Învierea Domnului înseamnă Mântuire și Renaștere, asupra cărora putem să reflectăm, mai ales în aceste zile. După ce vom învinge, împreună, virusul care ne-a acaparat viețile, ne vom ridica, ne vom scutura și vom învăța, din nou, să trăim așa cum știm. Până atunci, însă, respectați recomandările și măsurile din Ordonanțele Militare! Fiți responsabili, aveți grijă de voi! Stăm în casă acum și ne vom bucura, împreună, după!“, se arată în mesajul prefectului George Niculescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Decizie fără precedent în municipiul Constanța. Primarul reduce o taxă cu… 99%! Despre ce este vorba

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, în condițiile în care activitatea unor agenți economici a suferit în contextul pandemiei de Covid 19, vine în sprijinul operatorilor economici care dețin terase amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța. Concret, la propunerea primarului Decebal Făgădău, a fost aprobată reducerea cu 99% a taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice cu terase, până la 31 decembrie 2020.

„Pentru a beneficia de această facilitate aprobată prin H.C.L. nr.183/30.06.2020 privind acordarea unor facilități fiscale operatorilor economici și persoanelor fizice din municipiul Constanța, în contextul crizei generate de SARS-CoV-2, operatorii economici care dețin terase de alimentație publică amplasate pe domeniul public, trebuie să depună o cerere în acest sens, până la data de 15 septembrie 2020, inclusiv. Cererile se pot depune online, pe adresele: office@spit-ct.ro sau agenti.economici@primaria-constanta.ro. Pentru relații suplimentare vă puteți adresa Centrului de Informare pentru Cetățeni situat în Bd. Al. Lăpușneanu nr.116C (incintă City Park Mall – etaj I, aripa nouă), prin e-mail: agenti.economici@primăria-constanta.ro sau la tel: 0241/488192, 0241/488136, 0241/485565.“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Câți bani vrea șeful CJ Constanța să trimită primăriilor din județ – LISTA COMPLETĂ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După circ și prea mult scandal pentru situația în care se află proiectele aflate în derulare, în județul Constanța, Horia Marius Țuțuianu, șeful administrației județene constănțene, a publicat, în urmă cu câteva minute lista sumelor de bani pe care primăriile le vor primi la viitoarea ședință. O ședință programată și convocată chiar de el, luni 13 iulie.

Cei mai mulți bani sunt trimiși de la CJC către Primăria Constanța. 2.000.000 de lei se regăsesc pe lista repartizărilor pentru proiecte de dezvoltare locală, restanțe și arierate. Iată toate sumele și lista completă a primăriilor care vor primi bani la următoarea ședință:

Horia Țuțuianu explică, pe contul său de Facebook, faptul că varianta prezentată a fost realizată în baza solicitărilor administrațiilor locale.

“Varianta de proiect prezentată este bazată pe solicitările depuse, pe necesitățile reale ale comunităților, pe legislația în vigoare, pe avizele comisiei de buget și nu pe fantasmagorii politice. În speranța că toți consilierii care vor fi prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța, din data de 13 iulie, vor reprezenta interesele cetățenilor județului și nu pe cele personale, de grup sau de partid, îi asigur pe constănțeni că nu voi da un pas înapoi atunci când este vorba despre creșterea calității vieții lor. Țin să subliniez că propunerea de proiect reprezintă o repartizare bugetară echilibrată, în condițiile în care a fost făcută împreună cu aparatul de specialitate, primind toate avizele comisiilor de specialitate dar și cu sprijinul Direcției Generale Economico-Financiare și luând în considerare solicitările tuturor primarilor din județ”, a scris șeful administrației județene pe contul său de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce n-a văzut… Constanța! Consilierii județeni “se bat” în convocarea de ședințe pe aceleași teme, “războiul” administrativ abia începe

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Au înnebunit…consilierii județeni. Luni, 13 iulie, sunt convocate două ședințe extraordinare ale Consiliului Județean Constanța. Una este convocată de PNL, la ora 13.00, iar alta de președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu. Ambele au aceleași teme: alocarea de fonduri către primării. În primă fază, ieri, pe Facebook, consilierul județean al PNL, Marian Crușoveanu, a anunțat că aleșii liberali au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța, în care să fie tranșată problema alocărilor bugetare către primării, care au nevoie disperată de bani. Ședința a fost convocată pentru luni, 13 iulie. Astăzi, șeful CJ, Horia Țuțuianu, a anunțat și el că a convocat o ședință a CJ, fix cu aceeași temă. Diferența dintre cele două convocări constă în listele diferite cu alocările bugetare. Pe de o parte, Țuțuianu vine cu o variantă a alocărilor bugetare, iar pe de altă parte, liberalii vin cu varianta lor.

Pe de altă parte, liderul PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, vicepreședintele CJC, spune că susține o alocare bugetară echilibrată. Palaz spune că niciuna din variantele de alocări bugetare nu este echilibrată.

Convocatorul PNL:

Download (PDF, 231KB)

Convocatorul lui Țuțuianu:

Dispoziţia nr. 239/09.07.2020

privind convocarea Consiliului Judeţean Constanţa în şedinţă extraordinară  pentru data de 13.07.2020 , ora  11,00

             Ţuțuianu Marius Horia, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa,

În conformitate cu dispozițiile art.178 alin.(2) şi art. 179 al.(2) lit.b  din Ordonanța  de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ;

În temeiul art.196 al. (1) lit.b din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului  nr.57/2019 privind Codul administrativ,

D I S P U N:

Art.1. Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară pentru data de 13.07.2020, ora 11,00 în sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Județean Constanța, cu următorul proiect al Ordinii de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind  repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind  repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2020, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli al Judeţului Constanţa pe anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: