Conecteaza-te cu noi

Politica

Decizie a Parlamentului. Crește cota din impozitul pe venit care se întoarce la primării

Published

on

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, în calitate de for decizional, un proiect de lege iniţiat de liderul deputaţilor PNL Florin Roman prin care este stabilită o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local, cu titlu de impozit pe venit, către unităţile administrativ-teritoriale. Legea merge la promulgare.

Din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale în luna anterioară, se alocă lunar până cel târziu la data de 8 a lunii în curs, o cotă de:

  1. a) 15% la bugetul local al judeţului (față de 11,25% în prezent)
  1. b) 65% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit (față de 41,75% in prezent)
  1. c) 6% pentru repartizare bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor prin hotărâre a consiliului judeţean;
  1. d) 14% într-un cont distinct deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor”, prevede textul adoptat (fată de 18,5% in prezent)

În cadrul fiecărui judeţ, sumele aferente cotei de 14% pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale se repartizează astfel:

  1. a) 85% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor;
  1. b) 15% pentru echilibrarea bugetelor locale ale județelor, prevede proiectul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions