Conecteaza-te cu noi

Politica

Ultima aroganță a lui Iohannis. Opoziția: ”Este un tiran plin de ură”

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a declarat marţi seară, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă ca urmare a incendiului de la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la poziţia avută în urma incendiului de la Clubul “Colectiv” din București, atunci când partidele din Opoziție au cerut demisia Guvernului Ponta. Atunci, premierul Ponta a demisionat imediat.

“Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând e un Guvern în funcţie de niciun an de zile şi a gestionat această criză. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă când toţi ceilalţi au preferat să strea deoparte şi să comenteze. Această tragedie de la Neamţ ne arată felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la faliment acest sistem. După ce va fi o nouă majoritate, trebuie sistemul reformat, lucrurile modernizate, simplificate, investiţii în spitale noi sunt necesare, sunt deja planificate, investiţii în aparatură şi mentenanţă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Campanie pentru liberali

În cadrul declarațiilor de presă de la Cotroceni, șeful statului și-a continuat campania electorală pentru PNL și a afirmat că alegerile din 6 decembrie vor aduce o nouă majoritate în parlament, majoritate în jurul PNL, astfel că va avea un Guvern cu care va lucra “foarte bine”. Mai mult, președintele României a reafirmat și că se va implica personal, după 6 decembrie, pentru reformarea sistemului de sănătate.

“Anul acesta am avut un guvern minoritar, cu o opoziţie majoritară care blochează Guvernul, care a tras mereu frâna de mână”, a susţinut Iohannis, menţionând că majoritatea pesedistă “şi-a schimbat haina, dar năravul nu”.

Iohannis a fost întrebat, marţi, în conferinţa de presă, care este diferenţa dintre PNL şi PSD în privinţa numirii managerilor.

Advertisement

“Argumentaţia în acest caz este foarte simplă – fiindcă atunci când vom avea o nouă majoritate care se va forma în jurul PNL, voi avea un Guvern cu care voi putea lucra foarte bine şi mă voi implica personal pentru reformarea sistemului de sănătate. Anul acesta am avut un guvern minoritar, cu o opoziţie majoritară care blochează Guvernul, care a tras mereu frâna de mână. Această majoritate pesedistă care şi-a schimbat haina, dar năravul nu”, a afirmat Iohannis.

Blocat de pandemie, virus și jurnaliști

Una dintre temele de discuție a făcut referire la situația pandemiei, a cazurilor de coronavirus. În fapt, Klaus Iohannis a trasmis că România s-a așezat pe un platou în ceea ce privește numărul cazurilor, că se văd efectele măsurilor luate de Guvern în sensul stopării răspândirii. Și dacă pentru tragedia de la Neamț, președintele a găsit vinovat moral PSD/ul, despre orașul cu cea mai mare incidență de infectare la mia de locuitori – Sibiul unde Klaus Iohannis a fost primar și unde actual primar este un membru al Forumului Germanilor – acesta s-a blocat preț de câteva secunde pentru ca mai apoi să spună că a existat o… întârziere în luarea unor decizii.

„Lucrurile s-au mișcat prea încet. A fost nevoie de un impuls venit de la centru”, a spus președintele despre numărul mare al infectărărilor din Sibiu.

Priviți imaginile serii:

https://fb.watch/1PSGvd798T/

Opoziția atacă dur: “Nu are niciun Dumnezeu! Este un tiran plin de ură”

Advertisement

Secretarul general PSD, Paul Stănescu, a transmis marți seară că niciodată nu a văzut din partea unui om de stat o asemenea revărsare de ură, de minciună și de frustrare și că președintele Klaus Iohannis „nu are niciun Dumnezeu”. Declarația vine după ce șeful statului a afirmat că vinovat moral pentru tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț este… PSD.

“Iohannis nu are niciun Dumnezeu! Dorința de a avea puterea absolută i-a luat până și ultima fărâmă de rațiune! Niciodată nu am văzut din partea unui om de stat o asemenea revărsare de ură, de minciună și de frustrare cum am vazut acum din partea lui Iohannis. Astăzi, Iohannis s-a întors definitiv cu fața de la România, de la români și se îndreaptă fără urmă de îndoială spre dictatură. Astăzi, Iohannis ne-a arătat cum se naște o dictatură în forma ei cea mai groaznică, brutală: Iohannis vrea toată puterea deși nu știe ce să facă cu ea. De un an de zile, Guvernul SĂU a arătat deja românilor ce poate să facă: eșec pe linie în lupta împotriva pandemiei, economia în picaj, școli închise, producătorii români puși la colț. De un an de zile nu vrea decât alegeri, deși acum România a doborât record după record la infectări. Mor oameni cu zile, lăsați fără tratamente esențiale, dar asta nu e treaba lui. Nu simte nimic din durerea sutelor de români care, zilnic, își pierd câte un bunic, un părinte sau un copil. Un tiran plin de ură care își terorizează proprii cetățeni pentru ambițiile sale de moment! Un președinte care arată atât de multă ură, care nu simte nimic pentru cetățenii săi, care este în stare să mintă fără rușine, este un președinte nedemn pentru România!”, a transmis Paul Stănescu.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions