Connect with us

Politica

Ultima aroganță a lui Iohannis. Opoziția: ”Este un tiran plin de ură”

Publicat

la

Președintele Klaus Iohannis a declarat marţi seară, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă ca urmare a incendiului de la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la poziţia avută în urma incendiului de la Clubul “Colectiv” din București, atunci când partidele din Opoziție au cerut demisia Guvernului Ponta. Atunci, premierul Ponta a demisionat imediat.

“Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând e un Guvern în funcţie de niciun an de zile şi a gestionat această criză. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă când toţi ceilalţi au preferat să strea deoparte şi să comenteze. Această tragedie de la Neamţ ne arată felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la faliment acest sistem. După ce va fi o nouă majoritate, trebuie sistemul reformat, lucrurile modernizate, simplificate, investiţii în spitale noi sunt necesare, sunt deja planificate, investiţii în aparatură şi mentenanţă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Campanie pentru liberali

În cadrul declarațiilor de presă de la Cotroceni, șeful statului și-a continuat campania electorală pentru PNL și a afirmat că alegerile din 6 decembrie vor aduce o nouă majoritate în parlament, majoritate în jurul PNL, astfel că va avea un Guvern cu care va lucra “foarte bine”. Mai mult, președintele României a reafirmat și că se va implica personal, după 6 decembrie, pentru reformarea sistemului de sănătate.

“Anul acesta am avut un guvern minoritar, cu o opoziţie majoritară care blochează Guvernul, care a tras mereu frâna de mână”, a susţinut Iohannis, menţionând că majoritatea pesedistă “şi-a schimbat haina, dar năravul nu”.

Iohannis a fost întrebat, marţi, în conferinţa de presă, care este diferenţa dintre PNL şi PSD în privinţa numirii managerilor.

“Argumentaţia în acest caz este foarte simplă – fiindcă atunci când vom avea o nouă majoritate care se va forma în jurul PNL, voi avea un Guvern cu care voi putea lucra foarte bine şi mă voi implica personal pentru reformarea sistemului de sănătate. Anul acesta am avut un guvern minoritar, cu o opoziţie majoritară care blochează Guvernul, care a tras mereu frâna de mână. Această majoritate pesedistă care şi-a schimbat haina, dar năravul nu”, a afirmat Iohannis.

Blocat de pandemie, virus și jurnaliști

Una dintre temele de discuție a făcut referire la situația pandemiei, a cazurilor de coronavirus. În fapt, Klaus Iohannis a trasmis că România s-a așezat pe un platou în ceea ce privește numărul cazurilor, că se văd efectele măsurilor luate de Guvern în sensul stopării răspândirii. Și dacă pentru tragedia de la Neamț, președintele a găsit vinovat moral PSD/ul, despre orașul cu cea mai mare incidență de infectare la mia de locuitori – Sibiul unde Klaus Iohannis a fost primar și unde actual primar este un membru al Forumului Germanilor – acesta s-a blocat preț de câteva secunde pentru ca mai apoi să spună că a existat o… întârziere în luarea unor decizii.

„Lucrurile s-au mișcat prea încet. A fost nevoie de un impuls venit de la centru”, a spus președintele despre numărul mare al infectărărilor din Sibiu.

Priviți imaginile serii:

https://fb.watch/1PSGvd798T/

Opoziția atacă dur: “Nu are niciun Dumnezeu! Este un tiran plin de ură”

Secretarul general PSD, Paul Stănescu, a transmis marți seară că niciodată nu a văzut din partea unui om de stat o asemenea revărsare de ură, de minciună și de frustrare și că președintele Klaus Iohannis „nu are niciun Dumnezeu”. Declarația vine după ce șeful statului a afirmat că vinovat moral pentru tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț este… PSD.

“Iohannis nu are niciun Dumnezeu! Dorința de a avea puterea absolută i-a luat până și ultima fărâmă de rațiune! Niciodată nu am văzut din partea unui om de stat o asemenea revărsare de ură, de minciună și de frustrare cum am vazut acum din partea lui Iohannis. Astăzi, Iohannis s-a întors definitiv cu fața de la România, de la români și se îndreaptă fără urmă de îndoială spre dictatură. Astăzi, Iohannis ne-a arătat cum se naște o dictatură în forma ei cea mai groaznică, brutală: Iohannis vrea toată puterea deși nu știe ce să facă cu ea. De un an de zile, Guvernul SĂU a arătat deja românilor ce poate să facă: eșec pe linie în lupta împotriva pandemiei, economia în picaj, școli închise, producătorii români puși la colț. De un an de zile nu vrea decât alegeri, deși acum România a doborât record după record la infectări. Mor oameni cu zile, lăsați fără tratamente esențiale, dar asta nu e treaba lui. Nu simte nimic din durerea sutelor de români care, zilnic, își pierd câte un bunic, un părinte sau un copil. Un tiran plin de ură care își terorizează proprii cetățeni pentru ambițiile sale de moment! Un președinte care arată atât de multă ură, care nu simte nimic pentru cetățenii săi, care este în stare să mintă fără rușine, este un președinte nedemn pentru România!”, a transmis Paul Stănescu.

 

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: