Connect with us

Actual

Decizii AGA OIL Terminal. Venituri majorate și mandate prelungite pentru administratorii Consiliului de Administrație

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor societății OIL TERMINAL S.A și-a desfașurat lucrările în data de 28.02.2018, ora 11.00, la a doua convocare (ieri a fost prima convocare și nu a fost cvorum pentru desfășurarea ședinței n.r.), la sediul societătii, ca urmare a îndeplinirii condițiilor legale de cvorum, la ședință participând acționari reprezentând 59,91 % din capitalul social.

Conform informării pe care conducerea companiei a transmis-o către bvb.ro, au fost luate decizii ce țin de veniturile lunare ale membrilor Consiliului de Administrație, conform legislației privind modificările care intervin odată cu trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat. Totodată, s-a votat prelungirea mandatele administratorilor provizorii pentru încă două luni. De asemenea, în ședința AGA s-a mai decis și încheierea unui contract de consultanță pentru contestarea ridicării autorizației de antrepozit fiscal și, extrem de important, a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2018 al companiei.

Documentul transmis Bursei de Valori București este semnat de Sorin Ciutureanu, directorul OIL Terminal.

Pentru mai multe informații, vă punem la dispoziție hotărârile adoptate în ședința AGA a OIL Terminal.

Hotararile Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din data de 28.02.2018 au urmatorul continut:

Art. 1 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91 % din capitalul social si 99,52 % din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati, se aproba modificarea cuantumului indemnizatiei fixe brute lunare a membrilor provizorii ai Consiliului de Administratie prevazut in contractele de mandat incheiate cu societatea, pentru punerea in acord cu prevederile art. 18 din OUG nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.

Art. 2 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91% din capitalul social si 99,52% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati, se aproba prelungirea cu 2 luni a duratei mandatului administratorilor alesi prin hotararea AGOA nr. 26/24.11.2017.

Art. 3 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91% din capitalul social si 99,99% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati,  se aproba mandatarea doamnei Aura Gabriela Dumitru in calitate de reprezentant al Ministerului Energiei in Adunarea Generala a Actionarilor sa semneze actele aditionale la contractele de mandat ale administratorilor provizorii care sa reflecte recalcularea indemnizatiei fixe brute lunare precum si prelungirea duratei mandatului.

Art. 4 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91% din capitalul social si 99,99% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati se aproba incheierea unui contract de consultanta, asistenta juridica si reprezentare legala pentru contestarea masurilor de ridicare a antrepozitului fiscal.

Art. 5 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91% din capitalul social si 99,98% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati, se aproba Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2018.

Art. 6 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91% din capitalul social si 100% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati, se aproba imputernicirea Presedintelui de sedinta sa semneze hotararile adunarii.

Art. 7 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91% din capitalul social si 99,99% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati, se aproba imputernicirea directorului general al societatii sa semneze documentele necesare privind inregistrarea hotararilor adunarii generale a actionarilor la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta si pentru efectuarea formalitatilor privind publicarea acestor hotarari.

Art. 8 Cu votul actionarilor reprezentand 59,91% din capitalul social si 100% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati, se aproba stabilirea datei de 20.03.2018 ca data de inregistrare si a datei de 19.03.2018 ca ex-date in conformitate cu prevederile legale.

Comments

comments

Actual

Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în localitatea Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în jurul orei 17.00, la intrarea în localitatea Nicolae Bălcescu din județul Constanța a avut loc un eveniment rutier soldat cu o victimă.

Militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină la acest accident,  care s-a produs pe DN 2A, la pasajul CFR de la intrarea în Nicolae Bălcescu. Aceștia au fost anunțați că s-a răsturnat o mașină, iar o persoană a rămas încarcerată.

Potrivit reprezentanților ISU Constanța, dat fiind faptul că nu existau echipaje de salvare în apropiere, la fața locului s-au deplasat rapid elicopterul SMURD, ambulanța B precum și un echipaj de stingere de la Mihail Kogălniceanu, cu 3 subofițeri.

Descarcerarea a fost făcută de către pompierii de la stingere. Rănitul a fost preluat de către elicopter, conștient, cu traumatisme.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, un bărbat în vârstă de 44 de ani a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre localitatea Nicolae Bălcescu spre Mihail Kogălniceanu, iar la un moment dat s-a răsturnat cu autoturismul în afara părții carosabile.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vezi ce amenzi au aplicat jandarmii Grupării Mobile Constanța în ultima săptămână

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada  16-23 octombrie a.c., peste 150 de jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă, în municipiul Constanţa. Au fost executate peste 200 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În această perioadă jandarmii au aplicat 581 sancţiuni contravenţionale, dintre care 460 avertismente scrise şi 121 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 42.350 lei. Majoritatea sancțiunilor contavenționale au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva virusului Covid 19 în zonele aglomerate (gări și supermarketuri), dar și în mijloacele de transport (trenuri și autobuzele CT Bus) .

De asemenea, jandarmii grupării au constatat nouă fapte de natură penală, dintre care trei în mod independent şi șase în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 12 făptuitori.

Au mai fost executate zece misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete.

Recomandări:

Vă rugăm să purtati masca in spatii inchise pentru a va proteja pe dumneavoastră si pe cei din jur, păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile; Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța; Respectați regulile de igienă, precum și toate recomandările și măsurile adoptate de autorități pentru a vă proteja!  Informați-vă doar din surse oficiale!”, precizează Compartimentul Informare, Relații publice și cu publicul.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Reprezentațiile spectacolului de teatru „Walk This (Milky) Way” vor fi transmise online

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a fost închis temporar pentru public. În aceste condiții, Rusu I. Georgiana PFA face precizarea că cele 10 reprezentații ale spectacolului de teatru „Walk This (Milky) Way” prevăzute a se desfășura în Planetariul Constanța nu mai pot fi susținute cu spectatori în sală.

„Prin urmare, cele 10 reprezentații ale spectacolului vor fi transmise online, pe pagina de Facebook  „Walk This Milky Way”, în perioada 29 octombrie – 7 noiembrie 2020, zilnic, cu începere de la ora 20:00.”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil P.R.

Amintim că la Planetariu din Constanța vor avea loc, în perioada 23 – 30 octombrie 2020, zece reprezentanții ale spectacolului de teatru intitulat „Walk This (Milky) Way”, a cărui producție a fost realizată în cadrul proiectului omonim organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu Complexul Muzeal de Stiințe ale Naturii Constanța – Secția Planetariu. Alți parteneri: Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați – Secția Planetariu, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Comitetul Județean al Părinților Constanța, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța și compania de transport auto Business Class Tour.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), Aria tematică: Artele spectacolului – Teatru. Bugetul total este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).

Story: în cadrul unui experiment științifico – social, Julia, Maria și Jean, cei trei astronauți de pe stația orbitală internațională – o americancă, o româncă și un francez – primesc vizita copiilor Juliei și Mariei. Prin intermediul imaginilor proiectate pe cupola Planetariului, al jocului actorilor, al decorurilor și costumelor special concepute, al muzicii tematice, spectatorii vor fi transpuși într-o călătorie spațială imaginară în care vor avea parte de 60 de minute de aventură, suspans, pasiune, iubire, conflict între generații, conflict între sexe, conflict între inteligența umană și cea artificială, mult umor și un final absolut surprinzător.

„Propunem din nou un spectacol de teatru în Planetariu pentru că ambianța oferită de acest spațiu special, combinată cu acțiunea de pe scenă, oferă spectatorului senzații deosebite, dar și pentru că cele două spectacole precedente, „Star Crush” și „Zero Gravity Dimension” s-au bucurat de un mare succes. Colaborarea cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a fost, ca de obicei, exemplară, organizatorii, artiștii și publicul beneficiind din nou de o experiență culturală inedită”, a declarat Georgiana Rusu, coordonator de proiect.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: