Connect with us

Actual

Vinerea Mare devine zi de sărbătoare legală

Maria Ionescu

Publicat

la

Deputații au adoptat în cursul zilei de azi,  cu 233 voturi “pentru”,  proiectul de lege prin care Vinerea Mare, ultima vineri înaintea Paștelui, devine sărbătoare legală nelucrătoare. Camera Deputaților este decizională, aşa că proiectul va merge la promulgare.  Propunerea legislativă a fost adoptată astăzi de plenul Camerei Deputaţilor, la inițiativa a 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic. Urmează ca legea să fie trimisă la Cotroceni pentru promulgare. Până acum, în România erau 14 zile de sărbătoare legală şi nelucrătoare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Foto) Explozie puternică într-un bloc din Tulcea. 4 persoane au fost transportate la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “DELTA” Tulcea a fost solicitat în jurul orei 06:10 în urma unei explozii ce a avut loc într-un bloc de garsoniere din municipiul Tulcea, situat pe strada Constructorilor, în zona de vest a oraşului.

În jur de 24 de garsoniere și mai multe autoturisme aflate în parcarea de jos au fost afectate. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu.
În urma exploziei au rezultat un număr de 4 victime, respectiv 3 bărbați cu vârste de 31, 78, 22 de ani și 1 femeie de 18 ani, care au fost transportate la Spitalul Județean Tulcea.

2 dintre victime au suferit arsuri de gradul II și III și una are o plagă prin tăiere.

Încă nu a fost stabilită cauza probabilă producerii exploziei. Acum se fac cercetări pentru a stabili pagubele.

Update: În urmă cu puţină vreme, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Florentin Daciu, a precizat că, în total au fost afectate 56 de garsoniere și 6 autoturisme. Cauza probabilă o reprezintă acumularea de gaze, urmată de explozie. În prezent se efectuează cercetări în vederea clarificării tuturor aspectelor.

Blocul de garsoniere nu era racordat la reţeaua de gaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Deși are vârsta de pensionare, Constantin Dancu rămâne la conducerea IPJ Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Comisarul șef Constantin Dancu rămâne șef al IPJ Constanța, chiar dacă are vârsta de pensionare. În cursul zilei de azi, ministrul de interne i-a aprobat cererea de prelungire a mandatului, transmisă spre aprobare cu ceva vreme în urmă. Deocamdată este vorba despre o știre furnizată de surse de încredere, dar o informare oficială nu a venit încă de la București.

L-am sunat pe comisarul șef Dancu pentru a afla cu exactitate cum stau lucrurile:

”Tot din surse am aflat și eu că mi-a fost prelungit  cu încă un an mandatul.”, ne-a șeful IPJ Constanța.

Întrebat cum a primit această veste, chiar dacă ea nu este încă oficială, a spus:

”Sunt foarte relaxat.  Este destul de neobișnuit acest lucru, pentru că la noi (n.r. – în structurile de conducere de la nivelulul Poliției Române) mereu a fost securea deasupra capului.” a declarat Constantin Dancu pentru Ordinea.ro.

Precizăm că inspectorul șef Constantin Dancu a fost interimar la conducerea IPJ Constanța până în luna mai a anului trecut, când  fost organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de şef la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, cu recrutare din sursă internă.

La acest concurs s-au înscris trei persoane, respectiv Constantin Dancu, Ciprian Sobaru (șeful Serviciului Rutier Constanța) și Constantin Glugă, șeful IPJ Brăila. Iar concursul a fost câștigat de comisarul șef Dancu.

Remintim că comisarul șef Constantin Dancu  a absolvit liceul  „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Mecanică din Brașov, secția Autovehicule Rutiere, fiind specializat în sistemele de siguranţă a circulaţiei la autovehicule. De asemenea, Constantin Dancu are master în ştiinţe politice – Universitatea „Ovidius“ Constanţa, Facultatea de Drept.

În perioada 1986 – 1991, Dancu a fost inginer la Intreprinderea de Transport Auto Constanţa, iar între anii 1991 şi 1996 a fost ofiţer al Biroul Poliţiei Rutiere. Din 1996 până în 2002 a fost şef al Biroului Poliţiei Rutiere, din 2002 până în 2005 a ocupat funcţia de adjunct şef secţie la Poliţia Municipiului Constanţa, iar din 2005 până pe data de 8 aprilie 2013 a fost şeful Serviciului Poliţiei Rutiere. Din 8 aprilie 2013, este împuternicit şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Din 2014 a revenit la comanda Poliției Rutiere Constanța, iar din septembrie 2017 a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Foto: cugetliber.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Controale pe liniile microbuzelor 304 și 305 făcute de inspectorii OPC

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere numărul mare de reclamații înregistrate pe pagina ANPC – CJPC Constanța în care se reclamă calitatea serviciului de transport persoane cu microbuzele din orașul Constanța, s-a procedat la efectuarea unui control operativ pentru a se verifica cele reclamate.
În urma verificărilor s-a constatat că există doar două trasee pe care circulă microbuze, respectiv 304 și 305.
Controalele au fost finalizate cu două documente de control încheiate pentru aceeași societate care deține microbuzele, aplicându-se sancțiuni în valoare de 8.000 lei și au fost oprite de la prestarea de serviciu toate microbuzele cu deficiențe.

”La data și ora controlului au fost verificate 5 mașini aflate în trafic , care au fost oprite până la remediere, urmând ca toate microbuzele cu deficiențe similiare să fie oprite pâna la remediere.

După remedierea deficiențelor se va face adresă în vederea verificării modului de îndeplinire a măsurii și după aceea pot fi repuse în circulație microbuzele neconforme.”, a precizat comisarul Stoica Maria Teodora.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: