Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Delegație CERONAV, la Comitetul European pentru Standardizare în Navigația pe ape Interioare

Published

on

CERONAV

În perioada 24 – 25 mai a.c., la Strasbourg, Franța, se desfășoară întrunirea Grupului de lucru temporar CESNI/QP – Comitetul European pentru Standardizare în Navigația pe ape Interioare – Calificare Profesională.

Delegația CERONAV participă la această reuniune, care are ca temă principală pe agenda grupului de lucru implementarea Directivei Uniunii Europene 2017/2397 privind recunoașterea calificărilor profesionale în navigația pe ape interioare. România a fost prima țară în a cărei legislație a fost transpusă Directiva Europeană, prin Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii 209/2022, pentru aprobarea standardelor de pregătire, confirmarea competenței și certificarea calificărilor profesionale ale personalului român de la bordul navelor de navigație pe ape interioare.

”Participarea activă a CERONAV în cadrul acestui comitet CESNI/QP, solicitată de către CCNR (Comisia Centrală pentru Navigația pe Rin), demonstrează angajamentul nostru în armonizarea cadrului legislativ, privind calificarea profesională și creșterea mobilității personalului pregătit în cadrul CERONAV, pentru sectorul navigației pe ape interioare.” a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, director general CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale –  CERONAV este membru fondator în cadrul EDINNA – Asociația Europeană a instituțiilor de educație și instruire din domeniul transportului pe ape interioare.

Datorită experienței și competenței instituției în domeniul pregătirii și perfecționării personalului navigant din navigația pe ape interioare, CERONAV a fost acceptat ca membru cu expertiză în CESNI/QP, începând cu anul 2015.

CERONAV continuă să contribuie la dezvoltarea și implementarea standardelor de competențe profesionale în navigația pe ape interioare, asigurând astfel pregătirea și perfecționarea personalului navigant conform cerințelor europene și naționale. Prin intermediul colaborării strânse cu organizațiile și asociațiile relevante la nivel european, ne asigurăm că industria navigației pe ape interioare rămâne la standarde ridicate de siguranță, eficiență și competență profesională.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions