Actual

Delfinariul din Constanţa va avea două posturi libere de antrenor la delfini

mart. 29, 2018 Maria Ionescu

În luna ianuarie a anului curent,  la Delfinariul din Constanţa erau angajaţi cinci antrenori pentru cei doi delfini. Pentru unii dintre vizitatorii complexului muzeal, mesearia de antrenor de delfin poate părea simplă sau extrem de complicată.

În urmă cu ceva vreme, directorul CMSN, Adrian Bîlbă, declara că această meserie este foarte specifică deoarece trebuie să fii un bun înotător, să fii capabil să petreci mult timp în apă alături de delfini, să ai o pregătire fizică corespunzătoare.

 “Un bun antrenor de delfini ca și un bun dresor de animale presupune să fii o persoană deschisă, capabilă să înțeleagă comportamentul acestor animale, să le iubești și de la aceste premise să pornești la realizarea unei punți de comunicare cu acestea. Încerci să transmiți și tu ceea ce ai de zis, ceea ce ai de cerut, de făcut și în consecință să ajungi într-o situație în care antrenor și animal să formeze un întreg, care să lucreze împreună și să delecteze publicul vizitator, să-i transmită dragostea de animale”, spunea Adrian Bîlbă.

În cursul zilei de azi, pe pagina Delfinariului Constanţa a apărut un anunţ important pentru iubitorii de animale şi pentru cei capabili să devină antrenori la delfini:

 “Delfinariul Constanța va avea în curând două posturi libere de antrenor la delfini. Dacă iubești animalele, înoți bine și-ți dorești să faci parte din echipa noastră, te așteptăm la noi să ne cunoaștem.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!