Connect with us

Societate

Depistați pe Valea Portului după ce și-au ridicat adăposturi improvizate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat  pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice și respectarea normelor privind salubritatea, menținerea curățeniei și protecția mediului.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției în zona faleză Poarta 5 (Valea Portului) au fost depistate mai multe persoane care realizaseră adăposturi improvizate.

Față de cele constatate, polițiștii locali au aplicat 10 amenzi contraventionale  în valoare totală de 4.000 lei. De asemenea, zona a fost igienizata de către angajații societății de salubrizare, Polaris M Holding.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Ordinul Național ”Steaua României” îi va fi înmânat Simonei Halep

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe pagina oficială a președintelui României a fost postat un comunicat oficial, potrivit căruia Simona Halep va primi și Ordinul Național ”Steaua României”, din partea președintelui Klaus Iohannis. Iată comunicatul oficial:

”Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep.

Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.”

Precizăm că și Patriarhia Română a remis jurnaliștilor un comunicat de presă potrivit căruia Simonei Halep îi va fi înmânat Ordinul ”Crucea Patriarhală”.

Simona Halep va primi Ordinul ”Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Simona Halep va primi Ordinul ”Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Patriarhia Română a decis să îi acorde Simonei Halep Ordinul ”Crucea Patriarhală” pentru mireni.  Deocamdată nu a fost stabilită data la care va avea loc această ceremonie. Iată comunicatul de presă al Patriarhiei.

”Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem.

Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

Data înmânării distincţiei va fi stabilită de comun acord.”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Campanie media de conștientizare a situației Palatului Regal din stațiunea Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ziarul “Info Sud – Est” organizează joi, 18 iulie, de la ora 17.00 expoziția “Palatul Reginei”, un eveniment care va avea loc în stațiunea Mamaia, în fața intrării principale a monumentului istoric.

Potrivit organizatorilor, expoziția face parte din campania ziarului Info Sud-Est, de informare și conștientizare a situației în care se află Palatul Regal din stațiunea Mamaia, construit la inițiativa Reginei Maria, între 1924-1926, și adus în stadiul de ruină după ce a fost transformat în club și exploatat sălbatic  și fără respectarea legii, apoi incendiat.

Expoziția este organizată pentru ca oamenii să afle povestea  unuia dintre cele mai negre episoade de distrugere  a patrimoniului cultural și istoric de la malul mării, pentru a înțelege că un asemenea dezastru poate fi reparat doar prin implicare și neuitare și pentru a conștientiza că niciun alt monument istoric din Constanța  nu trebuie să mai aibă, vreodată, aceeași soartă.

sursa foto: Sorin Belu / Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: