Connect with us

Politica

Deputații PSD Cristina Dumitrache și Radu Babuș caută soluții pentru mai multe probleme sesizate la Căminul de bătrâni din Constanța. Vezi despre ce este vorba

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Deputații PSD Cristina Dumitrache și Radu Babuș au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială Constanța și cu cei ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Ca urmare a faptului că mai mulți rezidenți ai Căminului pentru persoane vârstnice, dar și susținători legali ai acestora, s-au prezentat în audiență la Cabinetele Parlamentare pentru a reclama anumite probleme pe care le ridică Legea nr. 17/2000, modificată și completată prin OUG nr. 34/2016 din 18 iunie 2016, cei doi parlamentari constănțeni au stat de vorbă cu autorităților competente pentru a găsi soluții la disfuncționalitățile apărute, din punct de vedere legislativ.

În urma acestei analize, s-a constatat că  cele mai mari probleme le ridică standardul minim de cost/lună/beneficiar, stabilit la 1.982 lei și contribuția lunară de întreținere datorată de către susținătorii legali ai persoanelor vârsnice.

Printre propunerile reprezentanților SPAS și DGASPC, Emil Mereuță și Petre Dinică, s-a regăsit scoaterea cheltuielilor cu salarizarea personalului din calculul standardului de cost.

“Voi discuta propunerile cu instituțiile implicate în procesul de reglementare astfel încât să vedem în ce măsură ele pot fi puse în aplicare”, a declarat Cristina Dumitrache, la finalul întâlnirii.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: