Connect with us

Politica

Deputatul Bogdan Huțucă intră în competiția pentru șefia Organizației Județene a PNL Constanța

Publicat

la

Deputatul Bogdan Huțucă a anunțat, astăzi, că va candida pentru președinția Organizației Județene a PNL Constanța, susținut fiind de primari și consilieri județeni. Toți au participat la evenimentul susținut în sala de ședințe a partidului din municipiul Constanța. “Am avut mai multe funcții prin care am ocupat mai multe poziții de coordonator, de conducător și n-aș fi reușit nici să demonstrez și nici performez în aceste poziții dacă n-aș fi avut alături de mine oameni implicați, oameni pricepuți, oameni care au știut să lucreze în echipă. Am ajuns în Parlamentul României și nu mi-a luat mult să-mi dau seama de un anumit lucru și anume că manifestările mele din cadrul Comisiei de Buget Finanțe, manifestările mele din plenul Parlamentului țin cont și de poziția pe care o ocup în grupul parlamentar PNL și țin cont și de poziția filialei în Biroul Permanent al PNL. Este foarte important ca fiecare parlamentar și fiecare consilier județean să aibă în spate o echipă puternică, un birou permanent județean format din oameni responsabili, oameni care se respectă reciproc, oameni care sunt dispuși să renunțe la confortul personal pentru a consolida această filială, oameni capabili de o confruntare de idei constructivă, nonconflictuală! Alături de mine sunt primari, consilieri județeni, o parte din cei care m-au convins că sunt singurul capabil la acest moment și în această conjunctură să coagulez o echipă și să o coordonez. Ăsta este motivul pentru care particip la aceste alegeri și acesta este și motivul pentru care sunt hotărât să le și câștig”, a declarant deputatul Huțucă.

Primarii și consilierii județeni îi sunt alături

Discuțiile aprinse din cadrul filialei au separate liderii în două tabere, iar Huțucă pare să se bucure de susținerea primarilor și a consilierilor județeni, dacă analizăm conferința de presă a contracandidatului său pentru această funcție, Cristy Baisan, care a venit singur să-și susțină proiectul pentru PNL Constanța și Bigdan Huțucă, care a venit cu primarii și aleșii județeni liberali alături pentru a face acest anunț public. De altfel, Huțucă susține că aleșii locali și cei județeni sunt cei care l-au convins că ar fi singurul care poate face performanță în PNL, din poziția de lider. “Vorbim despre o echipă în care toți sunt dispuși să muncească și în care toți vor să consolideze această organizație, astfel încât să trecem cu un scor bun de viitoarele europarlamentare, dar mai ales de alegerile locale viitoare. Din acest motiv, în această echipă voi avea primari și consilieri județeni, oameni responsabili de zone, care se implică și demonstrează. Echipa este aleasă la nivelul Conferinței Județene, ceea ce pot eu să fac este să conving fiecare organizație în parte să aibă foarte mult discernământ atunci când aleg pe cine promovează”, a susținut parlamentarul liberal.

În ceea ce privește acuzațiile colegului Baisan, Huțucă spune că acesta își face campania în interiorul partidului după profilul său și că nu îl cunoaște așa bine, încât să își exprime o părere publică în ceea ce privește intențiile dumnealui. “Trecem printr-o perioadă de competiție care nu se manifestă doar la nivelul județului Constanța, toate acestea până când vom reuși să ne consolidăm și vom reuși să avem echipe la municipiu, județ și la nivel national. Referitor la ceea ce declară domnul Bisan, vă amintesc faptul că există o structură în cadrul partidului cate se ocupă tocmai cu acest aspect. Am înțeles că au făcut fel de fel de sesizări, au depus fel de fel de memorii, iar la nivel national se discută pentru lămurirea acestor documente, dacă sunt sau nu corecte și eu nu mă pot pronunța decât în calitate de membru al Biroului Județean. Pot doar să affirm că suntem în interiorul regulamentului și al statutului partidului”, completează Bogdan Huțucă.

Amintim că, vineri, Cristy Baisan a declarat că deține dovezi care trimite PNL Constanța în afara legii, acuzațiile sale făcând referire la existent unor chitanțe prin care un număr de 500 de noi membri de partid și-ar fi plătit cotizația, scopul actualei conduceri a PNL Constanța fiind “controlul asupra alegerilor interne”. În același cadrul Baisan a cerut demisia conducerii PNL Constanța, activitate coordonată de către fostul deputat Gheorghe Dragomir.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: