Connect with us

Politica

Deputatul Crușoveanu: Alegerile anticipate reprezintă o temă falsă! Preocuparea principală a liderilor PNL este buna guvernare a Românei.

Published

on

Secretarul general al filialei PNL Constanța, deputatul Marian Crușoveanu, infirmă total zvonurile apărute în spațiul public conform cărora ar exista un scenariu de lucru referitor la organizarea de alegeri anticipate.

”Nu aș vrea să comentez zvonuri și să fac analize pe baza unor speculații și fabulații, pentru că scenariul alegerilor anticipate nu este decât o aberație. De un an, România se află în proximitatea unui război care are consecințe regionale, europene și internaționale, cu efecte pe care le simțim cu toții. Cine lansează astfel de scenarii este interesat doar de a arunca România într-un haos. Vă pot spune că în interiorul PNL, principala preocupare este buna guvernare, creșterea economică și dezvoltarea României, pentru că în momentul de față asistăm la un moment istoric în care țara noastră beneficiază de resurse financiare extrem de importante pentru investiții fără precedent, pentru modernizarea țării noastre și mai ales pentru sprijinul comunităților locale. Oportunitatea de investiții pe care o avem în următorii 5 ani este una care ar putea așeza România pe noi traiectorii. Aici, mă refer la accesarea fondurilor europene, care înseamnă o viață mai bună pentru toți românii și care va fi tot timpul corelată cu o guvernare stabilă, echilibrată, care poate oferi predictibilitate.”

Context: Speculațiile despre scenariul alegerilor anticipate au apărut în spațiul public în contextul discuțiilor politice despre ”rotativa guvernamentală”. Această sintagmă se referă la mecanismul convenit în acordul politic încheiat în noiembrie 2021 de partidele din actuala coaliție de guvernare. Potrivit acestui act, funcția de premier al Guvernului va fi deținută de PNL până pe 25 mai 2023. După această dată ar trebui instalat un nou Guvern condus de către PSD.

În ultima vreme, în spațiul public s-a vorbit despre posibilitatea amânării rotativei, pe fondul unor justificări legate de calendarul PNRR, de componența noului Guvern sau de modificarea unor elemente din programul de guvernare. În acest context a apărut și speculația cu privire la posibilitatea organizării de alegeri anticipate, ca soluție de a avea un Guvern legitim, în eventualitatea în care rotativa nu se va realiza la timp.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!