Connect with us

Politica

Partide unite de gustul banului public. Stelian Ion: „Primarul Chițac pune PNL-ul constănțean la picioarele PSD“

Published

on

Conducerea USR spune într-un comentariu pe Facebook că primarul Chițac pune PNL-ul constănțean la picioarele PSD. Reacția celor de la USR vine după ce, în urmă cu câteva zile, aleșii locali ai PNL și PSD au votat, cot la cot, o propunere a primarului Chițac de a prin care uneia dintre firmele șefului PSD Constanța, Ion Dumitrache, i se permite cumpărarea unei suprafețe de 854 mp de plajă din stațiunea Mamaia.

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, deputat USR Constanţa, scrie, la rândul său, că, „unite de gustul banului public, PSD și PNL ne arată în fiecare zi că sunt partide surori, cu același ADN. Stelian Ion spune în continuarea mesajului său că, urmând semnalul mult așteptat, de la centru, primarul Vergil Chițac merge pe modelul patentat de Iohannis și pune PNL-ul constănțean la picioarele PSD.

„Trădându-și propriul electorat, peneliștii au votat la îndemnul lui Chitac vânzarea unui teren din zona plajei Mamaia către șeful organizației locale a PSD. Acum aflăm cum baronul PSD de Constanța, Felix Stroe, a atribuit niște contracte în scurtul mandat de ministru al transporturilor, către prietenul și partenerul său de afaceri, pesedistul Ion Dumitrache, șeful filialei municipale sus-menționat.

Nu ar fi mai simplu, mai eficient să dea ei niște hotărâri de consiliu, județean și local, cu câteva articole?

Art. 1 Întregul patrimoniu imobiliar al județului Constanta se împarte în cote egale domnilor Felix Stroe și Ion Dumitrache.

Art. 2 Aceștia pot dispune de bunurile primite și le pot transmite mai departe, pe linie de partid.

Art. 3 Fiecare localitate din județ este obligată să atribuie câte unei străzi denumirea Felix Stroe, respectiv Ion Dumitrache. (Pe modelul comunei Cumpăna)

Art. 4 În semn de respect pentru locuitorii județului, domnii sus-menționați au obligația ca, odată la patru ani, să le ofere acestora câte o porție de 4 mici și o bere.

Simplu, nu ? Măcar nu ar mai păcăli alegătorii. Ce rost are să se mai chinuie cu tot felul de artificii, de acte alambicate? Să fie transparenți și să dispună după cum poftesc, potrivit crezului lor politic, că doar de-aia au intrat în politică!“, a declarat Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiției citează în comentariul său și un material publicat de G4Media și în care este descrisă o afacere care îi are protagoniști pe Felix Stroe, șeful Organizației Județene Constanța a PSD, și Ion Dumitrache, șeful Organizației Municipale Constanța a PSD.

„Un contract de concesionare, către o firmă privată, al unui teren de 13 hectare deținut de Statul Român în Portul Midia a fost reziliat luna trecută. Asupra acestei afaceri a planat de la început suspiciunea de conflict de interese: licitația de atribuire a fost organizată de o companie subordonată Ministerului Transporturilor în scurtul mandat de ministru al constănțeanului Felix Stroe, iar firma câștigătoare, Comagra SRL, era deținută de Ion Dumitrache, un partener de afaceri al acestuia.“, spune sursa citată.

Citește și:

Alianța de conjunctură PNL + PSD + un trădător de la USR a aprobat vânzarea unei bucăți de plajă către mogulul Ion Dumitrache

USR Constanța îl dă afară pe consilierul care a votat cot la cot cu PNL și PSD vânzarea unei bucăți de plajă către Ion Dumitrache

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta