Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Deputatul Crușoveanu promovează legislația privind punerea în valoare a produselor românești: Certificatul DOR atestă originea autohtonă

Published

on

Marian Crusoveanu

Parlamentul României a adoptat proiectul de lege privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară “#DeOrigineRomânia – DOR”, inițiat de parlamentarii PNL. Acest demers legislativ propune implementarea unei scheme de certificare voluntară, accesibilă producătorilor și procesatorilor români.

✅Scopul acestei scheme este de a garanta că produsul alimentar achiziționat este fabricat pe teritoriul României și din materii prime de origine românească.
✅ Introducerea certificatului “DOR”, care atestă originea autohtonă a produsului, este o formă de mândrie locală, dar și națională. Totodată, aceasta reprezintă un instrument prin care consumatorul poate afla, în mod transparent, că achiziționează produse locale.
🇷🇴 Prin implementarea acestei legi, #România își propune să evidențieze patrimoniul gastronomic național, punând în valoare potențialul real al produselor românești.
↗ De asemenea, este și o formă de protejare și promovare a afacerilor locale și a intereselor economice ale producătorilor, dar și a produselor agro-alimentare de origine românească.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions