Connect with us

Politica

Deputatul Huțucă, după ce Nehammer a suferit o înfrângere usturătoare în Austria: „Jocul de imagine și populismul de decor au fost sancționate“

Published

on

hutuca Nehammer

Înfrângere usturătoare pentru partidul cancelarului Karl Nehammer în Austria Inferioară, considerată un fief al formațiunii. Hotnews.ro scrie că partidul conservator al lui Nehammer, ÖVP, a obținut doar 39,8%, fiind considerat cel mai slab rezultat din 1945. Totodată, sursa citată menționează că partidul actualului cancelar, cel care s-a opus din răsputeri aderării României la spațiul Schengen, a pierdut și majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare şi probabil şi în guvernul regional.

Liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a reacționat pe Facebook după rezultatul obținut de premierul Austriei în alegerile interne, spunând că Partidul cancelarului Karl Nehammer primește o palmă usturătoare din partea austriecilor.

„Jocul de imagine, temele false despre migrație și populismul de decor au fost sancționate.  ”Împăratul e gol!”. Expresia i se potrivește de minune liderului austriac Nehammer, pentru că toate încercările de a farda realitatea au fost demascate la vot. Modul cinic prin care a blocat aderarea României în spațiul Schengen a dus şi la sancționarea sa de către electoratul din Austria. Populismul are picioare scurte. După acest eșec electoral este timpul pentru acceptarea realității, este nevoie de mai multă luciditate și corectitudine față de partenerii din statele Uniunii Europene. Instituțiile Europene au confirmat clar și răspicat că țara noastră nu se află pe  Ruta Balcanică a migrației, dar mai mult de atât, au subliniat că România îndeplinește toate condițiile de aderare. Este clar, pentru toată Europa, că românii și-au câștigat dreptul de a călători liber în Europa. Sperăm ca după aceste alegeri să se audă mai clar și pentru unii lideri din Austria.“, a spus Huțucă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta