Connect with us

Politica

George Niculescu, secretar de stat Ministerul Energiei: Investițiile pot crește capacitatea portuară, iar portul Constanța poate deveni astfel un HUB regional important

Published

on

George Niculescu Constanta Port

Într-un context geopolitic complicat, se deschid noi perspective pentru sectorul energiei regenerabile, iar anul 2023 ar putea marca momentul pe care România îl transformă într-o oportunitate pentru viitor, este mesajul secretarului de stat din cadrul Ministerului Energiei, George Niculescu, după participarea la o întâlnire desfășurată la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

“Am fost prezent astăzi, împreună cu o echipă a Băncii Mondiale, la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Vizita Portului Constanța a reprezentat un bun prilej pentru reprezentanții Băncii Mondiale pentru a înțelege mai multe despre capacitatea acestuia de a se adapta la noile investiții, mai ales la cele în domeniul energetic din offshore. Actuala criză energetică a arătat că România are nevoie, în primul rând, de consolidarea securității energetice și de prețuri accesibile, deoarece acești doi piloni stau la baza durabilității în sectorul energetic. Investițiile pot crește capacitatea portuară, iar portul Constanța poate deveni astfel un HUB regional important. Tranziția în domeniul energiei regenerabile nu va fi un proces ușor, cu siguranță va aduce cu sine o serie de provocări, dar și o mulțime de oportunități”, scrie George Niculescu pe contul s[u de Facebook.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!