Connect with us

Politica

Deputatul Lucian Lungoci (PSD), mesaj pentru liberali: „Îi voi învăța cum se șterg lozincile de pe geamuri“

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul social-democrat din Constanța Lucian Lungoci a comentat pe Facebook protestele din ultimele zile, spunând că incompetența și aroganța guvernărilor de dreapta au scos românii în stradă.

„București, Timișoara, Alba Iulia, Ploiești, Brașov, Cluj, Sibiu, Satu Mare, Botoșani, Bacău, Iași, CONSTANȚA… Sunt orașele în care  duminică și luni au avut loc proteste. Sunt orașele în care s-au anunțat proteste și în zilele următoare. Nu comentez legalitatea lor și nici maniera în care nu au fost respectate unele măsuri inerente în pandemie. Las pe seama jandarmilor să aprecieze aceste aspecte. Nu pot, însă, să nu mă întreb, așa cum o fac milioane de concetățeni, ce i-a determinat pe acești români să treacă peste teama de infectare? Iar răspunsul este simplu: DISPERAREA! Disperarea de a constata că și acum, la un an de la declanșarea pandemiei, situația este aceeași. În urmă cu un an, nu aveam destule paturi ATI. Nici acum nu există, iar guvernările de dreapta nu au venit cu soluții! Tot atunci, nu erau disponibile ventilatoare, aparate indispensabile menținerii în viață a pacienților COVID 19. Acum avem cu… 20 mai multe pe fiecare județ, adică un gen de bătaie de joc la adresa fiecărui bolnav internat în stare gravă la ATI! Cu 365 de zile în urmă, ministrul liberal al Sănătății refuza, mustăcind, să deschidă un spital COVID doar pentru că localitatea respectivă era condusă de un primar PSD. Acum, ministrul userist al aceluiași portofoliu râde șugubăț când sunt anunțate noile măsuri restrictive și anunță public că rata de incidență a fost transmisă fals, pentru ca alegerile parlamentare să poată avea loc. În urmă cu un an, o generație de elevi era trasă pe dreapta într-un simulacru de învățământ online. La acest moment, acea generație este băgată într-o vacanță aiuritoare și fără nici o certitudine în privința examenelor care îi așteaptă. Pentru toate cele de mai sus, dar și pentru multe altele – HORECA, agricultura, lipsa investițiilor, împrumuturile aberante – au ieșit românii în stradă să-și strige DISPERAREA! Disperarea că la conducerea României se află un guvern de dreapta incompetent și arogant. Un guvern care are ca soluții o singură variantă: MĂSURI RESTRICTIVE“, notează Lungoci.

Parlamentarul constănțean are un mesaj ironic și pentru liberalii din Constanța.

„Cât privește faptul că în fața sediului liberalilor din Constanța s-a strigat, cu putere, (M)UIE PNL, îi asigur pe colegii peneliști de la Camera Deputaților că îi voi învăța cum se șterge, de pe geamurile clădirii organizației județene, această lozincă. Mai mult decât atât, le garantez că nu le port pică pentru că la momentul la care aceste cuvinte jignitoare ne erau adresate, le-au încurajat și chiar le-au folosit ca pe o opinie politică! Așa cum au auzit din gura președintelui lor, Klaus Iohannis“, mai spus Lungoci.

Comments

comments

Politica

Barna insistă cu eliminarea adresei din cartea de identitate: „Rupem această condiţionare de a deţine proprietăţi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepremierul Dan Barna a explicat, în această seară, că propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor.  „Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta”, a afirmat Barna, explicând că se propune doar să nu mai existe condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Liderul USR afirmă că totul se rezolvă prin modificarea unei legi, deşi în realitate există zeci de legi care se referă la dovada domiciliului prin cartea de identitate.

”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (…) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (…) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Barna spune că identitatea persoanei este definită de CNP şi de celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vot în Camera Deputaților. Directorii școlilor cu predare în limba maghiară, numiți cu avizul UDMR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputații au adoptat, astăzi, o propunere legislativă care introduce în legea educației naționale obligația cunoașterii limbii minorității pentru directorii școlilor cu predare în limba minorității respective, iar numirea respectivilor directori se va face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României. În urma consultării va fi necesar un aviz scris. Legea nu prevede dacă avizul este consultativ sau obligatoriu. Inițiativa a fost adoptată, în plen, după un amendament introdus la propunerea deputatului UDMR Szabo Odon.

Textul amendamentului adoptat în plen:

„Directorul exercită conducerea executivă a unității de învățământ. În cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective. În cazul unităților de învățământ cu secții de predare în limbile minorităților naționale, unul dintre directori are obligația cunoașterii limbii respective. În aceste cazuri, numirea directorului se face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. În cazul liceelor și seminariilor teologice, consultarea se face și cu reprezentanții cultului respectiv. În ambele cazuri, în urma consultării, este necesar avizul scris, respectiv avizul/ binecuvântarea în cazul cultelor”.

În raportul comisiei pentru învățământ, introducerea acestor prevederi nu este motivată. Legea merge la Senat, în calitate de for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului ar ataca o OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fabian Gyula, candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, a declarat, astăzi, că pensiile speciale pentru magistrați nu pot fi eliminate, în urma deciziei CCR.

“Jurispudența Curții Cosntituționale în acest domeniu este clară în favoarea magistraților. În ceea ce privește răspunsul mai nuanțat și magistrații sunt persoane fizice care au drepturi și libertăți”,a declarat Fabian Gyula.

Întrebat ce valoare are pensia sa specială, Fabian Gyula a precizat: “Nu este o pensie specială, ci o pensie de serviciu. Raportat la pensia medie este pensia mare. Peste 10.000 de lei”.

Acesta a afirmat astăzi, la audierile din Comisiile Juridice, că ar ataca la Curtea Constituţională o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Fabian Gyula are susținerea partidelor din coaliție pentru funcția de Avocat al Poporului.

Sursa B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: