Connect with us

Politica

Deputatul Lucian Lungoci (PSD), mesaj pentru liberali: „Îi voi învăța cum se șterg lozincile de pe geamuri“

Publicat

la

Deputatul social-democrat din Constanța Lucian Lungoci a comentat pe Facebook protestele din ultimele zile, spunând că incompetența și aroganța guvernărilor de dreapta au scos românii în stradă.

„București, Timișoara, Alba Iulia, Ploiești, Brașov, Cluj, Sibiu, Satu Mare, Botoșani, Bacău, Iași, CONSTANȚA… Sunt orașele în care  duminică și luni au avut loc proteste. Sunt orașele în care s-au anunțat proteste și în zilele următoare. Nu comentez legalitatea lor și nici maniera în care nu au fost respectate unele măsuri inerente în pandemie. Las pe seama jandarmilor să aprecieze aceste aspecte. Nu pot, însă, să nu mă întreb, așa cum o fac milioane de concetățeni, ce i-a determinat pe acești români să treacă peste teama de infectare? Iar răspunsul este simplu: DISPERAREA! Disperarea de a constata că și acum, la un an de la declanșarea pandemiei, situația este aceeași. În urmă cu un an, nu aveam destule paturi ATI. Nici acum nu există, iar guvernările de dreapta nu au venit cu soluții! Tot atunci, nu erau disponibile ventilatoare, aparate indispensabile menținerii în viață a pacienților COVID 19. Acum avem cu… 20 mai multe pe fiecare județ, adică un gen de bătaie de joc la adresa fiecărui bolnav internat în stare gravă la ATI! Cu 365 de zile în urmă, ministrul liberal al Sănătății refuza, mustăcind, să deschidă un spital COVID doar pentru că localitatea respectivă era condusă de un primar PSD. Acum, ministrul userist al aceluiași portofoliu râde șugubăț când sunt anunțate noile măsuri restrictive și anunță public că rata de incidență a fost transmisă fals, pentru ca alegerile parlamentare să poată avea loc. În urmă cu un an, o generație de elevi era trasă pe dreapta într-un simulacru de învățământ online. La acest moment, acea generație este băgată într-o vacanță aiuritoare și fără nici o certitudine în privința examenelor care îi așteaptă. Pentru toate cele de mai sus, dar și pentru multe altele – HORECA, agricultura, lipsa investițiilor, împrumuturile aberante – au ieșit românii în stradă să-și strige DISPERAREA! Disperarea că la conducerea României se află un guvern de dreapta incompetent și arogant. Un guvern care are ca soluții o singură variantă: MĂSURI RESTRICTIVE“, notează Lungoci.

Parlamentarul constănțean are un mesaj ironic și pentru liberalii din Constanța.

„Cât privește faptul că în fața sediului liberalilor din Constanța s-a strigat, cu putere, (M)UIE PNL, îi asigur pe colegii peneliști de la Camera Deputaților că îi voi învăța cum se șterge, de pe geamurile clădirii organizației județene, această lozincă. Mai mult decât atât, le garantez că nu le port pică pentru că la momentul la care aceste cuvinte jignitoare ne erau adresate, le-au încurajat și chiar le-au folosit ca pe o opinie politică! Așa cum au auzit din gura președintelui lor, Klaus Iohannis“, mai spus Lungoci.

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: