Connect with us

Politica

Deputatul Lungoci (PSD) îi scrie premierului Cîțu: “Românii merg în vacanță în Bulgaria și Grecia din cauza traficului din sudul litoralului, faceți ceva! DN 38 este o variantă!”

Publicat

la

O temă de actualitate o privește lungul drum spre stațiunile din sudul litoralului românesc. După mai multe încercări de promovare a unor soluții pentru rezolvarea situației de pe DN 39, ostul șef al Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța, actualul deputat Lucian Lungoci de la PSD îi scrie premierului Florin Cîțu.

În Scrisoarea deschisă pe care parlamentarul constănțean social democrat o trimite premierului se regăsește și o soluție, respectiv utilizarea DN 38, un drum ce trece prin localitățile 23 Agust, Dulcești, Pecineaga, Amzacea.

“De-a lungul acestui drum, există o porțiune de aproximativ 12 km – între Amzacea și Pecineaga – impracticabil, care necesită reparații capitale. Vă solicit ca, la prima rectificare bugetară, să alocați Consiliului Județean Constanța suma de 44 milioane lei reprezentând valoarea lucrărilor, așa cum reiese din DALI”, se arată în document.

Redăm textul integral transmis de parlamentarul PSD premierului României:

Scrisoare deschisă adresată Guvernului României

Domnule Premier Florin Cîțu,

Mă adresez dumneavoastră, convins fiind că vă preocupă situația românilor care stau ore în șir în traficul infernal înspre și dinspre sudul litoralului.

Sunt turiștii care au ales să nu plece în Bulgaria sau Grecia, preferând să își petreacă sejurul în stațiunile din această zonă și să-și cheltuie banii aici. Ceea ce înseamnă un sprijin important pentru turism, industrie greu încercată din cauza pandemiei.

După cum bine știți, soluția acestei probleme este doar o rută altenativă la DN 39, drum care leagă Autostrada Soarelui de stațiunile din sudul litoralului.

A existat o alternativă în acest sens, „Varianta Techirghiol”, care trebuia să se desprindă din autostrada de centură a Constanței, A4. Trecea prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închidea la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August.

Proiectul ar fi trebuit să fie inclus în PNNR, dar actualul ministru al Transporturilor nu a făcut acest lucru, anunțând o altă variantă. O autostradă până în sudul litoralului, lucrare care ar urma să fie executată prin Programul Operațional de Transport  2021 -2027

Realist vorbind, lucrarea executată prin POT va fi finalizată într-un orizont optimist de timp de 5 ani. Perioadă în care pe drumul spre sudul litoralului datele problemei vor fi precum cele din acest an sau, de ce să nu recunoaștem, precum cele din anii trecuți: aglomerație, circulație bară la bară, timp pierdut, nervi întinși la maximum.

Pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, până la finalizarea lucrării mai sus menționate există o soluție pentru a diminua traficul de pe  DN 39.

Concret, se poate utiliza DJ 392 spre DN 38. Un drum ce trece prin localitățile 23 Agust, Dulcești, Pecineaga, Amzacea. De-a lungul acestui drum, există o porțiune de aproximativ 12 km – între Amzacea și Pecineaga – impracticabil, care necesită reparații capitale.

Încă din 2018 Consiliul Județean Constanța, prin propria Regie de drumuri si poduri (RAJDP),  a demarat efectuarea expertizelor tehnice, întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), cadastru. Rămân de făcut proiectarea și execuția lucrărilor.

Consiliului Județean Constanța nu are banii necesari pentru a putea reabilita cei 12 kilometri de drum. 12 kilometri care pot rezolva o problemă acută a județului Constanța.

Domnule premier, pe această cale vă solicit ca, la prima rectificare bugetară, să alocați Consiliului Județean Constanța suma de 44 milioane lei reprezentând valoarea lucrărilor, așa cum reiese din DALI.

În speranța că solicitarea mea va primi un răspuns pozitiv, vă mulțumesc, conviins fiind că vă preocupă rezolvarea acestei probleme care afectează grav calitatea vieții constănțenilor, dar și a turiștilor români veniți din toate colțurile țării, în sudul litoralului.

Lungoci Dumitru Lucian, Deputat PSD Constanța

sursa foto: Lucian Lungoci / Facebook

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: