Conecteaza-te cu noi

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL): “În județul Constanța se derulează investiții fără precedent”

Published

on

Marian Crusoveanu

Marian Crușoveanu, deputat PNL din partea organizației Constanța în Parlamentul României, declară într-un interviu acordat Ordinea.ro că primul an al Guvernului Ciucă nu a fost deloc unul ușor, dimpotrivă au existat provocări la tot pasul. Printre acestea, parlamentarul constănțean a adus în discuție criza energetică, inflația, războiul din Ucraina, urmările crizei pandemice. Toate acestea prin trasarea unor linii care au condus către “stabilitate politică” și “solidaritate cu românii”. De asemenea, Crușoveanu a punctat și modul în care PNL și PSD au reușit să gestioneze toate aceste provocări, precum și cum au reușit liderii PNL să își deruleze proiectele și inițiativele. În aceeași ordine de idei, respectiv cea a proiectelor, deputatul Crușoveanu a particularizat pentru județul Constanța și a informat că se fac “investiții fără precedent”. Despre acestea, dar și despre proiectul “Alternativa Techirghiol” sau proiectul podurilor dunărene, în interviul de mai jos:

Reporter: Zilele trecute s-a implinit un an de cand Romania este condusa de un guvern PSD-PNL-UDMR, in fruntea caruia se afla liderul liberal Nicolae Ciuca. Nu vorbim de un an usor, ci de unul presarat de provocarile cunoscute de toata lumea: criza energetica, inflatia, razboiul din Ucraina, urmarile crizei pandemice. In calitate de parlamentar PNL, cum apreciati ca s-a descurcat Guvernul?

Marian Crușoveanu: Prin întrebarea dumneavoastră, ați punctat un lucru esențial: un an cu multe provocări necunoscute. Un an, după alți 2 ani de pandemie, în care ne-am confruntat cu un blocaj economic, o situație necunoscută, cu un efort extraordinar și o implicare exemplară din partea întregului aparat instituțional al statului. Vreau să privim Guvernul prin prisma măsurilor luate în toate domeniile de activitate, iar două sintagme care caracterizează toate demersurile primului ministru, precum și acțiunile sale, sunt ”stabilitate politică” și ”solidaritate cu românii”, fapte demonstrate prin ordonanțele Guvernului, de la plafonarea prețului la energie la accesarea primelor tranșe din PNRR și deblocarea proiectelor de investiții în infrastructură pentru comunitățile locale, în timp ce pe plan extern a fost ridicat MCV pentru România, iar în câteva zile vom putea vedea și rezultatele demersurilor diplomatice la cel mai înalt nivel pentru aderarea la Schengen.

R: Ce beneficii concrete a avut judetul Constanta din partea Guvernului Ciuca?

Advertisement

M.C.: Dacă vreți să particularizăm, în județul Constanța se derulează investiții fără precedent. Nu există o localitate, din cele 70 de UAT-uri în care să nu se lucreze. Investițiile sunt prioritizate. Aici mă refer atât la cele 105 proiecte de investiții în infrastructura edilitară din care vom avea străzi asfaltate, rețea de apă și canalizare în multe localități din județul Constanța, precum și poduri reabilitate, stații de pompare a apei, cât și la creșe și grădinițe în mai multe localități din județul Constanța. Investițiile guvernamentale se regăsesc în toate localitățile, din sud în nord, din est în vest, ale județului nostru. Personal, apreciez că la Constanța vom avea un stadion nou de peste 18.000 de locuri unde se vor putea desfășura competiții și evenimente de înaltă ținută. Lista poate continua, iar PNL livrează ceea ce a promis: investiții, modernizare și dezvoltarea comunităților locale.

R: V-ati luptat in ultimii ani pentru cateva proiecte de infrastructura importante, precum Alternativa Techirghiol, nod rutier pe A2 la Medgidia, drumul expres Constanta-Tulcea. In ce stadiu se afla aceste proiecte si care sunt asteptarile pentru viitor?

M.C.: Lupta pentru aceste proiecte continuă. Fac, cu colegii mei din PNL, demersuri și informări periodice privind aceste proiecte. Ceea ce pot să vă confirm este faptul că aceste proiecte sunt prioritizate de către Guvernul României și se află în stadii avansate de implementare. Sunt proiecte vitale, atât pentru România, dar mai ales pentru județul Constanța și îi asigur pe constănțeni că, începând de anul viitor, vom vedea primele rezultate, direct de pe teren. Mă bucur că Alternativa Techirghiol a fost repusă de Guvern pe agenda de lucru, că s-a găsit finanțare europeană pentru ca proiectul să fie realizat, după ce a fost scos de pe agendă de către cei de la USR.

R: Ce alte demersuri ati facut pentru spijirirea dezvoltarii judetului Constanta?

M.C.: Prin prisma activității parlamentare, am fost alături de locuitorii acestui județ, prin sprijinirea proiectelor edilitare ale primarilor. La nivel de parlament, am apărat interesele județului Constanța și ale locuitorilor acestuia, astfel încât proiectele de infrastructură să nu fie întârziate. Urmăresc îndeaproape agenda primarilor și a Consiliului Județean Constanța, iar acolo unde mi se cere sprijinul, sunt implicat tot timpul. Județul Constanța este poziționat în așa fel încât are un rol economic hotărâtor pentru România, iar aici mă refer la energie electrică, gaze naturale, transport, turism și altele.

Advertisement

R: Pe langa sustinerea proiectelor de infrastructura, ati avut si cateva luari de pozitie fata de criticile opozitiei, in principal fata de cele provenite din partea USR. Acest partid sustine ca guvernarea actuala este definita de incompetenta si clientelism. Cum raspundeti acestor atacuri?

M.C.: Aș dori să le răspund, dar nu am la ce, concret. Ipocrizie tipic populistă. USR a rămas un partid fără agendă publică, fără teme majore de interes pentru români. Sunt corigenți la toate temele de interes pentru România. După ce a fost ridicat MCV pentru țara noastră, se demonstrează că și pe tema justiției, unde s-au comportat ca niște pârâcioși, au rămas repetenți. Electoratul lor este dezamăgit, iar eu mă întreb cum de mai au obraz să mai dea lecții de moralitate, când domnul fost ministru al justiției din Constanța a încercat să blocheze Programul de Investiții Anghel Saligny, program prin care peste 100 de proiecte sunt finanțate în județul Constanța. Înainte să arate cu degetul, ar fi bine să se uite în oglindă. Realizările celor de la USR sunt doar postările kilometrice pe rețelele de socializare. Este trist, însă, că pe kilometrii de litere așternute pe rețelele de socializare, oamenii nu pot merge cu mașinile. De curând, și presa a demascat modul în care USR a fost implicat în lansarea de fake-news-uri, folosind instrumente tehnice, doar pentru a pune o pată negativă asupra miniștrilor PNL, ceea ce încă o dată demonstrează căderea în disperare.

proiecte PNL Marian Crusoveanu

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions