Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Schengen. Marea întrebare este Austria

Published

on

Schengen-Romania

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, au anunţat că atât Olanda, cât şi Suedia, susţin aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Salut aprobarea astăzi de către Comisia Riksdag pentru afaceri a propunerii pozitive a guvernului suedez în favoarea aderării la spațiul Schengen. Aceasta este o altă confirmare a pregătirii depline a 🇷🇴 de a consolida securitatea internă a UE!“, a scris Nicolae Ciucă pe Twitter.

„Salutând recunoașterea de către Guvernul Olandei a pregătirii României de a se alătura Schengen ca un pas cheie către atingerea acestui obiectiv, făcut posibil prin dialog și cooperare. Olanda este un partener de preț al țării noastre. Suntem hotărâți să continuăm să lucrăm împreună.“, a mai spus Ciucă.

„Salut în mod deosebit evaluarea și poziția pozitive ale Guvernului olandez de azi în favoarea aderării României🇷🇴 la Schengen. E rezultatul dialogului intens din ultima perioadă & al pregătirii noastre tehnice foarte bune. Mulțumesc colegului meu ministrul WB Hoekstra pentru tot sprijinul!“ a scris pe Twitter, la rândul său, Bogdan Aurescu.

Pe de altă parte, premierul Olandei, Mark Rutte, a susţinut astăzi, că pentru Bulgaria este în continuare prematur să intre în Schengen şi i-a transmis telefonic această opinie, în această săptămână, premierului interimar bulgar Galab Donev, menţionează sursa citată.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions