Connect with us

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL), mesaj pentru liderii USR: Fără ipocrizie, ajungem departe

Publicat

la

Negocierile dintre liderii PNL și USR se împiedică de orgolii și lupta pe funcții și ministere, iar România se află în pragul disperării situației din spitale. Așa se face că noul guvern se lasă așteptat, la fel și reformele și lucrările promise înainte alegerilor parlamentare trecute.

Situația politică a României, negocierile, orgoliile și mai ales comportamentul liderilor politicie sunt prezentate, pe larg, într-o postare pe Facebook de Marian Crușoveanu, deputat de Constanța din partea Partidului Național Liberal.

Crușoveanu susține că liderii USR sunt “ipocriți” și contraproductivă și rupe orice formă de colaborare.

“Dragi colegi din USR, comportamentul public din ultima perioadă, asocierea cu #AUR și votarea moțiunii de cenzură împotriva propriului guvern, precum și atacul permanent la adresa PNL spun multe despre voi”, scrie Marian Crușoveanu pe pagina sa de Facebook.

Iată mesajul complet:

“Ipocrizia liderilor #USR este total contraproductivă și rupe orice formă de colaborare.
Astăzi, în cadrul Camerei Deputaților, am luat parte la încă o scenetă tipic USR-istă, în care actorul principal a fost un pompier piroman, care a dat foc și apoi s-a plâns de situația creată, deși furtunul și chibritul au fost la el.
PSD a punctat, încă o dată, comportamentul copilăresc al celor de la USR. Atunci când, împreună, PNL, USR și UDMR dețineau majoritatea în Biroul Permanent, funcția interimară de președinte al Camerei Deputaților se afla la latitudinea acestei majorități. USR s-a opus propunerii venite din partea PNL de a deține această funcție interimară, periodic, prin rotație. PSD nu a făcut nimic altceva decât să speculeze refuzul celor de la USR. Exact în același mod în care #PSD a fructificat fuga de la guvern a miniștrilor USR. Acest tip de comportament, în spațiul public, nu doar că este bine speculat de către PSD, dar este și valorificat. Această atitudine, a celor de la USR, de a ataca din nou PNL, nu are nicio legătură cu realitatea.
Dragi colegi din USR, comportamentul public din ultima perioadă, asocierea cu #AUR și votarea moțiunii de cenzură împotriva propriului guvern, precum și atacul permanent la adresa PNL spun multe despre voi. Cum vreți să guvernăm împreună, când, sub orice formă, căutați să subminați PNL-ul? Cum vreți să facem reformă, investiții și dezvoltare în această țară, când voi, de mai bine de 60 de zile, ați lansat o ploaie de gloanțe împotriva PNL?
#Ipocrizia nu salvează România, ci adâncește criza guvernamentală și târăște, după ea, viața unor oameni care așteaptă responsabilitate în spațiul public. Acest teatru adâncește ruptura dintre PNL și USR. Reforma se realizează cu rațiune, cu maturitate. Reveniți cu picioarele pe pământ, pentru că PSD vă speculează aroganțele!”

Comments

comments

Politica

Iohannis vrea o prezență crescută a trupelor NATO în România: „Nu e cazul ca vreun cetățean să se teamă de ceea ce va urma“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după ședința CSAT, că în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe măsuri în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Rusia. Printre acestea se numără creșterea prezenței aliate pe teritoriul României, ca o măsură de siguranță și revizuirea în regim de urgență a proiectelor privind siguranța națională. Iohannis a spus că „nu e cazul ca vreun cetățean român să se teamă de ceea ce va urma“.

„Am examinat măsurile privind dezvoltarea capacității de răspuns la noile provocări de securitate. Am făcut o analaiză completă a situației din regiune, inclusiv din punct de vedere militar. România are 600 de kilometri de frontieră cu Ucraina si trebuie să fim pregătiți pentru orice. Actuala criză nu este doar despre Ucraina, este vorba despre securitatea spațiului euro-atlantic. Este nevoie de unitate și solidaritate în NATO. Avem un dialog permanent în cadrul OSCE și UE. Criza afectează securitatea și stabilitatea internaționale. Aceste demersuri ale Rusiei reliefiează folosirea forței împotriva Ucrainei, cu toate consecințele. Ne preocupă folosrea tacticilor hibride care complică capacitatea de reacție. Am analizat atacurile cibernetice, până la utilizarea energiei pentru a atinge ținte, sau până la folosirea propagandei. România a susținut și continuă să susțină abordarea actuală. Am fost activi implicați în negocieri. Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situației”, a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că România se pregătește și să primească refugiați.

“Am decis în CSAT să continăm măsurile de creștere a prezenței SUA CSAT va gestiona eventualele intrări de refugiați. Vor fi urgentate proiectele de lege referitoare la securitatea națională. Șeful Statului Major vine cu un plan pentru continuarea colaborării cu NATO. România, ca membru NATO, se bucură în prezent de toate garanțiile de securitate și nu e cazul ca vreun cetățean al României să se teamă. Îi asigur pe români că luăm toate măsurile ca populația să fie protejată”, a spus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Legea care prevedea ca în cazul infracțiunilor minore audierile să se realizeze online, respinsă de CCR

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, astăzi, legea inițiată de parlamentari ai PNL, care propunea ca în cazul infracțiunilor minore, audierile să se realizeze online. De asemenea, legea propunea ca un om care a comis o infracțiune, de exemplu, pe litoral și el locuiește în Cluj, să fie audiat online pentru a nu se mai deplasa la fiecare termen.

”A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”, arată judecătorii CCR.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: