Connect with us

Administratie

Deputatul Mircea Dobre critică politica de asfaltare a Primăriei: „Cum să desenezi parcări pe asfalt“

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, critică, într-o postare pe Facebook, politica de asfaltare a Primăriei Constanța. Parlamentarul PRO România spune că parcările pe care le anunță Primăria nu sunt chiar construite, ci doar desenate pe asfaltul turnat pe trotuare.

„Iată că patentul înregistrat de celebra Elena #Udrea la #București – sutele de locuri de parcare desenate pe asfalt – se va implementa, în curând, la Constanța, după o colaborare benefică pentru ambele formațiuni politice, dar mai ales pentru membrii acestora. Și, cum resursa umană este cea mai valoroasă, nu se putea să nu existe și un transfer de know-how de la experții PMP către partenerii lor de la PSD Constanța (protocolul de colaborare semnat în anul 2016 funcționează perfect). Probabil au durat destul de mult sesiunile de training, pentru că abia acum a anunțat Primăria Municipiului Constanța că urmează să realizeze peste 300 de noi locuri de parcare, pe terenul delimitat de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. Primăria uită să precizeze că parcările nu vor fi chiar construite, ci doar desenate, pe asfaltul turnat pe trotuare. Măreața „construcție” este anunțată pentru miercuri și joi, 27-28 mai, când se va asfalta „zona destinată staționării autovehiculelor”. Apoi se vine cu pensula și vopseaua (probabil din stocuri mai vechi de la #PMP, rămase nefolosite după ce s-au săturat bucureștenii de șotron). Cu această măreață realizare, #Primăria Muncipiului Constanța își va definitiva opera, dar nu în interesul constănțenilor, pentru că interesele personale ale beneficiarilor reali sunt altele. Și deja e evident că pe terenul #RAEDPP NU se va construi un parc așa cum am propus noi cei de la PRO România Constanța în 14 februarie 2020:

(https://www.facebook.com/344458106051842/posts/791559628008352/?d=n).

Nu poți veni în anul 2020 să te lauzi că realizezi 300 de locuri de parcare doar turnând niște asfalt și trasând cu vopsea locurile respective. În alte municipii, precum Oradea sau Cluj, se realizează proiecte majore, iar la Constanța, Primăria se alintă că a făcut o mare parcare și alte două trotuare, între Str. Poporului și Nicolae Iorga, în patru luni și jumătate – lucrare încă nefinalizată, care a fost anunțată cu mare fast, pe 14 ianuarie 2020. Nici măcar nu pot avea scuza carantinei, pentru că lucrările de construcție nu au fost afectate de instituirea stării de urgență.“, a scris Dobre.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Taberele de nomazi, desființate de Primărie și Polaris

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că echipe ale Direcției Gestionare Servicii Publice, Direcției Generale de Asistență Socială și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și angajații companiei de salubrizare, Polaris M. Holding, au derulat, astăzi, o amplă acțiune de igienizare în zona porților 1 – 4 de acces în Portul Constanța. Sursa citată notează că au fost strânse peste 4 tone de gunoaie, cele mai multe dintre aceste provenind de la adăposturile improvizate în zona Porții 4, care au fost dezafectate. Spațiile de odihnă încropite găzduiau 13 de persoane din Timișoara și Cobadin, dintre care 7 erau minori. Minorii și 5 dintre adulții identificați își au domiciliul în localitatea Cobadin, iar un adult în Timișoara. Cei identificați în adăposturile improvizate au vârste cuprinse între 8 și 69 de ani și au fost trimiși în localitățile de domiciliu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcările din incinta Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi”, reamenajate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța informează că a reabilitat cele două zone destinate staționării autovehiculelor. Echipele SC Confort Urban SRL au acționat ieri cu utilaje pentru turnarea covorului asfaltic în parcarea situată lângă terenul sintetic. S-au executat lucrări de refacere a stratului carosabil decopertat. De asemenea, s-a intervenit cu echipamente pentru trasarea marcajelor rutiere. Locurile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate corespunzător. Intervențiile  asupra carosabilului vor continua în această săptămână pe bulevardul Tomis și pe străzile adiacente bulevardului Alexandru Lăpușneanu: pe strada Farului, tronsonul delimitat de bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, pe strada Salcâmilor, între strada Poporului și strada Farului și pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, porțiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Farului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primarul din Tuzla, nemulțumit de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate:

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei constănțene Tuzla, își exprimă nemulțumirea vizavi de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul din Tuzla se poziționează alături de cetățenii nemulțumiți de intenția concesionării plajeli din localitate, plaja din Tuzla fiind recunoscută la nivel național ca fiind una dintre cele mai frumoase și neatinse (încă) de civilizație.

Iată postarea:

“Constat faptul că locuitorii comunei care doresc să se bucure de plaja Tuzla sunt nemulțumiți din cauza imposibilității de a-și petrece timpul liber pe malul mării din cauza șezlongurilor amplasate după bunul plac al operatorilor economici care au închiriat sectoare de plajă.
Astfel, alături de dumneavoastră, îmi exprim nemulțumirea față de această imposibilitate generată de firmele care au concesionat sau subînchiriat plaja Tuzla (nisipul plajei) și care nu permit amplasarea prosoapelor și a cearceafurilor direct pe nisip.
Vă aduc la cunoștință că Administrația Națională “Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral” este direct răspunzătoare pentru administrarea și darea în folosință a plajelor (nisipul plajei).
În concluzie, Primarul și Consiliul Local al Comunei Tuzla, vă informează că administrația publică locală nu se face vinovată de aceste neplăceri și imposibilități generate de amplasarea șezlongurilor pe toate sectoarele de plajă existente.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: