Connect with us

Administratie

Răzvan Filipescu (PRO România), apel public pentru susținerea turismului și agriculturii dobrogene!

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, economistul Răzvan Filipescu, face apel la toate autoritățile și forțele politice din județ să lase deoparte divergențele și să se implice pentru susținerea a două domenii vitale pentru economia Constanței: TURISMUL ȘI AGRICULTURA.

„Sunt două domenii care nu pot funcționa de “azi pe mâine”, cum spunea colega mea Corina Creţu. Având în vedere promisiunea referitoare la deschiderea teraselor începând cu data de 1 iunie, precum și apropiata campanie de recoltare a cerealelor, fac un apel public la conducătorii autorităților județene și ai partidelor politice, la reprezentantul Guvernului în teritoriu, la parlamentari și inclusiv contracandidații la diverse funcții politice, să se implice concret și să ajungă la o înțelegere politică pentru binele constănțenilor, să coopereze de urgență pentru:

  1. Publicarea normelor de igienă și siguranță necesare deschiderii teraselor. Până acum nu s-a publicat nimic, deși mai este doar o săptămână până la mult promisa relansare. Este o solicitare comunicată public cu insistență de toate patronatele din turism. Trebuie înțeles faptul că pregătiri, achizițiile, aprovizionările necesită timp;
  2. Propun ca deschiderea teraselor să se facă începând de sâmbătă, 30 mai, ora 9.00, pentru ca antreprenorii cu terase să profite de acest weekend prelungit, care continuă și cu Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie, evitând astfel și supraaglomerări;
  3. Promovarea inițiativei legislative/amendamentelor care sunt în dezbatere în Parlament, referitoare la posibilitatea suspendării ratelor la credite pentru fermierii afectați de secetă, pentru că foarte mulți nu vor recolta efectiv și vor întâmpina dificultăți în rambursarea finanțărilor obținute. Fermierii au nevoie să fie protejați iar parlamentarii le-au mai votat în comisii. Acum trebuie materializate!
  4. Publicarea nivelului cuantumului despăgubirilor pentru ca fiecare fermier să știe cu aproximație pe ce sume se bazează în continuarea activității de producție.

Sunt 4 solicitări de interes național, solicitări repetate cu insistență în ultimele 2 luni, care au nevoie de aplicabilitate urgentă și pe termen foarte scurt și care nu mai suportă amânare până pe ultima sută de metri, deoarece SUNTEM PE ULTIMA SUTA DE METRI. ESTE NEVOIE DE CONSENS POLITIC, DE VOINȚĂ, nu de orgolii despre cine și ce a inițiat. Este momentul să dovedim că interesul oamenilor primează. Dacă toți am spus că această criza ne va schimba, să demonstrăm că ne schimbă în bine, că suntem solidari, și mai ales, că cei din funcțiile publice lucrează pentru oameni.“, a scris Răzvan Filipescu.

 

Comments

comments

Administratie

Făgădău, milostiv cu cei care fentează plata parcării: “Poliția Locală nu va aplica nicio amendă, cel puțin până în 20 august”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Subiectul plății parcărilor prin SMS a fost un subiect fierbinte în ultimii ani. După ce în urmă cu două săptămâni consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind reintroducerea amenzilor pentru cei care nu plătesc locurile de parcare, acum primarul Constanței Decebal Făgădău vine și spune că Poliția Locală nu va aplica nicio amendă, cel puțin până în 20 august.

„Astăzi, pe mine nu mă interesează să dăm amenzi. Avem două servicii pentru parcări: unul pentru cele de reședință și unul pentru parcările publice cu plată, inscripționate corespunzător. Pe mine mă interesează să facem campanii de conștientizare și, cel puțin până pe 20 august, să nu se aplice nicio sancțiune. Peste tot, Poliția Locală să pună înștiințări și notificări, însă fără amenzi. S-a propagat atât de mult această minciună că nu trebuie plătită parcarea la Constanța încât oamenii trebuie să fie informați în legătură cu aceste sancțiuni. Faptul că o mașină naște și obligații este un proces greoi de conștientizare.“, a spus Făgădău.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Se dă startul lucrărilor de restaurare a cetății Histria. Valoarea investiției se ridică la 10 milioane de euro

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a declarat că autoritatea județeană este cu un pas mai aproape de începerea proiectului de restaurare a sitului arheologic Cetatea Histria, pentru salvarea căruia CJC a obținut, în cadrul ITI (Investiții Teritoriale Integrate) Delta Dunării, alocarea a 10 milioane de euro (50.000.000 de lei).

„Astăzi, am avut o ședință tehnică în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru proiectul „Restaurarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Histria“, un proiect extrem de dificil, dar foarte important și frumos. Am mers la Cetatea Histria, unde m-am întâlnit cu proiectanții, responsabilul arheologic, reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și cu reprezentanții Direcției Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Județean Constanța. Toți factorii implicați în salvarea și conservarea patrimoniului național vor avea întotdeauna sprijin din partea mea și a echipei Consiliului Județean Constanța.“, a punctat Țuțuianu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constănțenii, invitați de Primărie să-și exprime părerea cu privire la problemele pe care le întâmpină pe bulevardul I.C. Brătianu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța îi invită cetățenii orașului să-și exprime punctul de vedere cu privire la problemele pe care le întâmpină pe bulevardul I.C. Brătianu folosind următorul link:

https://www.moreconsultation.eu/constanta

„Municipiul Constanța alături de orașele Budapesta (Ungaria), Lisabona (Portugalia), Londra (Marea Britanie) și Malmo (Suedia) implementează proiectul „MORE – Optimizarea multi-modală a spațiului drumului în Europa“. MORE este un proiect finanțat prin programul Orizont 2020 care urmărește identificarea de noi concepte, instrumente și procese pentru planificarea, proiectarea și operarea spațiului drumului pe coridoarele care fac parte din rețeaua internațională de drumuri TEN-T. Bulevardul I.C. Brătianu reprezintă principala arteră de legătură a municipiului Constanța la rețeaua de drumuri TEN-T, fiind parte a coridorului Rin – Dunăre. Astfel, în contextul proiectului MORE, Primăria Municipiului Constanța a demarat această consultare cu scopul de a identifica principalele probleme întâmpinate de către utilizatorii drumului pe bulevardul I.C. Brătianu.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: