Connect with us

Politica

Deputatul Robert Turcescu strânge relațiile cu primarul Mangaliei, Radu Cristian

Publicat

la

Două zile la rând, pe 3 și 4 octombrie 2018, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, a întreprins acțiuni publice în sprijinul administrației din Mangalia. O administrație criticată în mod frecvent în presă și pe rețelele de socializare de neputință cronică, dezmăț financiar și abuz de putere!

Pe 3 octombrie 2018, parlamentarul de Constanța a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților, în care a cerut Guvernului și ministrului de finanțe, Orlando Teodorovici, să rezolve două probleme punctuale: apa caldă din Constanța (o criză între timp rezolvată) și varianta ocolitoare a municipiului Mangalia.

”A doua problemă, domnule Teodorovici, poate o auziți și pe asta, este de asemenea delicată și durează de vreo 8 ani. Încă din 2010, Guvernul României a aprobat prin Hotărârea 1045 indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Mangalia”. Despre ce e vorba? Realizarea unei infrastructuri rutiere proiectate pentru a trece prin partea de nord a municipiului Mangalia pe o lungime de 7,9 kilometri, cu două benzi de circulație, valoarea totală a investiției fiind de 27 de milioane de euro. Din 2010 li până în prezent, Primăria Mangalia a făcut numeroase demersuri către Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, CNADNR, Senat, Camera Deputaților, prim-ministru, ministrul finanțelor. Însă nu a reușit să obțină fondurile necesare pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Mangalia. Sunt 8 ani și vorbim de un proiect cu o importanță vitală, atât pentru dezvoltarea municipiului Mangalia, cât și a stațiunilor din aria sa administrativă. Le știți prea bine: Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Cap Aurora și Saturn, în care există peste 120 de unități de cazare, care pot găzdui peste 50.000 de turiști Sunt 8 ani plini de promisiuni, de guverne formate din numeroase partide, dar care în acest proiect a rămas blocat din lipsa fondurilor. Mi se pare absolut strigător la cer și, de aici, de la tribuna Camerei Deputaților, le cer instituțiilor abilitate să aloce urgent fonduri pentru construcția variantei ocolitoare a municipiului Mangalia. Tăiați din pomenile electorale, pe care cu siguranță le pregătiți, și alocați bani pentru acest proiect de importanță majoră! – a spus Turcescu.

Vezi aici declarația în format video:

În ziua declarației politice, Turcescu a scris pe Facebook un text în care arăta că a discutat problema centurii de la Mangalia cu Teodorovici, care ar fi promis că se va informa de la ministrul transporturilor pe această temă. ”Sper ca primarul orașului Mangalia, domnul Cristian Radu, să primească o veste bună în perioada următoare”, scria deputatul PMP.

O zi mai târziu, Turcescu posta pe Facebook fotografii dintr-o vizită pe care i-a făcut-o primarului de Mangalia. Din această postare nu se înțelege dacă parlamentarul i-a dat vestea cea mare primarului, ci mai degrabă că a aflat de la acesta ceea ce deja știa și susținuse cu o zi în urmă, anume că Mangalia se confruntă cu trafic sufocant, vara, în lipsa variantei ocolitoare.

”Impreuna cu Florin Goidea, consilier judetean, am mers si astazi la Constanta, pentru audiente si discutii cu reprezentantii administratiilor locale, indiferent de culoarea lor politica. Am facut o oprire la Mangalia unde pret de o ora am discutat cu domnul Cristian Radu, primarul municipiului. Probleme multe: necazuri cu administrarea plajelor din zona care in mod aberant sint gestionate de Mediu in loc sa fie sub tutela primariilor, intirzieri birocratice pentru aprobarea proiectelor cu fonduri europene, traficul sufocant din perioada sezonului estival in absenta unei centuri ocolitoare si, desigur, criza financiara generata de perioada in care Santierul Naval de la Mangalia si-a incetat activitatea, timp in care bugetul local a fost vaduvit de sume importante. Voi incerca sa duc aceste mesaje in zona de decizie politica de la nivel central, prin luari de pozitie de la Tribuna Parlamentului, dar si prin organizarea unor dezbateri la Bucuresti despre soarta Litoralului romanesc.”, a scris Robert Turcescu.


Trebuie să mai spunem că varianta ocolitoare a Mangaliei a fost un proiect promovat de Guvernul Boc, la insistențele fostului primar și deputat de Mangalia, Zanfir Iorguș, și a prefectului de atunci, Claudiu Palaz. Relațiile actuale dintre Turcescu și Palaz sunt înghețate, în vreme ce Iorguș chiar nu mai contează în spațiul public.

Comments

comments

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului – surse

Publicat

la data de

Scris de

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului, decizia urmând să fie luată miercuri, într-o întâlnire de urgență a liberalilor, au declarat surse liberale pentru Digi24.

Senatorii PNL se reunesc de la 09:30, într-o ședință de grup, pentru a discuta despre schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului și pentru a lua o decizie prin vot.

La ședința convocată de conducerea grupului senatorilor liberalilor prezența este obligatorie. Senatorii nu pot pleca din oraș până nu termină de discutat această chestiune legată de înlocuirea lui Cîțu.

Florin Cîțu va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului, în ultima zi din această sesiune parlamentară.

Potrivit surselor citate, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: