Connect with us

Politica

Deputatul Robert Turcescu strânge relațiile cu primarul Mangaliei, Radu Cristian

admin

Publicat

la data de

Două zile la rând, pe 3 și 4 octombrie 2018, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, a întreprins acțiuni publice în sprijinul administrației din Mangalia. O administrație criticată în mod frecvent în presă și pe rețelele de socializare de neputință cronică, dezmăț financiar și abuz de putere!

Pe 3 octombrie 2018, parlamentarul de Constanța a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților, în care a cerut Guvernului și ministrului de finanțe, Orlando Teodorovici, să rezolve două probleme punctuale: apa caldă din Constanța (o criză între timp rezolvată) și varianta ocolitoare a municipiului Mangalia.

”A doua problemă, domnule Teodorovici, poate o auziți și pe asta, este de asemenea delicată și durează de vreo 8 ani. Încă din 2010, Guvernul României a aprobat prin Hotărârea 1045 indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Mangalia”. Despre ce e vorba? Realizarea unei infrastructuri rutiere proiectate pentru a trece prin partea de nord a municipiului Mangalia pe o lungime de 7,9 kilometri, cu două benzi de circulație, valoarea totală a investiției fiind de 27 de milioane de euro. Din 2010 li până în prezent, Primăria Mangalia a făcut numeroase demersuri către Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, CNADNR, Senat, Camera Deputaților, prim-ministru, ministrul finanțelor. Însă nu a reușit să obțină fondurile necesare pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Mangalia. Sunt 8 ani și vorbim de un proiect cu o importanță vitală, atât pentru dezvoltarea municipiului Mangalia, cât și a stațiunilor din aria sa administrativă. Le știți prea bine: Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Cap Aurora și Saturn, în care există peste 120 de unități de cazare, care pot găzdui peste 50.000 de turiști Sunt 8 ani plini de promisiuni, de guverne formate din numeroase partide, dar care în acest proiect a rămas blocat din lipsa fondurilor. Mi se pare absolut strigător la cer și, de aici, de la tribuna Camerei Deputaților, le cer instituțiilor abilitate să aloce urgent fonduri pentru construcția variantei ocolitoare a municipiului Mangalia. Tăiați din pomenile electorale, pe care cu siguranță le pregătiți, și alocați bani pentru acest proiect de importanță majoră! – a spus Turcescu.

Vezi aici declarația în format video:

În ziua declarației politice, Turcescu a scris pe Facebook un text în care arăta că a discutat problema centurii de la Mangalia cu Teodorovici, care ar fi promis că se va informa de la ministrul transporturilor pe această temă. ”Sper ca primarul orașului Mangalia, domnul Cristian Radu, să primească o veste bună în perioada următoare”, scria deputatul PMP.

O zi mai târziu, Turcescu posta pe Facebook fotografii dintr-o vizită pe care i-a făcut-o primarului de Mangalia. Din această postare nu se înțelege dacă parlamentarul i-a dat vestea cea mare primarului, ci mai degrabă că a aflat de la acesta ceea ce deja știa și susținuse cu o zi în urmă, anume că Mangalia se confruntă cu trafic sufocant, vara, în lipsa variantei ocolitoare.

”Impreuna cu Florin Goidea, consilier judetean, am mers si astazi la Constanta, pentru audiente si discutii cu reprezentantii administratiilor locale, indiferent de culoarea lor politica. Am facut o oprire la Mangalia unde pret de o ora am discutat cu domnul Cristian Radu, primarul municipiului. Probleme multe: necazuri cu administrarea plajelor din zona care in mod aberant sint gestionate de Mediu in loc sa fie sub tutela primariilor, intirzieri birocratice pentru aprobarea proiectelor cu fonduri europene, traficul sufocant din perioada sezonului estival in absenta unei centuri ocolitoare si, desigur, criza financiara generata de perioada in care Santierul Naval de la Mangalia si-a incetat activitatea, timp in care bugetul local a fost vaduvit de sume importante. Voi incerca sa duc aceste mesaje in zona de decizie politica de la nivel central, prin luari de pozitie de la Tribuna Parlamentului, dar si prin organizarea unor dezbateri la Bucuresti despre soarta Litoralului romanesc.”, a scris Robert Turcescu.


Trebuie să mai spunem că varianta ocolitoare a Mangaliei a fost un proiect promovat de Guvernul Boc, la insistențele fostului primar și deputat de Mangalia, Zanfir Iorguș, și a prefectului de atunci, Claudiu Palaz. Relațiile actuale dintre Turcescu și Palaz sunt înghețate, în vreme ce Iorguș chiar nu mai contează în spațiul public.

Comments

comments

Politica

PNL, apel către constănțeni: “Cere parlamentarilor din județ să voteze moțiunea de cenzură”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

PNL Constanța a creat o postare pe pagina de Facebook a organizației prin care ăi îndeamnă pe constănțeni să le ceară parlamentarilor din județ responsabilitate și să voteze moțiunea de cenzură.

“Cere parlamentarilor din județul CONSTANȚA să te REPREZINTE și să voteze MOȚIUNEA DE CENZURĂ!”, este mesajul care însoțește această fotografie.

“Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României”

Opoziţia a depus vineri, moţiunea de cenzură “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 …”, toate angajmentele fiind amânate după această dată. În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit. Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte. Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept “groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul. Finanţelor este cel care “încă mai confundă ministerul cu discotecile”. În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României.

“Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând.  Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională”, afirmă opoziţia la începutul textului moţiunii de cenzură , document care a fost depus la Parlament.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ziua etniei tătare, sărbătorită la Castelu, alături de inițiatorul legii și de muftiul cultului musulman

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Ziua etniei tătare se sărbătorește în mod oficial în România, în fiecare an, pe data de 13 decembrie. Sărbătoarea a fost oficializată prin lege, în anul 2006, la inițiativa fostului deputat Aledin Amet, care este în momentul de față secretar de stat în Departamentul Minorităților Naționale. Totodată, acesta este și cetățean de onoare al comunei Castelu. Anul acesta, inițiatorul legii, împreună cu șeful cultului musulman din România, Iusuf Murat, și alți reprezentanți de seamă ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani, au decis să marcheze ziua etniei lor chiar la Castelu. La eveniment au participat și invitați din Dobrici, Bulgaria, cetățeni și consilieri locali din Castelu.

”Astăzi am sărbătorit la Castelu “Ziua Etniei Tătare” alături de Inițiatorul Proiectului de Lege privind “Ziua Etniei Tătare” Amet Aledin, secretar de stat în Departamentul minorităților și Cetățean de Onoare al Comunei Castelu împreună cu Muftiul Cultului Musulman din România Iusuf Murat, o delegație din Dobrici, Bulgaria, consilieri locali, cetățeni din Castelu si alți invitați.
Felicitări tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment!
Ziua Etniei Tătare din România este sărbătorită, anual, la 13 decembrie și a fost decisă prin lege a Parlamentului Romaniei in 2006. Data a fost aleasă datorită faptului că, pe 13 Decembrie 1917, Parlamentul Tătarilor crimeeni a proclamat Republica Tătarilor Crimeeni si a aprobat constituția statului.
Cu această ocazie se organizează manifestări festive mai ales in Dobrogea, unde trăiesc cei mai mulți tătari in Romania, încă de acum 800 de ani!

Tătarii sunt o minoritate istorică , păstrători de tradiții și obiceiuri strămoșești, iar acest lucru i-a ajutat, timp de sute de ani, să-și păstreze identitatea etnică.” – a comunicat viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cristinel Dragomir, altă ȚEAPĂ de la PSD. Ionuț Done este noul subprefect al Constanței

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tocmai când primise asigurări de la însuși șeful PSD Constanța că nu mai scapă din mâini postul de subprefect al județului Constanța, Cristinel Dragomir a rămas iar pe dinafară. Pentru postul ăsta, Dragomir s-a făcut și funcționar de Giurgiu, după care s-a transferat la Constanța, a renunțat la postul de administrator într-o instituție subordonată Consiliului Judetean Constanța și… nimic.

Cristinel Dragomir s-a făcut funcționar la Giurgiu, ca să fie subprefect de Constanța

De altfel, Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că are susținerea lui Felix Stroe, președintele Organizației Județene a PSD Constanța. Potrivit declarațiilor acestuia, Felix Stroe i-a promis că va discuta “personal” cu ministrul MAI pentru numirea sa. Și dacă, în urmă cu trei săptămâni scaunul de subprefect al județului Constanța era doar o chestiune de timp pentru Cristinel Dragomir, azi… Ionuț Done a fost numit subprefect al județului Constanța.

“Ăștia-s oamenii”

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Cristinel Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că se aștepta și că nu avea așteptări prea mari, deși i s-a propus acest post, nu l-a solicitat el.

“Am bănuit că așa se va întâmpla. Foarte bine că avem subprefect, nu?! Cum s-a întâmplat asta, să-l întrebați pe președintele de organizație că el decide, hotărârea e la el. Despre mine, eu sunt obișnuit deja cu astfel de… întâmplări. De altfel, vă spun sincer că nici nu mi-am făcut iluzii prea mari. Mi s-a cerut CV-ul, l-am trimis că așa e civilizat și așa funcționează activitatea politică a partidelor, dar să spună cei de la organizație ce s-a întâmplat… Eu spun doar atât: ăștia-s oamenii!”

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro” pentru un punct de vedere vizavi de acuzațiile ce i se aduc, însă îi așteptăm dreptul la replică.

Iată ce declara Cristinel Dragomir pentru ziarul nostru pe 21 noiembrie a.c.:

Felix Stroe se interesează personal la ministrul Carmen Dan ca Dragomir să ajungă subprefect

Cine este Ionuț Done

Despre Ionuț Done știm că a fost jurist la jardarmi și de aproape un an este auditor în cadrul Ministerul Administrației și Internelor.

Done a lucrat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța din anul 2003, în 2010 a activat ca jurist și, în prezent este auditor în cadrul MAI.

Decizia numirii lui Ionuț Done în funcția de subprefect a fost luată, astăzi, în ședința de Guvern.

Ionuț Done are 42 de ani, este căsătorit – soția lui este farmacist – și au trei copii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: