Connect with us

Politica

Deputatul schimbist Florin Gheorghe. Ce sărac a fost și cât s-a îmbogățit!!!

Maria Ionescu

Publicat

la

Florin Gheorghe este prototipul tânărului politician promovat de PDL – după ce a terminat două-trei facultăţi, a făcut câteva masterate şi NU a lucrat niciodată în domeniile în care s-a “specializat”. A devenit, prin nu ştim ce minune, că  nu îl recomanda absolut nimic din activitatea sa profesională, în 2008 consilier local municipal. Activitatea lui în cadrul Consiliului Local municipal a fost inexistentă. Iată ce declara într-un interviu publicat în data de 23 aprilie 2012 în ziarul Mesager de Constanţa:

Rep. Pe lângă faptul că sunteți un tânăr politician, sunteți și consilier local PDL și ca atare am dori să ne relatați câte ceva despre activitatea dumneavoastră. De când aţi început să lucraţi în această instituţie ?

F.G.: Fac parte din Consiliul Local din anul 2008.

Rep. Ce face un consilier local într-o zi?

F.G.: Pe lângă ședințele de consiliu și de comisii, sunt zile când acord audiențe cetățenilor Constanței, la sediul Partidului Democrat Liberal și la Primăria Constănțenilor (n.r. – înfiinţată în campania electorală pentru alegerile locale 2012 şi deja desfiinţată).

Rep. Ce inițiativă ați avut în cadrul Consiliului Local Constanța?

F.G.: Personală, niciuna, însă în colaborare cu colegii de consiliu, au fost câteva.”

Singur-singurel, consilierul municipal Florin Gheorghe recunoaşte că nu a avut nici o iniţiativă de-a lungul a 4 ani de mandat! Suntem curioşi de ce a fost plătit şi, mai ales, de ce a fost promovat pentru al doilea mandat de consilier pe listele PDL (2012-2016). Nu l-am auzit aproape niciodată să vorbească în Consiliu, iar la televizor nu a apărut aproape deloc. Astfel că alegătorii l-au votat ca şi consilier pentru că era pus pe listele PDL, nu pentru cine ştie ce realizări profesionale, politice sau implicare în  viaţa constănţenilor.

Comisia de etică i-a dat aviz negativ

Înaintea depunerii listelor de candidaţi, ARD – știți, vă amintiți, cu siguranță, de Alianța sub care mulți candidați au fost aleși în Parlamentul României la alegerile din anul 2012 – şi-a făcut un titlu de glorie din înfiinţarea unei comisii de etică formată din: Monica Macovei – preşedinte, Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – FC, Mihaela Vasilatii – PNŢCD, Ioan Greceanu – NR. Această comisie a verificat 502 candidaturi din întreaga ţară. Într-un comunicat de presă remis de către Monica Macovei se menţionează:  “Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) a finalizat verificarea celor 502 candidaturi transmise până pe 24 octombrie 2012, care aveau documentele complete. În urma evaluării, Comisia a decis prin vot să acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, câteva dintre acestea fiind între timp înlocuite. Comisia de etică a analizat şi 4 contestaţii”.

Monica Macovei a precizat în comunicat că evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată. “Am folosit şi informaţii din presă coroborate cu informaţii de la instituţiile publice”, se mai arata in comunicat.

Pe lista celor 36 de candidaturi care au primit aviz negativ se regasesc şi două nume din Constanţa, respectiv Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, propus la acel moment drept candidat pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor,  şi Florin Gheorghe, candidatul pentru Colegiul 10.

Vizibil deranjat de acest vot al comisiei de etică, Nicolae Anghel a transmis presei un comunicat prin care a informat că se retrage din această competiţie.

Rămân multe semne de întrebare asupra acestei candidaturi: cine şi de ce a vrut să îi ofere imunitate lui Florin Gheorghe trimiţându-l în Parlamentul României?

Ce avere avea Florin Gheorghe?

Potrivit declaraţiei sale de avere, candidatul Florin Gheorghe avea un singur apartament, situat în Năvodari, achiziţionat în timpul mandatului de consilier local municipal (în anul 2011, conform declaraţiei de avere publicată pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa).  Deţinea o firmă care are ca obiect de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În calitate de administrator al firmei, Florin Gheorghe câştiga din această poziţie cu 1 RON mai puţin decât câştiga din indemnizaţia de consilier!

Ce avere are după patru ani deputatul Gheorghe?

 Ne uităm doar la site-ul oficial al camerei Deputaților, pentru a vedea ce avere declarată are deputatul de Constanța. Între timp și-a cumpărat nu mai puțin de 3 case!!!, una mai mica decât cealaltă. Și-a achiziționat prima casă în anul 2011, dar pe atunci nu scria nimic de acest imobil pe site-ul primăriei Constanța, unde era consilier local. Casa are 80 mp, dar oricum, nu este singura cumpărată. În anii 2014 și 2015 și-a mai luat două case de locuit. Una are 36 mp, iar cealaltă are 39 mp. Nu știm însă în ce parte a orașului sunt și nici care a fost valoarea acestora. Cert este că le are în cotă parte 50/50 cu soția sa, Georgeta. Pe vremuri circula cu bicicleta (nu este o glumă, la prima ședință a CLM Constanța a venit în pantaloni scurți și în tricou, pentru că fusese plecat cu bicicleta), iar acum are un autoturism Dodge Caliber, fabricat în anul 2008. La ora actuală, mașina asta ar putea fi cumpărată pentru vreo 6.000 de euro, dar la momentul când și-a luat-o deputatul Gheorghe nu știm câți bani a dat pentru ea. 8.000-10.000-15.000 euro?

Interesant este faptul că el a câștigat 58.908 lei într-un an de zile, în vreme ce soției sale i-au revenit 64.436 lei de la firma Sara Johnes și 11.000 lei de la Sara Line. Stăm și ne întrebăm dacă aceste venituri au fost suficiente pentru cumpărarea a trei case și a unei mașini destul de scumpe. Dar asta nu este totul. Să nu vă imaginați că un deputat nu are și terenuri intravilane. Păi cum, se poate așa ceva?? Are, și încă două! Unul a fost cumpărat în anul 2011 (și tot nu era trecut în declarația sa de avere depusă la Primăria Constanța), iar cel de-al doilea l-a cumpărat în anul 2015. Nu știm în ce zonă ale municipiului sunt, dar au costat cu siguranță foarte mulți bani. Sau cumva le-a primit cadou din partea cuiva? Este greu de precizat un astfel de lucru!

Politica de la stânga la dreapta, sau invers! Nici nu mai contează!

 După  scurtă vreme de deputăție PD, își dă demisia si rămâne deputat independent. Pentru foarte scurt timp, că-și dă seama că independența politică e păguboasă. Motiv pentru care se înscrie în PMP. Dar nu stă multă vreme nici aici, și trece urgent la UNPR. Aici avansează frumos, în spatele lui Gabriel Oprea și, în urmă cu două luni, chiar își exprima speranța că va candida la Primăria Constanța. Doar că, după tot scandalulul cu Gabriel Oprea și plecarea lui din fruntea UNPR, a șters-o și Florin Gheorghe.  A migrat spre alt partid politic, PSD. Adică a trecut cu o ușurință scandaloasă de la dreapta politicii, la stânga ei. Bine, nu este singurul politician care a făcut acest pas și s-a uitat, probabil, cu mare atenție la averile uriașe ale colegilor săi. Și a luat aminte! Sau a…minte??

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

AEP a raportat cheltuieli de peste O SUTĂ DE MILIOANE DE LEI în campania electorală. Constanța, pe primul loc!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Expert Forum a realizat un raport de monitorizare a finanţării campaniei electorale, pe baza cifrelor pe care partidele şi candidaţii le-au depus la Autoritatea Electorală Permanentă. AEP a raportat contribuţii ale competitorilor în valoare de 125.238.229,33 lei, din care 3.086.207,26 lei provin de la candidaţii independenţi. ”Suma totală ne arată că finanţarea din 2020 va fi mai mare decât în 2016, în ciuda eventualelor blocaje legate de COVID-19 cu privire la strângerea de donaţii sau cotizaţii”, a concluzionat Expert Forum, conform News.ro.

”AEP a raportat contribuţii ale competitorilor în valoare de 125.238.229,33 lei, din care 3.086.207,26 lei provin de la candidaţii independenţi, deşi conform propriilor calcule suma ar fi mai redusă cu aproximativ 3 milioane, întrucât anumite date se repetă. Suma totală ne arată că finanţarea din 2020 va fi mai mare decât în 2016, în ciuda eventualelor blocaje legate de COVID-19 cu privire la strângerea de donaţii sau cotizaţii. Cheltuielile efectuate nu pot fi mai mari decât contribuţiile electorale depuse. Partidele vor mai putea depune contribuţii până pe 26 septembrie”, a transmis, luni, Exprt Forum, care a realizat un raport de monitorizare a finanţării campaniei electorale, pe baza cifrelor pe care partidele şi candidaţii le-au depus la Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit documentului, cea mai mare parte a fondurilor declarate reprezintă contribuţii ale candidaţilor, respectiv (86,7%), apoi din împrumuturi (12.4%), iar cei mai puţini bani au provenit din donaţii (aproape 1%).

”Partidele au transferat 4,5 milioane lei din conturile centrale curente în conturile centrale de campanie şi 1,6 milioane lei din contul central de subvenţii în contul central de subvenţii pentru campanie. De asemenea, ALDE a alocat 3,9 milioane lei din subvenţii către filialele locale şi judeţene/ale municipiului Bucureşti. Deşi subvenţiile pot fi folosite pentru campanie la alegerile locale, ponderea lor este mai scăzută decât la alte tipuri de alegeri, cum ar fi prezidenţialele”, a mai transmis Expert Focum.

Potrivit raportului, PNL a declarat cei mai mulţi bani din contribuţii ale candidaţilor, respectiv 34,4%, urmat îndeaproape de PSD (aproape 30%).

Independenţii au declarat 2,9% din contribuţii.

”Constanţa este judeţul unde au fost declarate cele mai multe contribuţii, reprezentând aproape 5% din totalul fondurilor înregistrate, următorul judeţ fiind Cluj, unde au fost declarate 3,6% din sume, fără a lua în calcul transferurile partidelor politice. Urmează în top 5 Prahova, Bucureşti (fără sectoare) şi Argeş. Judeţele cu cele mai puţine contribuţii sunt Covasna şi Harghita, dar şi Giurgiu unde s-au înregistrat procente sub 1% din fondurile totale declarate până la această dată de competitorii electorali”, a mai transmis organizaţia.

Potrivit documentului, candidaţii la funcţia de primar au fost cei mai mari contributori per ansamblu, raportând aproape jumătate din banii declaraţi.

”Cu toate acestea, la nivel de funcţie, contribuţiile pentru preşedinţi ai consiliului judeţean rămân cele mai semnificative – nouă candidaţi au atins pragul maxim de contribuţii, şi anume 446.000 de lei”, a mai transmis Expert Forum.

Potrivit organizaţiei, strategiile adoptate de partide pentru a asigura finanţarea pentru candidaturile pe liste au fost diferite.

”Dacă în unele cazuri contribuţiile s-au împărţit între membrii listei, în altele o singură persoană a adus toată contribuţia. De exemplu, pentru listele pentru consiliile locale de municipii există trei cazuri în care suma de 66.900 lei a fost acoperită de un singur candidat. La nivel de primării de sectoare, un număr de 4 candidaţi au atins limita de 223.000 de lei: Adrian Moraru (PNL, S3), Mihail Neamţu (PMP, S3), Dan Cristian Popescu (PSD, S2), precum şi Florin Manea (Bucureşti 2020, S2). Şi candidatul Pro România la primăria Sectorului 1, Adina Alberts a fost foarte aproape de a atinge limita maximă, raportând 222.997 lei. La municipii reşedinţă de judeţ estimăm că un număr de 20 de candidaţi au adus suma maximă din contribuţii”, a mai transmis Expert Forum.

Potrivit organizaţiei, la Primăria Generală, nouă competitori au adus contribuţii.

Candidaţii Partidului Social Democrat sau Partidului Mişcarea Populară nu au declarat niciun leu, iar partidele nu au raportat transferuri din propriile fonduri către filiala Bucureşti, conform datelor publicate de AEP.

”Cea mai mare contribuţie a declarat-o Ioan Sîrbu, candidat Pro România (aproape 50% din totalul fondurilor declarate pentru PG). Analizând o serie de declaraţii de avere am observat că unii dintre candidaţi ar putea avea dificultăţi în a justifica modul în care au contribuit cu fonduri din venituri proprii sau sunt la limita veniturilor anuale”, a mai transmis organizaţia.

Potrivit raportului, este vorba despre:

– Candidatul la Primăria Sector 2, Florin Manea (Bucureşti 2020), a declarat un salariu anual de aproape 100.000 de lei (la care se adaugă aproape 190 de mii de lei în conturi, dar şi datorii de peste 90 de mii de lei), dar cu toate acestea a contribuit cu valoarea maximă, de 223.000 lei din venituri proprii.

– David Adrian Nicolae (PNL), candidat la preşedinţia Judeţului Hunedoara a contribuit din venituri proprii de 350.000, desi veniturile sale sunt mult mai reduse decât această sumă.

– Iulian Popescu (PNL), candidat la Preşedinţia CJ Gorj a contribuit cu 250.000 de lei, desi are venituri inferioare acestei sume (în declaraţie apar totuşi sume ca împrumuturi care depăşesc valoarea respectivă).

– Ştirb Radu Marcel (PMP) este candidat la CJ Sălaj din partea PMP şi a adus o contribuţie de 223.000 lei, desi are un salariu de 26400 lei şi lucrează la Poşta Română.

– Pentru consiliul general, cel mai darnic contributor a fost Enăchescu Marian Daniel (PMP), cu 240.000 lei. Deşi contribuţia este raportată din venituri proprii, declaraţia de avere a candidatului arată că veniturile anuale de-abia depăşesc 100.000 de lei.

– Gabriel Rădulescu este candidat la Consiliul general, a contribuit cu 150.000 de lei din împrumuturi, însă declaraţia de avere arată că acesta a câştigat doar aproape 20.000 de lei pe an, din arenda unui teren, fără niciucun alt venit

– Alexandru Susai este candidat PSD la Consiliul general. Acesta a contribuit cu 45.000 de lei din venituri proprii şi 73.000 de lei din împrumuturi. Conform declaraţiei de avere, acesta are venituri de aproximativ 90.000 de lei pe an

– Maxim Marius Cătălin este candidat PSD la Consiliul General şi a contribuit (48,600 lei), echivalentul întregului venit anual.

Alţi candidaţi au recurs la împrumuturi, iar unii dintre ei îşi finanţează campania exclusiv din acest tip de bani.

”PNL este partidul care a apelat la cele mai multe împrumuturi (65), urmat de USR (50), respectiv PSD (37) şi PMP (22). Candidaţii Pro România s-au împrumutat de 17 ori, iar cei ai PLUS de 16 ori. Au fost identificate şi nereguli, precum faptul că Partidul Dreapta Liberală a primit o donaţie de 15.000 de lei de la ELVILA S.A. pentru candidatul la Primăria Generală, fapt care nu este conform legislaţiei, întrucât donaţiile pot proveni doar de la persoane fizice”, a mai transmis organizaţia. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mohammad Murad, denunțat din nou pentru mită electorală!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Omul de afaceri Mohammad Murad, candidat la funcția de primar al Mangaliei și susținut de Zanfir Iorguș, este pe cale să se mai lipească de un dosar penal. După episodul de la finele lunii august când polițiștii constănțeni au deschis o anchetă penală după ce Murad a împărțit pachete inscripționate cu un slogan şi cu numele său, acum liberalii îl acuză pe Murad de o nouă încercare de corupere a alegătorilor. În acest sens, în spațiul public au fost publicate mai multe fotografii în care mai mulți indivizi împart alegătorilor carnețele de tip CEC la Neptun Olimp, inscripționate cu numele lui Murad și în care se promit mai multe avantaje materiale. Imediat, Organizația PNL Mangalia a făcut o plângere penală pe numele omului de afaceri .

„PLANGERE PENALĂ

împotriva candidatului Murad Mohammad, candidat la Primăria municipiului Mangalia, candidatură validată de biroul electoral de circumscripție nr.2 Mangalia prin hotărârea Nr. 21 din data de 18.08.2020.

În fapt, în data de 21.09.2020, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun şi Olimp carnete care imită Carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei și numele candidatului Murad Mohammad. Aceste materiale sunt oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obținerii sumei de bani menționată pe carnetul respectiv.

În drept, acțiunea se bazează pe art. 386 din Codul Penal care prevede la alin. (1) că oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitări unor drepturi” precum și pe art.244 cod Penal, care prevede la alin.(1) că, inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În dovedirea plângerii, anexăm carnetul respectiv de CEC-uri.“, se arată în plângerea penală semnată PNL Mangalia.

Tot liberalii au depus o sesizare și la Biroul Electoral.

„SESIZARE

privind activitatea candidatului Murad Mohammad, candidat la Primăria municipiului Mangalia candidatura validata de biroul electoral de circumscripție nr 2 Mangalia prin hotărârea Nr. 21 din data de 18.08.2020

În fapt, la data de 2109 2020, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun și Olimp carnete care imită Caretele de economii CEC. Peste camete este trecută valoarea de 10.000 lei și numele candidatului Murad Mohammad. Acest materiale oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obținerii sumei de bani menționată pe carnetul respectiv.“

Sebastian Lăzăroiu, comentariu acid pe Facebook

Situația a fost comentată și de politicianul Sebastian Lăzăroiu, care a postat pe pagina de Facebook un comentariu însoțit de mai multe poze.

„Am văzut multe în campanii, dar asta mi se pare cea mai spectaculoasă escrocherie electorală din ultimii 30 de ani. Un fel de carnet de cecuri pe care îl dai bătrânilor. Valoarea totală de 10.000 de lei se împarte în pelerinaj, spa, excursie la Ierusalim etc. Completezi datele personale și candidatul îți promite că le vei primi pe toate dacă iese primar. Să remarcăm și culoarea de pe copertă, atât de familiară vârstnicilor. Pot să înțeleg multe trucuri politicianiste, dar să manipulezi in halul ăsta speranțele unor oameni amărâți trece de orice limită a abjecției. Ăsta nu e prietenul lui Rareș Bogdan?“, a scris Lăzăroiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Agigea. Gabriel Ciobanu: „Atragerea investitorilor, printre prioritățile USR-PLUS“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cei din Alianța USR-PLUS Agigea spun că își doresc o comunitate unită și puternică și că, în acest sens, va acorda încrederea lor și respectul cuvenit tuturor categoriilor de vârstă, precum și mozaicului etnic și cultelor religioase prezente din comună. Candidatul USR-PLUS la Primăria Agigea afirmă că printre măsurile prin care crede că vor crește procentul tinerilor care aleg să rămână și să-și întemeieze o familie în comună sunt: crearea de locuri de muncă prin atragerea investitorilor serioși, reducerea taxelor persoanelor fizice pentru pază și salubrizare, acordarea de asistență pentru accesarea de fonduri europene destinate persoanelor fizice, prin departamentul specilizat din cadrul Primăriei, crearea de noi spații de relaxare și petrecere a timpului alături de familie, asigurarea de asistență medicală de calitate, învățământ școlar la standarde europene în Agigea și Lazu prin investiții în unitățile de învățământ și atragerea de profesori bine pregătiți, activități extrașcolare pentru copiii care aleg să-și urmeze și dezvolte pasiunile. De asemenea, Ciobanu spune că o atenție deosebită va fi pentru acordarea de terenuri și/sau facilități pentru construcția de case, dar și pentru ajutoare pentru mămici (ex. cutia bebelușului) în primii ani de viață ai copilului. Siguranță pentru cei mici prin rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, organizarea poliției comunitare și sisteme de supraveghere video în comună, sunt alte punte importante pentru echipa USR-PLUS.

Programul celor de la USR-PLUS din Agigea este susținut și de candidatul Alianței la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: