Connect with us

Politica

Deputatul schimbist Florin Gheorghe. Ce sărac a fost și cât s-a îmbogățit!!!

Maria Ionescu

Publicat

la

Florin Gheorghe este prototipul tânărului politician promovat de PDL – după ce a terminat două-trei facultăţi, a făcut câteva masterate şi NU a lucrat niciodată în domeniile în care s-a “specializat”. A devenit, prin nu ştim ce minune, că  nu îl recomanda absolut nimic din activitatea sa profesională, în 2008 consilier local municipal. Activitatea lui în cadrul Consiliului Local municipal a fost inexistentă. Iată ce declara într-un interviu publicat în data de 23 aprilie 2012 în ziarul Mesager de Constanţa:

Rep. Pe lângă faptul că sunteți un tânăr politician, sunteți și consilier local PDL și ca atare am dori să ne relatați câte ceva despre activitatea dumneavoastră. De când aţi început să lucraţi în această instituţie ?

F.G.: Fac parte din Consiliul Local din anul 2008.

Rep. Ce face un consilier local într-o zi?

F.G.: Pe lângă ședințele de consiliu și de comisii, sunt zile când acord audiențe cetățenilor Constanței, la sediul Partidului Democrat Liberal și la Primăria Constănțenilor (n.r. – înfiinţată în campania electorală pentru alegerile locale 2012 şi deja desfiinţată).

Rep. Ce inițiativă ați avut în cadrul Consiliului Local Constanța?

F.G.: Personală, niciuna, însă în colaborare cu colegii de consiliu, au fost câteva.”

Singur-singurel, consilierul municipal Florin Gheorghe recunoaşte că nu a avut nici o iniţiativă de-a lungul a 4 ani de mandat! Suntem curioşi de ce a fost plătit şi, mai ales, de ce a fost promovat pentru al doilea mandat de consilier pe listele PDL (2012-2016). Nu l-am auzit aproape niciodată să vorbească în Consiliu, iar la televizor nu a apărut aproape deloc. Astfel că alegătorii l-au votat ca şi consilier pentru că era pus pe listele PDL, nu pentru cine ştie ce realizări profesionale, politice sau implicare în  viaţa constănţenilor.

Comisia de etică i-a dat aviz negativ

Înaintea depunerii listelor de candidaţi, ARD – știți, vă amintiți, cu siguranță, de Alianța sub care mulți candidați au fost aleși în Parlamentul României la alegerile din anul 2012 – şi-a făcut un titlu de glorie din înfiinţarea unei comisii de etică formată din: Monica Macovei – preşedinte, Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – FC, Mihaela Vasilatii – PNŢCD, Ioan Greceanu – NR. Această comisie a verificat 502 candidaturi din întreaga ţară. Într-un comunicat de presă remis de către Monica Macovei se menţionează:  “Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) a finalizat verificarea celor 502 candidaturi transmise până pe 24 octombrie 2012, care aveau documentele complete. În urma evaluării, Comisia a decis prin vot să acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, câteva dintre acestea fiind între timp înlocuite. Comisia de etică a analizat şi 4 contestaţii”.

Monica Macovei a precizat în comunicat că evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată. “Am folosit şi informaţii din presă coroborate cu informaţii de la instituţiile publice”, se mai arata in comunicat.

Pe lista celor 36 de candidaturi care au primit aviz negativ se regasesc şi două nume din Constanţa, respectiv Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, propus la acel moment drept candidat pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor,  şi Florin Gheorghe, candidatul pentru Colegiul 10.

Vizibil deranjat de acest vot al comisiei de etică, Nicolae Anghel a transmis presei un comunicat prin care a informat că se retrage din această competiţie.

Rămân multe semne de întrebare asupra acestei candidaturi: cine şi de ce a vrut să îi ofere imunitate lui Florin Gheorghe trimiţându-l în Parlamentul României?

Ce avere avea Florin Gheorghe?

Potrivit declaraţiei sale de avere, candidatul Florin Gheorghe avea un singur apartament, situat în Năvodari, achiziţionat în timpul mandatului de consilier local municipal (în anul 2011, conform declaraţiei de avere publicată pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa).  Deţinea o firmă care are ca obiect de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În calitate de administrator al firmei, Florin Gheorghe câştiga din această poziţie cu 1 RON mai puţin decât câştiga din indemnizaţia de consilier!

Ce avere are după patru ani deputatul Gheorghe?

 Ne uităm doar la site-ul oficial al camerei Deputaților, pentru a vedea ce avere declarată are deputatul de Constanța. Între timp și-a cumpărat nu mai puțin de 3 case!!!, una mai mica decât cealaltă. Și-a achiziționat prima casă în anul 2011, dar pe atunci nu scria nimic de acest imobil pe site-ul primăriei Constanța, unde era consilier local. Casa are 80 mp, dar oricum, nu este singura cumpărată. În anii 2014 și 2015 și-a mai luat două case de locuit. Una are 36 mp, iar cealaltă are 39 mp. Nu știm însă în ce parte a orașului sunt și nici care a fost valoarea acestora. Cert este că le are în cotă parte 50/50 cu soția sa, Georgeta. Pe vremuri circula cu bicicleta (nu este o glumă, la prima ședință a CLM Constanța a venit în pantaloni scurți și în tricou, pentru că fusese plecat cu bicicleta), iar acum are un autoturism Dodge Caliber, fabricat în anul 2008. La ora actuală, mașina asta ar putea fi cumpărată pentru vreo 6.000 de euro, dar la momentul când și-a luat-o deputatul Gheorghe nu știm câți bani a dat pentru ea. 8.000-10.000-15.000 euro?

Interesant este faptul că el a câștigat 58.908 lei într-un an de zile, în vreme ce soției sale i-au revenit 64.436 lei de la firma Sara Johnes și 11.000 lei de la Sara Line. Stăm și ne întrebăm dacă aceste venituri au fost suficiente pentru cumpărarea a trei case și a unei mașini destul de scumpe. Dar asta nu este totul. Să nu vă imaginați că un deputat nu are și terenuri intravilane. Păi cum, se poate așa ceva?? Are, și încă două! Unul a fost cumpărat în anul 2011 (și tot nu era trecut în declarația sa de avere depusă la Primăria Constanța), iar cel de-al doilea l-a cumpărat în anul 2015. Nu știm în ce zonă ale municipiului sunt, dar au costat cu siguranță foarte mulți bani. Sau cumva le-a primit cadou din partea cuiva? Este greu de precizat un astfel de lucru!

Politica de la stânga la dreapta, sau invers! Nici nu mai contează!

 După  scurtă vreme de deputăție PD, își dă demisia si rămâne deputat independent. Pentru foarte scurt timp, că-și dă seama că independența politică e păguboasă. Motiv pentru care se înscrie în PMP. Dar nu stă multă vreme nici aici, și trece urgent la UNPR. Aici avansează frumos, în spatele lui Gabriel Oprea și, în urmă cu două luni, chiar își exprima speranța că va candida la Primăria Constanța. Doar că, după tot scandalulul cu Gabriel Oprea și plecarea lui din fruntea UNPR, a șters-o și Florin Gheorghe.  A migrat spre alt partid politic, PSD. Adică a trecut cu o ușurință scandaloasă de la dreapta politicii, la stânga ei. Bine, nu este singurul politician care a făcut acest pas și s-a uitat, probabil, cu mare atenție la averile uriașe ale colegilor săi. Și a luat aminte! Sau a…minte??

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Elena Udrea, liberă să fugă din țară. Instanța a respins plasarea sa sub control judiciar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a respins, astăzi, cererea procurorilor DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar pentru a nu fugi din țară după ce a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare.

„Sunt aproape la fel de șocată ca la decizia de marți, nu mă așteptam”, a reacționat vineri, Elena Udrea, la Realitatea Plus.

Elena Udrea a declarat vineri, la Curtea de Apel București,  că Italia nu este o soluție pentru ea să fugă din țară în speranța că și-ar putea executa pedeapsa în libertate. Fostul ministru a plecat în Costa Rica în 2018 înainte să fie condamnată în dosarul ‘Gala Bute’.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion îl înțeapă pe Klaus Iohannis: „Ministrul Justiției nu poate interveni în dosare în curs de soluționare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Justiției, Stelian Ion, i-a răspuns, astăzi, președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Stelian Ion l-a înțepat pe Iohannis spunând că el a fost în 10 august la protest și știe exact ceea ce s-a întâmplat. El a afirmat că ancheta referitoare la violenţele din 10 august 2018 nu s-a încheiat, iar referitor la partea clasată trebuie să se aştepte prima dată motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, care a respins redeschiderea urmăririi penale.

„Este foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de la Tribunalului Bucureşti. Solicitarea mea pentru toată lumea, pentru public, pentru cei care au formulat aceaste plângeri, este să avem răbdare, să vedem motivarea, din care vor decurge multe răspunsuri.

Cert este că nu s-a pus punct acestui dosar. Din acea cercetare s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare. Va trebui să continue ancheta în principal cu privire la acţiunile jandarmilor. Mai există în dosar şi aspecte referitoare la alte persoane civile care deţineau funcţii. Nici cu privire la ele nu există o decizie finală.

Ordonanţa de clasare face încă obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată. Teoretic, este posibil orice.

Ministrul justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să intervină în procesul din justiție, în dosare în curs de soluționare. Dacă există vreo așteptare a cuiva să intervin îl dezamăgesc. Ar fi foarte grav să se întâmple așa. Ne-am întoarce în timp“, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea află azi dacă i se va interzice să plece din țară: Cui îi e frică de mine?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții de Apel București iau în discuție astăzi cererea procurorilor anticorupție de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenție. Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

La intrarea în sala de judecată, Udrea a declarat că nu înțelege de ce se cere această interdicție în condițiile în care ea nu mai este demnitar de mult timp și nu mai are de gând să părăsească țara, pentru că este o persoană responsabilă.

„Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Sunt un om liber și vreau să îmi cresc copilul. Nu mai sunt parlamentar de cinci ani și nu mai sunt ministru de 10 ani. Cui îi e frică de Elena Udrea?“, a declarat Elena Udrea la intrarea în instanța de judecată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: