Connect with us

Politica

Deputatul schimbist Florin Gheorghe. Ce sărac a fost și cât s-a îmbogățit!!!

Maria Ionescu

Publicat

la

Florin Gheorghe este prototipul tânărului politician promovat de PDL – după ce a terminat două-trei facultăţi, a făcut câteva masterate şi NU a lucrat niciodată în domeniile în care s-a “specializat”. A devenit, prin nu ştim ce minune, că  nu îl recomanda absolut nimic din activitatea sa profesională, în 2008 consilier local municipal. Activitatea lui în cadrul Consiliului Local municipal a fost inexistentă. Iată ce declara într-un interviu publicat în data de 23 aprilie 2012 în ziarul Mesager de Constanţa:

Rep. Pe lângă faptul că sunteți un tânăr politician, sunteți și consilier local PDL și ca atare am dori să ne relatați câte ceva despre activitatea dumneavoastră. De când aţi început să lucraţi în această instituţie ?

F.G.: Fac parte din Consiliul Local din anul 2008.

Rep. Ce face un consilier local într-o zi?

F.G.: Pe lângă ședințele de consiliu și de comisii, sunt zile când acord audiențe cetățenilor Constanței, la sediul Partidului Democrat Liberal și la Primăria Constănțenilor (n.r. – înfiinţată în campania electorală pentru alegerile locale 2012 şi deja desfiinţată).

Rep. Ce inițiativă ați avut în cadrul Consiliului Local Constanța?

F.G.: Personală, niciuna, însă în colaborare cu colegii de consiliu, au fost câteva.”

Singur-singurel, consilierul municipal Florin Gheorghe recunoaşte că nu a avut nici o iniţiativă de-a lungul a 4 ani de mandat! Suntem curioşi de ce a fost plătit şi, mai ales, de ce a fost promovat pentru al doilea mandat de consilier pe listele PDL (2012-2016). Nu l-am auzit aproape niciodată să vorbească în Consiliu, iar la televizor nu a apărut aproape deloc. Astfel că alegătorii l-au votat ca şi consilier pentru că era pus pe listele PDL, nu pentru cine ştie ce realizări profesionale, politice sau implicare în  viaţa constănţenilor.

Comisia de etică i-a dat aviz negativ

Înaintea depunerii listelor de candidaţi, ARD – știți, vă amintiți, cu siguranță, de Alianța sub care mulți candidați au fost aleși în Parlamentul României la alegerile din anul 2012 – şi-a făcut un titlu de glorie din înfiinţarea unei comisii de etică formată din: Monica Macovei – preşedinte, Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – FC, Mihaela Vasilatii – PNŢCD, Ioan Greceanu – NR. Această comisie a verificat 502 candidaturi din întreaga ţară. Într-un comunicat de presă remis de către Monica Macovei se menţionează:  “Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) a finalizat verificarea celor 502 candidaturi transmise până pe 24 octombrie 2012, care aveau documentele complete. În urma evaluării, Comisia a decis prin vot să acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, câteva dintre acestea fiind între timp înlocuite. Comisia de etică a analizat şi 4 contestaţii”.

Monica Macovei a precizat în comunicat că evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată. “Am folosit şi informaţii din presă coroborate cu informaţii de la instituţiile publice”, se mai arata in comunicat.

Pe lista celor 36 de candidaturi care au primit aviz negativ se regasesc şi două nume din Constanţa, respectiv Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, propus la acel moment drept candidat pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor,  şi Florin Gheorghe, candidatul pentru Colegiul 10.

Vizibil deranjat de acest vot al comisiei de etică, Nicolae Anghel a transmis presei un comunicat prin care a informat că se retrage din această competiţie.

Rămân multe semne de întrebare asupra acestei candidaturi: cine şi de ce a vrut să îi ofere imunitate lui Florin Gheorghe trimiţându-l în Parlamentul României?

Ce avere avea Florin Gheorghe?

Potrivit declaraţiei sale de avere, candidatul Florin Gheorghe avea un singur apartament, situat în Năvodari, achiziţionat în timpul mandatului de consilier local municipal (în anul 2011, conform declaraţiei de avere publicată pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa).  Deţinea o firmă care are ca obiect de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În calitate de administrator al firmei, Florin Gheorghe câştiga din această poziţie cu 1 RON mai puţin decât câştiga din indemnizaţia de consilier!

Ce avere are după patru ani deputatul Gheorghe?

 Ne uităm doar la site-ul oficial al camerei Deputaților, pentru a vedea ce avere declarată are deputatul de Constanța. Între timp și-a cumpărat nu mai puțin de 3 case!!!, una mai mica decât cealaltă. Și-a achiziționat prima casă în anul 2011, dar pe atunci nu scria nimic de acest imobil pe site-ul primăriei Constanța, unde era consilier local. Casa are 80 mp, dar oricum, nu este singura cumpărată. În anii 2014 și 2015 și-a mai luat două case de locuit. Una are 36 mp, iar cealaltă are 39 mp. Nu știm însă în ce parte a orașului sunt și nici care a fost valoarea acestora. Cert este că le are în cotă parte 50/50 cu soția sa, Georgeta. Pe vremuri circula cu bicicleta (nu este o glumă, la prima ședință a CLM Constanța a venit în pantaloni scurți și în tricou, pentru că fusese plecat cu bicicleta), iar acum are un autoturism Dodge Caliber, fabricat în anul 2008. La ora actuală, mașina asta ar putea fi cumpărată pentru vreo 6.000 de euro, dar la momentul când și-a luat-o deputatul Gheorghe nu știm câți bani a dat pentru ea. 8.000-10.000-15.000 euro?

Interesant este faptul că el a câștigat 58.908 lei într-un an de zile, în vreme ce soției sale i-au revenit 64.436 lei de la firma Sara Johnes și 11.000 lei de la Sara Line. Stăm și ne întrebăm dacă aceste venituri au fost suficiente pentru cumpărarea a trei case și a unei mașini destul de scumpe. Dar asta nu este totul. Să nu vă imaginați că un deputat nu are și terenuri intravilane. Păi cum, se poate așa ceva?? Are, și încă două! Unul a fost cumpărat în anul 2011 (și tot nu era trecut în declarația sa de avere depusă la Primăria Constanța), iar cel de-al doilea l-a cumpărat în anul 2015. Nu știm în ce zonă ale municipiului sunt, dar au costat cu siguranță foarte mulți bani. Sau cumva le-a primit cadou din partea cuiva? Este greu de precizat un astfel de lucru!

Politica de la stânga la dreapta, sau invers! Nici nu mai contează!

 După  scurtă vreme de deputăție PD, își dă demisia si rămâne deputat independent. Pentru foarte scurt timp, că-și dă seama că independența politică e păguboasă. Motiv pentru care se înscrie în PMP. Dar nu stă multă vreme nici aici, și trece urgent la UNPR. Aici avansează frumos, în spatele lui Gabriel Oprea și, în urmă cu două luni, chiar își exprima speranța că va candida la Primăria Constanța. Doar că, după tot scandalulul cu Gabriel Oprea și plecarea lui din fruntea UNPR, a șters-o și Florin Gheorghe.  A migrat spre alt partid politic, PSD. Adică a trecut cu o ușurință scandaloasă de la dreapta politicii, la stânga ei. Bine, nu este singurul politician care a făcut acest pas și s-a uitat, probabil, cu mare atenție la averile uriașe ale colegilor săi. Și a luat aminte! Sau a…minte??

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Valentin Olivian Trofin (PRO România): „Guvernul ia măsuri haotice și dă vina pe populație“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Valentin Olivian Trofin, candidat din partea PRO România Constanța pentru Camera Deputaților, explică de ce este aberantă, discriminatorie și falimentară decizia de carantinare a localităților și a închiderii piețelor, în condițiile în care locurile cele mai aglomerate – deci și cele mai periculoase, din punct de vedere al contaminării – sunt în continuare scăpate de sub control.

„Vedem că așa-zisele măsuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-COV2 sunt ineficiente, tocmai pentru că s-au înmulțit și s-au înăsprit restricțiile, dar cifrele sunt în continuare în creștere. În timp ce Constanța și alte localități din județ sunt în carantină, în alte părți ale țării se circulă în continuare cu mijloacele de transport în comun, în aglomerație, iar acolo este cel mai mare risc de contaminare”, explică Valentin Trofin.

Candidatul PRO România mai spune că actualul guvern nu poate mai mult decât să preia haotic niște idei din alte țări, fără să le adapteze situației reale din România.

„Probabil pentru că nici membrii guvernului, nici consilierii lor n-au circulat vreodată cu trenul, autocarul, microbuzul sau metroul, au impresia că pot implementa strategiile din alte țări. Ce nu știu ei este faptul că în România reală, cei mai mulți angajați sunt navetiști, iar pentru a preîntâmpina situația dramatică a transportului în comun, ar fi trebuit să se gândească de la început la o schemă de ajutor pentru transportatori, astfel încât să existe mai multe mijloace de transport, în toată țara. Ei eu făcut exact pe dos. Iar la metroul din București s-au limitat la a da recomandări pentru diminuarea aglomerației și au plătit publicitate pentru a li se explica oamenilor să nu circule la ore de vârf și să evite aglomerația, deși toți cei care circulă cu metroul se plâng de dublarea sau chiar triplarea timpului de așteptare, față de situația anterioară pandemiei. Guvernul ne arată în continuare că nu poate decât să ia măsuri haotice sau pe jumătate, pentru a da apoi vina pe populație. Dacă ar fi vrut diminuarea numărului de cazuri, ar fi întărit transportul în comun, în toată țara, încă din luna martie”, mai spune Valentin Trofin.

Candidatul PRO România afirmă că pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minima este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Tomac (PMP), la Constanța: Reducerea numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, condiții pentru a susține un Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PMP, Eugen Tomac, împreună cu Elena Băsescu, candidat pentru Camera Deputaților, și Claudiu Palaz, candidat al PMP pentru un post de senator, au susținut, astăzi, la Constanța, o conferință de presă. În cadrul acesteia, Elena Băsescu a declarat că ea duce o „campanie la firul ierbii“, pe care a învățat-o de la tată ei, Traian Băsescu, și de la vechii PDL-iști și PD-iști.

„Campania la firul ierbii mi se pare cea mai eficientă, pentru că, mergând la pas prin localități și vorbind cu sute sau chiar mii de oameni, am constatat cu amărăciune că județul Constanța este dezvoltat cu trei viteze. Prima este municipiul Constanța, care are resurse care nu sunt exploatate la maxim, adică la platforma continentală a Mării Negre, ori la poziția geostrategică a Portului. A doua viteză este reprezentată de stațiunile de la Marea Neagră și aș vrea să includ și Mihail Kogălniceanu, care găzduiește baza Nato. A treia viteză este reprezentată de restul localităților care par uitate de autoritățile locale și centrale. Sunt multe localități care nu au apă și canalizare, gaze, iar locuitorii se încălzesc la sobe cu lemne. Angajamentul PMP Constanța este să nu mai existe acești cetățeni de mâna a doua și a treia. Ne dorim să sprijinim autoritățile locale ca până în 2024 80% dintre localități să aibă gaze, să sprijinim micii agricultori și să aducem internet în toate școlile, unde nu ar mai trebui să existe toalete în afara unităților de învățământ. Ne mai dorim să îi ajutăm pe cei care doresc să facă agroturism și să refacem sistemul de irigații, iar apa pentru fermieri să fie mai ieftină.“, a declarat Elena Băsescu, care a mai spus că mulțumește organizației PMP de la Constanța, unde s-a simțit ca pe vremuri în vechiul PDL.

„PMP, singuul partid care vrea cu adevărat eliminarea pensiilor speciale“

Eugen Tomac a declarat, la rândul său, că Elena Băsescu este un candidat model în ceea ce privește implicarea în campania electorală.

„Veți vedea puțini politicieni care tratează cu atâta responsabilitate acest exercițiu democratic cum sunt alegerile. Un candidat trebuie să aibă curajul de a merge să discute cu cetățenii, indiferent dacă este sau nu susținut. Din acest punct de vedere o felicit pe Elena Băsescu, pentru că știe ce are de făcut și pun mare speranță în tandemul Băsescu – Palaz la Constanța.“, a spus Tomac.

El a afirmat că, având în vedere că peste criza sanitară se va suprapune o criză economică fără precedent, PMP are obligația să vină cu soluții. El a spus că a observat cum în această campanie mulți politicieni, vechi sau noi, vin și promit lucruri care sunt deja promovate de ani buni de Mișcarea Populară. Spre exemplu, spune Tomac, este vorba de povestea eliminării pensiilor speciale.

„Este o gogoașă. Nici PSD, dar nici USR nu au făcut mare lucru și inclusiv inițiativa PNL a fost construită în așa fel încât să nu reușească. Singurul partid care a propus în parlament inițiative legislative prin care așa cum au fost instituite să fie abrogate aceste legi este PMP. Noi nu am propus o lege pachet, ci inițiative prin care eliminăm pentru anumite categorii, dar să rămână, spre exemplu, pentru militari care au fost în teatrele de operațiuni, unde și-au riscat viața pentru demnitatea României. De asemenea, trebuie să menținem pensii speciale pentru foștii deținuți politici. În rest, toate pensiile trebuie eliminate (pentru funcționari parlamentari, pentru parlamentari, aleși locali), iar pentru militari și magistrați trebuie plafonate. Inițiativa noastră pentru eliminarea pensiilor speciale este în Camera Deputaților și mai are nevoie de un vot.“, a spus Tomac.

Condiții pentru intrarea la guvernare

El a criticat și faptul că unele partide au promis că vor reintroduce alegeri în două tururi pentru primar, ceea ce este o minciună, pentru că legea este în Parlament și a fost propusă de PMP. La fel este și în cazul reducerii numărului de parlamentari, propunere care nu au fost acceptată de niciun alt partid. Tomac a afirmat că PMP este singurul partid care a propus un pachet de legi pentru a reforma sistemul de sănătate. Liderul Mișcării Populare a punctat că dacă legea sănătății propusă de formațiunea sa ar fi fost acceptată, nu s-ar mai fi întâmplat tragedia de la Piatra Neamț, asta pentru că PMP propunea depolitizarea sistemului de sănătate. Eugen Tomac a mai afirmat că dacă viitorul Guvern își va asuma propunerile PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 și eliminarea pensiilor speciale, formațiunea sa este dispusă să discute pentru a da țării un Executiv.

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, a criticat, la rândul său, modul haotic în care statul a organizat desfășurarea campanie electorale, în condițiile în care mesajele nu ajung așa cum trebuie la cetățeni.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 11200012

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Planurile pentru Justiție și reforma statului ale USR-PLUS: „Fără pensii speciale, Fără imunitate parlamentară, Fără Penali“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul USR Stelian Ion și avocatul Andrei Lupu, candidați ai Alianței USR PLUS pentru Parlamentul României, au prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele măsuri pentru justiție și reforma statului din cadrul programului de guvernare USR PLUS.

„Vrem o Românie fără penali în funcții publice, fără pensii speciale și fără imunitate parlamentară. Începând cu 6 decembrie vom depune efort pentru a elimina pensiile speciale, le vom elimina și pe cele pentru aleșii locali și pentru celelalte categorii. Iar acolo unde sunt impedimente vom construi proiecte pentru a trece de filtrul Curții Constituționale. Iar Fără Penali în funcții publice va fi literă în Constituție, pentru ca pe viitor să fie regulă de bun-simț să nu mai poți fi ales dacă ai săvârșit fapte de corupție cu intenție. Rămâne doar ca proiectul să fie deblocat în Parlament, iar în viitoarea legislatură vom organiza referendumul. În prezent Parlamentul a devenit paravan pentru tot felul de personaje care s-au ascuns pentru a scăpa de justiție. Într-un stat normal democratic, parlamentarii nu se ascund în spatele imunității parlamentare. Nu există niciun motiv pentru care un parlamentar bănuit de fapte de corupție să se ascundă în spatele imunității. Un obiectiv asumat de USR PLUS este eliminarea imunității parlamentare. Parlamentul trebuie să fie unul curat”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, membru în cadrul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților și candidat al Alianței USR-PLUS în Constanța pentru Camera Deputaților.

Avocatul Andrei Lupu, membru în Biroul Național PLUS și candidat al Alianței USR PLUS în Prahova pentru Camera Deputaților, a subliniat, la rândul său, faptul că depolitizarea în toate sectoarele de activitate ale statului român va fi „e o condiție esențială pentru coaliția de guvernare” din care USR PLUS va face parte.

„Depolitizarea nu înseamnă doar eliminarea presiunilor politicului, ci mai mult: cerem clar tuturor partidelor și ne asumăm că vom intra într-o coaliție de guvernare doar dacă cei care vor fi parte a acelei coaliții de guvernare sunt de acord ca numirile politice să fie făcute doar pentru funcțiile de miniștri și de secretari de stat. Mai jos de atât totul va fi impus doar prin concurs și concurs în mod serios, nu pe pile. Dincolo de administrația centrală, ne dorim depolitizare și în administrația locală și asta înseamnă pe de o parte analiza tuturor autorităților locale, direcțiilor, deconcentratelor și analizarea dacă ele își justifică existența. Dacă nu își justifică existența, pot fi desființate oricând. Dacă nu sunt suficient de eficiente, pot fi comasate. Avem propuneri foarte clare pentru depolitizarea Curții Constituționale. În primul rând propunem ca cei care sunt numiți judecători la Curtea Constituțională să nu fi putut face parte dintr-un partid politic în ultimii nouă ani. Trebuie să limităm posibilitatea politicului de a numi oameni la CCR și, de aceea, cea de-a treia putere în stat, justiția, trebuie să poată numi prin Consiliul Superior al Magistraturii o treime dintre judecătorii de la CCR. Pe viitor, ceea ce vrem este să fie respectate recomandările Comisiei Europene din cadrul Mecanismului pentru Cooperare și Verificare și asta înseamnă ca procurorii-șefi, procurorul general să fie numiți în baza unui concurs organizat de către CSM și, ulterior, președintele să joace doar un rol formal prin emiterea unui decret de numire”, a afirmat Andrei Lupu.

Mai multe detalii despre angajamentele USR PLUS pentru justiție și reforma statului:

https://www.usrplus.ro/un_stat_reformat

https://www.usrplus.ro/o_romanie_fara_hotie

Comandat de Uniunea Salvați România – filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200021

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: