Connect with us

Administratie

Deputatul Stelian Ion îi cere primarului Decebal Făgădău desființarea panourilor publicitare

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, i-a cerut, astăzi, într-o conferință de presă, primarului Decebal Făgădău să adopte de urgență regulamentul privind panotajul publicitar stradal. Stelian Ion a atras atenția că aceste contracte privind panotajul publicitar stradal trebuie făcut transparent și să numai fie făcute așa cum a fost cel încheiat de fosta administrație Mazăre pe o perioadă de 15 ani. Deputatul constănțean a mai atras atenția că nu înțelege de ce aceste panouri publicitare nu sunt desființate, în condițiile în care contractul cu fosta societate care a deținut monopolul până acum a expirat de acum câteva luni.

„Panotajul stradal din Constanța. Este o chestiune importantă pe care vrem o abordăm și tragem un semnal de alarmă că Primăria nu își face datoria în această zonă. Contractul încheiat în mod bizar, aș spune, deși nu face încă obiectul unei cercetări penale, pe o perioadă de 15 ani, cu o societate care a deținut monopol, s-a încheiat în iulie, anul curent. Cu toate acestea, vedem cu toții în oraș că panourile respective încă sunt pe picioare. Am formulat o cerere către primar, în luna noiembrie, și am primit un răspuns lapidar. Anumite chestiuni sunt sub semnul întrebării. De ce până acum Primăria a emis doar o notificare către acest comerciant? De ce nu au mers până la capăt cu procedura și nu au desființat efectiv aceste panouri? De ce în continuare se percep bani, și înțeleg că acest lucru se face fără temei, pentru că acele contracte nu mai sunt în vigoare, ce se întâmplă cu acești bani? De ce nu s-a respectat legea în momentul în care s-au dat autorizațiile pentru aceste panouri, pentru că legea spune că autorizațiile respective ar fi trebuit să se dea pe o perioadă determinată? Ori dacă ne uităm în răspunsul primit de la Primărie se arată că toate aceste autorizații au fost date pe o perioadă nedeterminată. Deci, din start s-a încălcat legea. Nu mai spun că foarte multe dintre ele, după cum se observă, au fost amplasate în zone unde nu ar fi trebui să fie amplasate, pe spații verzi, în zone în care vizibilitatea este redusă și pun în pericol circulația pe drumurile publice. Toate aceste panouri pe care le vedeți pe bulevardul Mamaia, pe spațiile verzi, trebuiau desființate demult. Îi solicităm primarului să nu mai prelungească aceste contracte, nu are niciun temei, să adopte un regulament transparent, care să nu avantajeze pe cineva anume, să încheie pe o durată rezonabilă, nu pe 15 – 20 de ani așa cum s-au obișnuit cei din PSD să încheie aceste contracte și să ia toate măsurile pentru a desființa toate panourile publicitare. Foarte multe dintre ele sunt inestetice, iar unele dintre ele pot pune chiar siguranța cetățenilor, pentru că la o furtună, dacă nu sunt verificate la timp, pot produce pagube și chiar victime.“, a spus Stelian Ion.

Acesta a afirmat că din răspunsul Primăriei s-a comunicat că sunt 454 de panouri publicitare, dar din informațiile sale acestea sunt mult mai multe, peste 600. Stelian Ion a mai spus că există un mare interes și o mare presiune să se încheie contractul aceeași firmă, să se prelungească acest contract. Deputatul a spus că o să fie atent cu privire la acest subiect, pentru că, pe de o parte avem parte cu mutilarea orașului, cum este pe strada Ștefan cel Mare, unde sunt două panouri puse pe mijlocul străzii pietonale. Stelian Ion acest contract încheiat pe o durată foarte mare, de 15 ani, a avantajat foarte mult acest agent economic privat din zona de prietenii Radu Mazăre și Elan Schwartzenberg.

„Aceste „prietenii“ nu trebuie să se mai întâmple, iar sumele de pe urma acestor contracte ar trebui să beneficieze municipiul și nu „băieții deștepți“.“, a subliniat Stelian Ion.

Amintimă că, fosta administrație condusă de Radu Mazăre a semnat, în 2004, „un contract de colaborare cu o singură firmă, care a obţinut monopolul pe întreaga activitate de afişaj, reclamă şi publicitate pe domeniul public şi privat al municipiului Constanţa. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 15 ani. Părţile semnatare au fost Municipiul Constanţa, prin Radu Ştefan Mazăre, şi SC Seaview Media SRL, prin administrator unic Alina Elena Iacovici. Obiectul contractului, aflat în vigoare până pe 2 iulie  2019, îl reprezenta realizarea, în comun, a activităţii de afişaj, reclamă şi publicitate pe domeniul public şi privat al municipiului Constanţa.“, notează ziuaconstanta.ro.

Comments

comments

Administratie

Mai multe străzi din cartierul Compozitorilor, în plin proces de reabilitare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de investiții în trama stradală implementat de Primăria Municipiului Constanța schimbă aspectul zonei rezidențiale, străzile de pământ se află în plin proces de reamenajare.

Lucrările de consolidare a infrastructurii rutiere s-au extins pe aleea Iosif Sava. Terenul este excavat în etapa premergătoare asfaltării.

În același timp, echipele SC Confort Urban SRL continuă intervențiile pe aleea Colindelor și strada Sabin Drăgoi. Pe aleea Colindelor se efectuează lucrări de compactare în timp ce pe strada Sabin Drăgoi suprafața care urmează să fie asfaltată este pregătită prin turnarea mai multor straturi de piatră.

Se va executa prima etapă a procesului de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

Facem apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța cumpără serviciu de mentenanță pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța anunță intenția de a achiziționa serviciu de mentenanță și suport tehnic pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci.

Conform unui anunț publicat pe pagina de internet a administrației locale, Primăria urmează să plătească 36.000 de lei fără TVA pentru “Serviciul De Mentenanță Și Suport Tehnic Pentru Aplicație Soft Gestionare Locuri De Veci – CIMTAX”.

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/61-mentenanta-cimtax/anunt.pdf?sfvrsn=2

Atribuirea se face în baza criteriului “prețul cel mai scăzut”, iar ofertele se vor transmite electronic, prin e-mail, la adresa: monica.son@primaria-constanta.ro până în data de 17.08.2020 ora 23:59.

sursa foto: Ziua de Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP anunță că persoanelor „certate cu legea“ din Henri Coandă li se vor rezilia contractele de închiriere

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța vine cu date despre razia forțelor de ordine din această dimineață în Campusul social Henri Coandă. Conducerea RAEDPP spune că în total, peste 180 de forțe de ordine s-au mobilizat pentru a verifica toți chiriașii RAEDPP Constanța, care locuiesc în 10 blocuri de locuințe sociale, respectiv 1.438 de spații locative. Astfel, au fost verificați și legitimați, în total, 1.197 de locatari, mai mulți dintre ei au fost amprentați și fotografiați și, totodată, au fost verificate 20 de autoturisme.

„Încă dinainte de zorii acestei zile, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, însoțiți de câini de serviciu, polițiști locali și reprezentanți ai RAEDPP Constanța și-au unit forțele pentru a desfășura acțiunea de amploare, care a vizat identificarea persoanelor căutate în baza unor mandate, cele care locuiesc fără forme legale, precum și în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale și a faptelor antisociale. În urma rezultatelor raportului pe care îl vor întocmi reprezentanții Poliției municipiului Constanța, Regia va aplica măsurile care se impun. Astfel, persoanelor despre care se constată că sunt certate cu legea li se vor rezilia contractele de închiriere. Acțiuni de acest gen vor continua și în perioada următoare la locuințele pe care RAEDPP Constanța le are în administrare.“, se arată într-un comunicat al RAEDPP.

Amintim că, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, polițiști locali și reprezentanți ai R.A.E.D.P.P. au desfășurat o acțiune în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: