Connect with us

Politica

Deputatul Turcescu îi cere ministrului Sănătății sprijin gratuit pentru bolnavii de cancer din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Deputatul PMP de Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, în cadrul unei interpelări adresate ministrului sănătății, Florian Bodog, semnalează problema închiderii Centrului de Îngrijiri Paliative “Casa Soarelui” din Constanța și îi solicită public acestuia să facă toate demersurile necesare pentru ca bolnavii de cancer să poată fi îngrijiți și tratați într-un astfel de centru gratuit în județ – informează parlamentarul constănțean prin intermediul unui comunicat remis redacției.

“Singurul centru de îngrijire paliativă din județ a fost închis de la 1 septembrie, urmând ca bolnavii în stare terminală de acolo să fie tratați, în limita locurilor disponibile, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Centrul a fost înființat în anul 2007 și, până la închiderea lui, peste 4.000 de bolnavi de cancer au primit aici îngrijire și tratament. Închiderea centrului a survenit după ce contractul de închiriere pe care îl avea unitatea cu Direcția de Sănătate Publică Județeană s-a încheiat în urmă cu aproximativ un an, iar cei de la DSPJ nu au mai vrut să îl reînnoiască, motivând că după ce își vor rezolva problemele legate de intabulare și cadastru, vor recurge la o licitație pentru închirierea acestui spațiu. Astfel, la 1 septembrie 2017, a avut loc concedierea colectivă a personalului de la Centrul de Îngrijiri Paliative “Casa Soarelui“, iar pacienții au fost redați familiilor”, se arată în documentul de presă.

În aceste condiții, deputatul Turcescu amintește și faptul că directorul Spitaului Clinic Județean de Urgență a anunțat că unitatea pe care o conduce nu poate asigura o astfel de zonă, dat fiind statutul instituției medicale și cere demersuri urgente pentru această problemă medicală din județul Constanța.

“Având în vedere aspectele sesizate, precum și faptul că directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență a anunțat deja că unitatea pe care o conduce nu poate asigura o zonă de îngrijiri paliative, fiind un spital de urgență, vă rog să faceți toate demersurile necesare pentru ca bolnavii de cancer să aibă un astfel de centru gratuit în județ, pentru a nu fi nevoiți să apeleze la centrul de îngrijiri paliative privat, care urmează să fie deschis la Cumpăna. Nu este normal ca oamenii săraci, care de-a lungul vieții lor au contribuit la bugetul sănătății, să nu poată beneficia de îngrijire specializată în ultimele lor zile de viață doar pentru că nu au bani”, completează parlamentarul.

Comments

comments

Politica

Fostul judecător Mariana Pelelungă are votul hotărâtor în Consiliul Local Hârșova: „Este timpul pentru transparență

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deși a câștigat un nou mandat de primar, edilului orașului Hârșova, Viorel Ionescu, nu îi va fi ușor să gestioneze lucrurile, în condițiile în care configurația Consiliului Local arată o egalitate perfectă între PNL-ul primarului și PSD. Ambele formațiuni dețin câte opt mandate de consilier. Cea care poate înclina balanța în Consiliul Local este fostul președinte al Judecătoriei Hârșova, Mariana Pelelungă, care a câștigat un mandat de consilier local din partea PRO România. Mariana Pelelungă a declarat pentru Ordinea.ro că transmite atât primarului, cât și celor două formațiuni din Consiliul Local, PNL și PSD că va vota orice proiect bun pentru localitate, indiferent cine îl propune, dar nu studii de fezabilitate de zeci de mii de euro care nu au finalitate.

„Pe mine, actualul primar nu mă poate cumpăra cu nimic“, a spus Mariana Pelelungă.

Situația din Consiliul Local a fost comentată de reprezentantul PRO România și într-o postare pe Facebook.

„Mai mult ca niciodată sunt convinsă ca participarea mea la campania electorală, din partea partidului PRO ROMÂNIA, a fost o decizie foarte bună, în folosul cetățenilor hârșoveni. Observ, amuzată, că voi avea votul hotărâtor în deciziile ce privesc probleme de interes general și că acest lucru a produs mare neliniște. Este timpul să existe transparență în ceea ce privește modul cum sunt cheltuiți banii publici, cum se fac angajările în Primărie, cum se fac achizițiile de bunuri și servicii, cum sunt recuperați banii de la toți datornicii, inclusiv de la cei care se plimbă, fără drept, pe bani publici în America, refuzând să îi returneze, tergiversând executarea silită. Este timpul să cunoască și cetățenii orașului cât de ineficient se cheltuie banii publici. Continuați acțiunea de denigrare a mea, sunt dispusă să accept orice jignire, eu țin fruntea sus, nu am nimic să îmi reproșez sau ceva de care sa îmi fie rușine. Nimic nu îmi va schimba hotărârea de a demasca neregulile din administrația locala și a evita producerea altora. Ne vedem la ședințe, domnilor!“, a scris Mariana Pelelungă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, DEMISIE din PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a demisionat din PSD Constanța. Contactat de Ordinea.ro, acesta a precizat că a demisionat imediat după alegerile locale, iar decizia de a pleca din rândurile social-democraților a fost din motive personale. Georgescu a precizat că nu are de gând să se înscrie în niciun alt partid.

Daniel Georgescu a fost membru al PSD Constanța din 2001 și șef al ACN din 2012.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, și-a dat DEMISIA din PPU-SL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul candidat la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, a anunțat că demisionează din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

„Subsemnatul, Horia Constantinescu, vă aduc la cunoștință, oficial, demisia mea din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Colaborarea Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL. Chiar dacă această colaborare politică se oprește aici, sper, din tot sufletul, ca proiectul meu legislativ, privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului. Nu doresc să mă implic în alegerile parlamentare, în sensul unei candidaturi, din simplul motiv că am multe de rezolvat acasă, la Constanța. Vreau să rămân aici. Nu sunt un oportunist ci un om gospodar. Voi continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute, reabilitarea Parcului Palatului Copiilor fiind unul dintre obiectivele principale. În paralel, lucrăm deja la noi inițiative.  După alegerile locale din 27 septembrie, mi-am reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde dețin funcția de comisar șef adjunct.“, spune Horia Constantinescu, care este șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Fost membru al PSD, Horia Constantinescu a precizat că nu are de gând să revină în rândurile social-democraților.

„Nu există rațiuni de a mă înscrie la acest moment în niciun partid! Așa cum am scris, alegerile m-au determinat să aleg o fornațiune politică, pentru susținerea listei de consilieri.“, a punctat Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: