Connect with us

Actual

Descărcarea epavei Queen Hind, în condiţii de maximă protecţie

Maria Ionescu

Publicat

la

Grup Servicii Petroliere lucrează 24 de ore din 24 pentru descărcarea în siguranță a navei Queen Hind de încărcătura biologică. Punțile suplimentare fac accesul la încărcătură deosebit de dificil, spaţiul de acces nu depăşeşte 1 m în anumite zone.

În cursul zilei de azi, Cristian Blană a transmis următoarele informaţii din partea GSP:

“Ne simţim responsabili să facem următoarele precizări, pentru a înlătura orice fel de posibile dezinformări care pot apărea în spațiul public:

  1. Echipele GSP nu au întrerupt, nici măcar o clipă, lucrul la operațiunile de descărcare, după ranfluarea cu succes a Queen Hind.
  2. Nu există cadavre din încărcătura Queen Hind în apele portului. Încărcătura biologică este descărcată şi deja transportată către incinerator. Continuăm lucrările în condiții dificile pentru acest obiectiv.
  3. Toţi oamenii care participă la această operaţiune sunt protejaţi, vaccinaţi şi au echipament complet de protecţie!
  4. Analizele făcute de experții în sănătate publică arată că apele sunt curate în zonă.
  5. Din informațiile noastre, ISU măsoară în permanență calitatea aerului în zonă.

Facem un apel, cu fermitate, către toţi actorii publici care comunică pe acest subiect. Nu dezinformați opinia publică în raport cu operațiunile care au loc în Portul Midia. Calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de incident, dau asigurări experții de la ABADL. Operațiunile de descărcare sunt supravegheate de specialiști de la Direcția pentru Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor și de către experți de la Direcția de Sănătate Publică. Considerăm mai periculoase decât lucrările de ecarisaj fenomenele tip fake news, care, din anumite motive, pot dezinforma opinia publică pe un subiect important.”, a precizat Cristian Blană.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu puternic în Agigea. Două case ard cu flacără deschisă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a izbucnit un puternic incendiu la o casă din Agigea, situată pe strada Ion Bitzan. În scurt timp, acesta s-a extins la încă o locuință.

La ora actuală, intervin 12 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”În momentul de față ard cu flacără deschisă două case. Din primele informații, nu sunt victime. Se lucrează pentru localizare.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la intrarea în Agigea. O mașină a intrat sub un TIR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în localitatea Agigea a avut loc un grav accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Un autoturism a intrat sub un TIR.

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD B din cadrul Detașamentului Port. În autoturism a fost găsit un bărbat neîncarcerat, cu multiple traumatisme. Acesta a fost transportat la spital.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată ce precizări face Biroul de presă al IPJ referitor la acest accident.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 39, dinspre localitatea Lazu către Agigea.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor cu semiremorcă, condus de un bărbat de 31 de ani, și un autoturism, condus de un bărbat de 53 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 53 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Silviu Marian Șincan

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Prefectul Coșa, despre prelungirea carantinei în municipiul Constanța: “Șansele sunt foarte mari”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Carantina pentru municipiul Constanța expiră mâine, iar autoritățile analizează ÎNCĂ cifrele Direcției de Sănătate Publică.

Joi, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că șansele ca perioada de carantină să fie prelungită în municipiul Constanța sunt foarte mari. Și asta pe fondul situației cazurilor active din municipiu și a creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

“DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care îi știm deja. Având în vedere faptul că suntem pe un platou, fără să se înregistreze o scădere,șansele sunt foarte mari să se prelungească”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: