Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Descinderi la hotelul în care a avut loc teribila crimă din Mangalia. Ce amendă a primit operatorul

Published

on

semiramis

La data de 10 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au efectuat activități de control la 3 puncte de lucru aparținând unui agent economic din stațiunea Saturn și municipiul Mangalia.                                                                                                                                                                             În urma neregulilor constatate la două dintre punctele de lucru, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la Legea 8/1996, în valoare totală de 30.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea 53/2003, privind Codul Muncii, respectiv infracțiunea de folosirea minorilor pentru prestarea unor activități cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al acestora, constând în aceea că, la data de 8 august a.c., pe timp de noapte, au primit la muncă o minoră, de 17 ani, în condițiile în care legislația muncii interzice desfășurarea de activități lucrative, de către minori, în intervalul orar 22.00 – 6.00.

Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, în baza H.G. 857/2011, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de preparare și prelucrare a alimentelor, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în baza H.G. 984/2005, pentru depășirea capacității de depozitare. De asemenea, a fost ridicată, în vederea distrugerii, cantitatea de aproximativ 100 de kilograme de carne de pui.

Operatorul economic a mai fost sancționat contravențional, în baza O.G. 21/1992, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru produse și proceduri nesigure, care afectează sănătatea consumatorilor, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru condiții prescrise și nedeclarate de producător pentru produse, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea, la prestarea serviciilor nealimentare, a condițiilor de igienă, condiții stabilite de producător, și a actelor normative.

Advertisement
palaz

În plus, au fost luate măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii în blocul alimentar al unui punct de lucru și oprirea definitivă din consum a cantității de 100 de kilograme de carne și prăjituri.

Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, în baza H.G. 984/2005, pentru neconcordanță între eticheta de pe produs și documentul de recepție, și ridicarea, în vederea distrugerii, a cantității de 10 kilograme carne de pui, precum și cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în baza H.G. 857/2011, pentru neutilizarea corespunzătoare a substanțelor dezinfectante.

Precizăm că este vorba despre complexul Narcis $ Cleopatra și despre hotelul Semiramis din Saturn. La acest complex lucrau ca și cameriste Loredana Atănăsoaie și Alina Ciobanu – erau cazate la hotelul Semiramis. Reamintim că prima dintre ele se află în spatele gratiilor după ce și-a omorât prietena și apoi i-a abandonat cadavrul sub o bancă din parc.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions