Connect with us

Politica

Detalii-șoc despre implicarea mogulului Gabriel Comănescu în campania de la Constanța

Publicat

la

Mogulul petrolului, Gabriel Comănescu, i-a cerut deputatului Stelian Ion (USR) să se retragă din competiția electorală pentru funcția de primar al Constanței în favoarea liberalului Vergil Chițac. Detaliile întâlnirii dintre cei doi au fost explicate pe larg de Stelian Ion în cadrul unei conferințe de presă organizate chiar în fața Primăriei Constanța. Mogulul ar trebui să dea explicații de ce face astfel de jocuri politice, dar mai ales să spună ce are de gând cu acest oraș – crede Stelian Ion. Stelian Ion a dezvăluit că întâlnirea cu Comănescu a avut la finele lunii mai, la cererea omului de afaceri, care i-a sugerat să renunțe la candidatură în favoarea lui Chițac. Stelian Ion spune că a fost chemat de Comănescu și că există mesaje care să dovedească lucrul acesta. Acesta afirmă că nu a știut ce vrea, dar că acceptat această întâlnire pentru că s-a dus la orice întâlnire cu oameni de afaceri care i-au solicitat o discuție.

„Este o întâlnire pe care am avut-o cu Gabriel Comănescu, la solicitarea dumnealui, se întâmpla în luna mai, mai exact pe 27 mai, la București. A fost într-un cadru ferit la sediul firmei domniei sale. Nu am înțeles de cine și de ce ne ferim. Mi-a sugerat să mă retrag pentru că va pune tot efortul și toată influența financiară și politică pe care o are la dispoziția acestei candidaturi (a lui Chițac, n.r.). I-am explicat că nu se va întâmpla lucrul ăsta și l-am rugat să îi transmită, de asemenea, candidatului pe care îl sprijină să nu mai facă o campanie denigratoare. Eu am simțit încă de la începutul anului din partea Asociației Constanța Altfel și și din partea candidatului PNL multă ostilitate și multe atacuri subterane. Am ținut să transmit acest mesaj pentru că nu este normal să se ducă o astfel de campanie. Că cineva are un interes să susțină un candidat, e o altă problemă. Dar campania ar fi trebuie să fie corectă, nu cu atacuri murdare pe cele mai influente mijloace media cu finanțare din partea magnaților petrolului sau a nu știu mai care. Vă spun clar că orașul Constanța nu va fi transformat nici în unitate militară și nu va rămâne nici pe mâna PSD. Constanța este pregătită pentru o schimbare majoră. Indiferent de atacuri și intimidări, noi ne întărim. Când Antena 3 îți sare în cap și pune presiune, când Dan Andronic (jurnalist), despre care s-au scris multe, pune presiune cu Evenimentul Zilei și multe alte publicații împinse de astfel de magnați și de moguli care au interesele lor. Cine își imaginează că de dragoste pentru Constanța susțin un candidat anume, se înșeală amarnic. Dacă aveau dragoste pentru Constanța, nu lăsau în paragină proprietățile pe care le au și care sunt embleme pentru oraș.“, a spus Stelian Ion.

Parlamentarul a spus că omul de afaceri Gabriel Comănescu nu i-a oferit nici bani și nici alte avantaje, ci perspectiva că va băga foarte mulți bani în această campanie și va împinge lucrurile pe parte politică și pe parte media peste tot unde are influență. El a dezvăluit că i-a transmis lui Comănescu să înceteze cu toată campania subterană de atacuri necontenite. Cu toate astea, spune Stelian Ion, atacurile s-au înmulțit în loc să înceteze. Stelian Ion a afirmat că nu înțelege pentru ce Gabriel Comănescu face aceste jocuri. Vorbe grele a avut deputatul și despre Vergil Chițac, sugerând că acesta este un liberal de conjunctură. Stelian Ion crede că pe partea PNL vede o candidatură foarte slabă, în condițiile în care Chițac a venit cu un aer academic, dar a făcut cele mai multe gafe din campania asta.

„Vergil Chițac este liberal de conjunctură. Înainte de alegeri se înscrie în PNL, iar după aceea pleacă și se bate cu ei, le face plângeri penale și își aduce aminte că are un cui împotriva lor. Ce fel de liberal e acela care vine în programul său cu gratuități pentru toate categoriile de cetățeni pe mijlocele de transport în comun. Bazaconia asta nici măcar PSD-ul nu a scos-o la iveală. Ce candidat vine cu ideea că ar trebui să cumpărăm autobuze diesel în Constanța, iar după aceea s-a repliat și și-a adus aminte de fonduri europene. Nu trebuie să fi geniu să vezi că ale orașe au cumpărat de mult din fonduri europene autobuze electrice. Făgădău a ales să cumpere autobuze diesel pe modelul Gabrielei Firea la București, pentru că pe fonduri europene nu e loc de întors la bani. De aceea nu avem noi autobuze electrice în Constanța. Chițac a făcut multe greșeli. Cum să vi cu aberația asta să spui că vei amenaja un parc industrial în suprafață de 1.500 de hectare. E o aberație cum nu s-a mai văzut. Când ai o echipă lângă tine, te consulți cu ei și nu vi cu astfel de minciuni. 1.500 de hectare reprezintă o suprafață uriașă. Nici nu există suprafața asta.

Mai multe detalii despre conferință puteți afla aici:

Detalii despre implicarea Mogulului Gabriel Comănescu în campania electorală

Mogulul petrolului, Gabriel Comănescu, i-a cerut deputatului Stelian Ion (USR) să se retragă din competiția electorală pentru funcția de primar al Constanței în favoarea liberalului Vergil Chițac. Detaliile întâlnirii dintre cei doi au fost explicate pe larg de Stelian Ion în cadrul unei conferințe de presă organizate chiar în fața Primăriei Constanța. Mogulul ar trebui să dea explicații de ce face astfel de jocuri politice, dar mai ales să spună ce are de gând cu acest oraș – crede Stelian Ion. ”Campania ar fi trebuit să fie corectă la Constanța, nu cu atacuri murdare, permanente, pe cele mai influente mijloace media, cu finanțare din partea magnaților petrolului sau mai știu eu care.”, declară Stelian Ion, care spune că a primit lovituri de la Asociația Constanța Altfel, de la Vergil Chițac și de la o presă influentă finanțată, se pare, de Gabriel Comănescu. Vorbe grele a avut deputatul și despre contracandidatul său Vergil Chițac, sugerând că acesta este un liberal de conjunctură, dovadă că propune un proiect de transport gratuit, ceea ce ar fi o bazaconie pe care nici PSD-ul nu și-a permis să o scoată.

Publicată de Ordinea.Ro pe Duminică, 13 septembrie 2020

Comments

comments

Politica

Senatorul Felix Stroe: PSD este total împotriva vânzării PE NIMIC a ultimelor companii de stat profitabile

Publicat

la data de

Scris de

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, senatorul social democrat Felix Stroe explică absența colegilor săi de partid de la sesiunea extraordinară a Parlamentului. Stroe susține că social democrații nu susțin “aberația Guvernului Cîțu” privind vânzarea companiilor de stat.

“Autoritățile locale trebuie spriinite, însă nu în acest mod”, transmite senatorul Stroe.

De asemenea, tot pe Facebook senatorul PSD de Constanța le amintește românilor că “PSD a lăsat 5,4 mld de euro în trezorerie, dar împrumuturile făcute de Gvernul Cîțu au depășit 50 mld de euro“.

Iată mesajul complet:

“DESPRE ABSENȚA SENATORILOR PSD LA SESIUNEA EXTRAORDINARĂ:
Nu acceptăm ca, prin votul senatorilor noștri, să validăm aberația guvernului Cîțu, privind vânzarea companiilor de stat. Autoritățile locale trebuie sprijinite, însă nu în acest mod!
Ordinea de zi, având ca unic proiect Legea ce vizează împrumuturile din Trezorerie a primăriilor, are ca sursă de finanțare tocmai privatizările companiilor de stat profitabile!?
PSD este total împotriva vânzării pe nimic a ultimelor companii de stat profitabile și susține preluarea exemplului statelor europene dezvoltate (Germania, Polonia) care au interzis această vânzare, mai mult au demarat o acțiune de redobândire a activelor aflate în proprietatea altor entități juridice.
Deși PSD a lăsat 5.4 mld Euro in trezorerie, împrumuturile făcute de guvernul Cîțu au depășit 50 mld Euro.
Este inacceptabil ca guvernul să nu găsească 120 mil Euro fără să pună în pericol companiile profitabile la care statul, deci romanii, este acționar!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion îi dă replica lui Klaus Iohannis: „Criticile cred că ar trebui îndreptate înspre UDMR“

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, sare la gâtul lui Klaus Iohannis, după criticile președintelui față de activitatea liderului USR-PLUS la ministerul pe care îl conduce. Stelian Ion a precizat că a propus soluţii coaliţiei pentru a debloca situaţia privind proiectul de desfiinţarea a SIIJ şi anume ca „la cererea judecătorului sau procurorului care are calitatea de suspect sau inculpat, cauza să fie trimisă spre soluţionare la un serviciu teritorial egal în grad şi învecinat cu parchetul care efectuează urmărirea penală”.

„Atât desființarea definitivă a SIIJ, și nu încercarea de salvare a acesteia prin mutarea sediului la Parchetul General, cât și repararea legilor justiției ar fi fost deja obiective îndeplinite dacă toți partenerii din coaliție ar fi respectat programul de guvernare și ar fi pus preț pe opiniile instituțiilor internaționale – Comisia Europeană, GRECO și Comisia de la Veneția.

Desființarea SIIJ putea fi realizată încă din februarie, de când Ministerul Justiției a propus proiectul și a fost aprobat și susținut de Guvern. Ministerul Justiției a transmis forma corectă, avizată favorabil și de Comisia de la Veneția, pe care UDMR o ignoră cu bună-știință. Criticile cred că ar trebui îndreptate înspre UDMR, nu înspre Ministerul Justiției.

Mai mult, am propus coaliției și în grupul de lucru și alte soluții pentru deblocarea situației privind SIIJ: la cererea judecătorului sau procurorului care are calitatea de suspect sau inculpat, cauza să fie trimisă spre soluţionare la un serviciu teritorial egal în grad și învecinat cu parchetul care efectuează urmărirea penală. Faptul că soluțiile sunt respinse sistematic, fără argumente solide, arată că nu toți partenerii din coaliție doresc desființarea reală a SIIJ și caută modalități de a menține în viață această structură.

Legile justiției puteau fi aprobate din luna aprilie, după ce Ministerul Justiției a transmis proiectele pe 26 martie 2021. Până în septembrie ar trebui finalizate negocierile, dar ar fi de ajutor ca acestea să nu se îndepărteze de programul de guvernare. Negocierile nu se vor încheia oricum: USR PLUS nu va accepta cosmetizări ale legislației fără modificări de substanță și va insista asupra promovării liniilor apreciate deja inclusiv de organismele internaționale (Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO).

Realitatea este evidentă pentru toată lumea și nu poate fi ignorată. Blocajul vine din coaliție și Parlament, nu de la Ministerul Justiției.

Astăzi, președintele a transmis semnalul că este nemulțumit de aceste tergiversări, așa cum sunt și eu nemulțumit de atâta vreme. Îi transmit președintelui rugămintea de a se implica în depășirea acestui blocaj, din care putem ieși doar dacă toți respectăm programul de guvernare și recomandările instituțiilor europene.

Nu trebuie să uităm că SIIJ a avut și rolul de a slăbi lupta anticorupție, ceea ce nu mai trebuie acceptat. DNA și DIICOT trebuie să funcționeze cu competențe complete și fără să fie exercitate presiuni asupra procurorilor. De asemenea, trebuie ca procurorii-șefi care le conduc să aibă atribuții și autoritate depline. De aceea, am declanșat procedura de selecție pentru posturile vacante de procurori cu funcții de conducere la DNA și DIICOT, la finalul căreia să poată fi numită o echipă de conducere stabilă, pe baza avizului Secției pentru procurori a CSM.

În privința legilor justiției, chestiunile esențiale aflate în discuție vizează procedura de numire și revocare a procurorilor de rang înalt (în sensul diminuării factorului politic, în acord cu programul de guvernare, recomandările GRECO și ale Comisiei Europene), prerogativele procurorului general, situația poliției judiciare, modalitatea de alegere a membrilor CSM. Aceste subiecte  foarte importante sunt încă în negociere și nu am căzut deocamdată la un acord.

Referitor la procedura de numire a procurorilor de rang înalt, am propus, de asemenea, o nouă soluție: o procedură în două etape, cu implicarea Secției pentru procurori a CSM. Un lucru spun răspicat: varianta pe care o voi promova va fi în sensul diminuării factorului politic în această procedură de numire/revocare. Un rol crescut al Secției pentru procurori este esențial. De-a lungul timpului, Secția pentru procurori a adus în avizele sale la propunerile pentru numirea procurorilor cu rang înalt argumente care ar trebui să fie luate în considerare, și nu ignorate.“, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectificarea bugetară. Ministerul Muncii pierde cei mai mulți bani. Cine primește în plus

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul Cîțu se pregătește de marea rectificare bugetară, așteptată de toate autoritățile, locale și centrale. Cele mai multe fonduri suplimentare le va primi Ministerul Sănătăţii, peste 3,5 miliarde de lei, urmat de Ministerul Finanțelor și cel al Dezvoltării. În schimb, Ministerul Muncii va pierde 2,7 miliarde de lei, potrivit draftului proiectului de rectificare, citat Hotnews și News.ro.

Rectificarea bugetară ar putea fi una pozitivă, cu un plus de 8,99 miliarde lei pe cheltuieli.

Cele mai mari creșteri vor fi înregistrare la:

Ministerul Sănătății: +3,5 miliarde lei

Ministerul Finanțelor – Acțiuni generale: +3 miliarde lei

Ministerul Dezvoltării: +1,84 miliarde lei

Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene: +760,1 milioane lei

Minsterul Energiei: +650,5 milioane lei

Ministerul Mediului: +533,8 milioane lei

Ministerul Transporturilor: +322,6 milioane lei

Tăieri vor avea loc de la:

Ministerul Muncii: – 2,78 miliarde lei,

Curtea de Conturi: -10 milioane lei

Senat: 3,9 milioane lei

Ministerul Apărării, Ministerul de Externe şi Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării nu primesc bani în plus la rectificarea bugetară.

„Cer responsabilitate și performanță de la toți miniștrii. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți. Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor.“, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.

Sursa: libertatea.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: