Politica

DEZASTRU pentru România, la atragerea de fonduri europene

mart. 04, 2018 Mihaela Tîrpan

Rata de absorbție a fondurilor europene de către România este extrem de scăzută, iar cifrele pe care oricine dorește să le studieze pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Vicepreședintele Consiliului Economic și Social, Marin Florian, arată că în exercițiul bugetar 2014-2020, România are o rată a absorbției de doar 10,7%.

“Desi au trecut 4 ani de la demararea periodei de programare 2014-2020, Romania isi bazeaza absorbtia pe exceptii de genul proiectelor retrospective sau fazate. Rudimentarism in procesul managerial, lipsa de viziune, erori de programare semnificative, o decizie profund fracturata dar si o inflatie procedurala, uneori nejustificata, sunt doar cateva elemente care au viciat posibilitatea ca Romania sa absoarba fonduri europene structurale si de investitii într-o pondere semnificativa. O rata de absorbtie de 10,07% releva o expresie a neputintei Romaniei de a converti resursele europene in masuri benefice pentru bunastarea romanilor”, scrie Marin Florian, pe pagina personală de Facebook.

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!