Conecteaza-te cu noi

Administratie

Din 18 noiembrie, începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare de la UE. Vezi de unde se pot ridica în Constanța

Published

on

Primăria Constanța anunță că, începând cu 18 noiembrie 2022, la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu  nr. 4, demarează acțiunea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare acordate de Uniunea Europeană, în baza Programului operațional „Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD“, de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00.

Beneficiază de aceste produse următoarele categorii:

  1. a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform hotărârii menționate, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenței materiale de bază.

Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.

Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, ridică pachete pentru toți membrii familiei.

Advertisement

După finalizarea distribuției către persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru sprijinirea familiei, stocul de produse rămas va fi distribuit persoanelor aflate temporar în situații critice de viață.

Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg (împreună cu ambalajul) și conține:

–         Făină alba de grâu – 5 pungi x 1 kg/pungă = 5 kg

–         Mălai – 4 pungi x 1 kg/pungă = 4 kg

–         Paste făinoase – 2 pungi x 0,400 kg/pungă = 0,80 kg

Advertisement

–         Ulei – 4 sticle x 1litru/sticlă = 4 litri

–         Zahăr – 2 pungi x 1 kg/pungă = 2 kg

–         Orez – 4 pungi x 1 kg/pungă = 4 kg

–         Conserve carne vită – 5 cutii X 0,300 kg/cutie = 1,5 kg

–         Conserve carne porc – 3 cutii X 0,300 kg/cutie = 0,9 kg

Advertisement

–         Conserve pateu ficat de porc – 5 cutii X 0,100 kg/cutie = 0,5 kg

–         Compot de fructe – 2 cutii x 0,720 ml/cutie = 1,44 litri

Exemplu: o familie beneficiară A.S.F. constituită din 5 membri va primi 5 cutii cu alimente, deci va trebui să transporte acasă cantitatea de 142 kg. Pentru relații suplimentare puteți suna la numerele de telefon 0341448530 și 0341454669.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions