Conecteaza-te cu noi

Societate

“Din dragoste de bunici”, proiect social în judeţul Constanţa. Beneficiari – 50 de vârstnici

Published

on

Astăzi, 16 noiembrie 2020, Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopia Tomisului, prin intermediul studenților voluntari ai Asociației „Samarineanul Milostiv”, demarează un nou proiectul social intitulat ,,Din dragoste de bunici”. Necesitatea proiectului a plecat de la faptul că persoanele vârstnice se confruntă cu o serie de probleme complexe generate de pandemie, iar la nivelul județului Constanța sunt foarte puține organizații non-guvernamentale ce oferă îngrijire la domiciliu.

Beneficiarii direcți vor fi 50 de persoane vârstnice care locuiesc singure, din județul Constanța, iar beneficiarii indirecți vor fi voluntarii, familiile persoanelor vârstnice și comunitatea locală.

Scopul proiectului este creșterea calității vieții persoanelor vârstnice, prin prevenirea situațiilor de dificultate și dependență, iar obiectivele sunt: pe de-o parte fiecare persoană vârstnică să primească cele necesare pentru satisfacerea nevoilor de bază: hrană, îngrijire fizică și psihică, comunicare și, pe de altă parte, promovarea beneficiilor voluntariatului în rândul studenților și nu numai.

Principalele activități vor fi:

Advertisement
  1. formarea grupului de voluntari activi;
  2. identificarea persoanelor vârstnice singure aflate în nevoie;
  3. colectarea și distribuirea către persoanele vârstnice a alimentelor, medicamentelor, produselor de igienă, dispozitivelor moderne de comunicare;
  4. fiecare voluntar va avea un bunic sau mai mulți bunici în grijă, căruia/cărora îi/le va duce hrană, produse de igienă, îl/îi va ajuta la cumpărături, la plata facturilor, îl/îi va învăța să utilizeze mijloacele moderne de comunicare, să folosească internetul pentru socializare, urmărirea slujbelor religioase;
  5. fiecare bunic va primi un telefon/tabletă cu care va ține legătura cu cei dragi, va învăța să și plătească facturi sau să urmărească slujbele religioase;
  6. la sfârșitul fiecărei luni, pe baza acțiunilor, vom crea un album al bunicilor și vom desemna voluntarul lunii.

În cadrul proiectului, voluntarii vor respecta normele igienico-sanitare stabilite pentru pandemie.

“Fiecare caz va fi diferit, fiecare experiență va fi unică, iar fiecare bunic va avea dreptul la zâmbetul pe buze. Ceea ce ne dorim cel mai mult este să reușim să răspundem solicitărilor lor de alimente, de medicamente, de vorbe bune și să reușim să îi ținem în siguranță. Vă așteptam alături de noi, din dragoste de bunici!”, a precizat Gianina Chirugu, responsabilul de proiect.

Cei care vor să se implice și să sprijine proiectul pot fi voluntari sau pot dona telefoane/tablete, alimente neperisabile, medicamente, produse de igienă sau bani în contul Asociației „Samarineanul Milostiv”: RO10UGBI0000452009683RON.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions