Conecteaza-te cu noi

Societate

Maia Sandu este noul preşedinte al Republicii Moldova

Published

on

Pro-europeana Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova cu 57,71% din voturi, în timp ce președintele în exercițiu, filorusul Igor Dodon, a obținut 42,29% din sufragii, arată rezultatele preliminare după numărarea a 99,91% din buletinele de vot.

Maia Sandu a devenit prima femeie președinte din istoria Republicii Moldova, după o victorie clară în alegeri. Alegătorii din diaspora s-au prezentat la vot în număr record.

După închiderea secțiilor de votare Maia Sandu le-a mulțumit alegătorilor şi a spus că mai este mult de muncit pentru a aduce schimbarea promisă.  Ea și-a exprimat încrederea că acest lucru va fi realizat.

La acest scrutin prezidențial diaspora a stabilit un nou record de participare, cu o prezență de peste 260.000 de alegători, care au votat masiv pentru Maia Sandu, după ce au stat la cozi şi câte 3-4 ore.

Advertisement

În total prezenţa la scrutin a fost de 52,78%, la vot participând peste 1,6 milioane de alegători.

Foto: Timpul.md

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions