Conecteaza-te cu noi

Actual

Directorul RAJA anunță: „Suntem singurul operator care nu a mărit prețul la apă ca urmare a creșterilor mari la energie“

Published

on

Directorul general al RAJA, Aurel Presură, a declarat că societatea pe care o conduce are un preț la apa de consum de 5.75 de lei și 5.09 de lei la apă uzată. Presură spune că RAJA SA nu mai este pe primul loc în ceea ce privește prețul la apă pe țară, așa cum crede multă lume și afirmă că societatea este singura din țară care nu a mărit prețul la apă ca urmare a faptului că energia s-a scumpit foarte mult.

„S-a dus perioada când RAJA era pe primul loc în ceea ce privește prețul la apă și canalizare. La apă, noi suntem pe locul 10 pe țară în ceea ce privește prețul, iar la canalizare suntem pe locul 14, dar în fața noastră sunt foarte mulți colegi, iată doar câteva exemple: Turda – 13,44 lei (apă plus canal), Călărași  – 12,8 lei, Buzău – 11, 63 lei, Bistrița Năsăud – 11,39 lei, Focșani, 11,7 lei, Galați – 10,9 lei. Deci, nu mai suntem pe primul loc, cum toată lumea spune că apa e cea mai scumpă la Constanța. Nici pe departe. Și suntem singurul operator care nu a mărit prețul la apă ca urmare a acestor creșteri foarte mari la energie. Toți colegii mei au avut aceste șocuri și dacă energia nu se plafona, era foarte greu pentru serviciul de apă și canalizare.“, a declarat Aurel Presură.

Directorul RAJA Constanța a abordat și faptul că autoritățile statului au eliminat societățile de furnizare a apei din lista celor care vor beneficia de prețuri plafonate la energie. Din cauza aceasta, exista riscul creșterii iminente a prețului la apă și canalizare. Presură spune că s-au făcut demersuri la Guvernul României să se remedieze această problemă, iar aceste societăți de apă și canalizare să fie incluse în această listă a celor care vor beneficia în continuare de prețuri plafonate la energia electrică.

„S-a dat o ordonanță prin care operatorii de apă au fost scoși din zona de plafonare, iar a doua zi, colegi de ai mei care aveau contracte ferme cu furnizorul de energie de 1.350 de lei/ MW au primit notificare de la furnizorul de energie și de li s-a zis că se reziliază contractul și de la 1 septembrie energia este 4.357 de lei MW. Avem documente în sensul ăsta. Nu am stat degeaba în perioada asta și împreună cu colegii mei am făcut o notă informativă și am trimis-o primului ministru și la alții miniștri, iar ca urmare a demersurilor noastre se pare că se va ajusta această Ordonanță și vom fi trecuți și noi, serviciile de apă, canalizare, termie ori transporturile, în zona plafonată de 1 leu kilowattul.“, a mai spus Aurel Presură.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions