Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Exclusiv

Disperare maximă la Agigea. Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Gabriel Ciobanu

Published

on

Cirjaliu si Smochina martie

Primarul PSD-ist din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, încearcă în mod disperat să stopeze candidatura lui Gabriel Ciobanu la Primăria Agigea. Ieri, un aghiotant al primarului, în speță Cosmin Smochină, a contestat decizia de validare a candidaturii lui Gabriel Ciobanu. În adresa depusă la biroul electoral, ”sluga” primarului arăta că Ciobanu nu are domiciliul efectiv în Agigea, întrucât locuința sa nu este racordată la curent, astfel că nu ar fi optimă pentru creșterea celor doi copii ai candidatului Alianței pentru Agigea. De panouri fotovoltaice nu auzise acest Smochină. Mai departe, contestatarul a făcut vorbire de faptul că Gabriel Ciobanu figurează pe listele de întreținere ale unui bloc din Constanța și a depus fotografii cu mașina candidatului parcată în vecinătatea acelui bloc. Vă dați seama că cineva l-a filat pe Ciobanu în toți acești ani, mai ales că ”dovezile” datează dinainte ca acesta să fi vândut apartamentul pe care îl avea în oraș. În sfârșit, mai cerea Smochină să fie sesizat Parchetul pentru că Gabriel Ciobanu ar induce în eroare autoritatea electorală și alegătorii, întrucât domiciliul ar fi fictiv. Așadar, să fie anchetat și eventual trimis la pușcărie Ciobanu, ca să nu mai poată să candideze.

Contestația scrisă cu mânia specifică unor torționari a fost trimisă instanței de judecată, care a analizat-o și s-a pronunțat chiar azi. În sală, a fost prezent contestatarul Smochină și însuși primarul Maricel Cîrjaliu, beneficiarul acestei mizerii uluitoare. De asemenea, a fost prezent și candidatul contestat, care a oferit toate explicațiile cuvenite instanței. Instanța a respins contestația lui Smochină, spre disperarea lui Cîrjaliu.

Hotarare Smochina Cosmin Agigea

Disperarea lui Cîrjaliu este de înțeles, în condițiile în care acesta a reușit să ajungă primar în 2020, cu unavans de numai 31 de voturi în fața lui Gabriel Ciobanu. În urmă cu doi ani, localnicii au semnat masiv pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Cîrjaliu. În sfârșit, anul acesta s-a format o alianță între PNL, USR, PMP și Forța Dreptei, din partea căreia candidează Gabriel Ciobanu. Practic toți contracandidații lui Maricel din 2020 s-au reunit acum sub o singură candidatură. Singura șansă efectivă a lui Maricel de a fi reales în al ț-șpelea mandat ar fi aceea de a-l scoate din cursă pe Gabriel Ciobanu, ceea ce încearcă să facă prin tot felul de mizerii.

Advertisement
palaz

Reamintim că săptămâna trecută, un procuror care este ginerele unei primărițe PSD-iste a emis citații către mai mulți candidați de pe listele Alianței pentru Agigea, chemându-i la audieri în calitate de suspecți sau inculpați. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu, prin aceea că ar fi încălcat caracterul secret al votului într-o ședință de Consiliu Local din 2020, în care a fost ales viceprimarul. Culmea, votarea viceprimarului nu a produs consecințe juridice, în sensul că la Agigea nu a existat viceprimar în ultimii 4 ani, comuna fiind condusă în mod discreționar de Cîrjaliu, după ce a obținut dizolvarea Consiliului Local, în baza unui fals intelectual săvârșit de o altă ”slugă”.  Nu există prejudiciu, nu există persoană vătămată, nu sunt urmări, dar există un dosar instrumentat de o rudă a unei PSD-iste care apare în poze alături de Maricel.

În toată istoria Justiției nu există niciun caz în care să se fi ajuns la urmărire penală pentru încălcarea caracterului secret al votului exprimat într-un Consiliu Local, în Parlament sau în alte structuri alese. De altfel, în Parlament, la votul secret cu bile, parlamentarii își devoalează votul, arătând bilele spre sală înainte de a le introduce în urnă. Iar Curtea Constituțională a României, analizând o excepție de necostituționalitate ridicată de PSD-istul Sorin Grindeanu, care a fost demis din funcția de prim-ministru, în 2017, cu vot secret, dar divulgat în public, a stabilit că: ”Faptul că unii deputaţi sau senatori au devoalat votul pe care l-au exprimat la momentul introducerii în urne a bilelor ţine de o opţiune şi o atitudine personală a acestora, fără să pună în discuţie caracterul secret al votului.”.

Caracterul secret se referă la forma în care se organizează votul: dacă există urnă de vot, comisie etc. Numai că primarul din Agigea, autorul plângerii penale, înțelege lucrurile în mod substanțial, în sensul că ar fi o faptă penală să arăți ce ai votat, în vreun fel sau în altul. Că e necopt la minte e problema lui, mai grav este că s-a găsit un procuror care să-i urmeze linia de gândire.

La fel, în cazul domiciliului, legea se referă la aspectul formal, anume dacă ai domiciliul trecut în cartea de identitate. Că nu interesează pe nimeni unde doarme fiecare. Nu e treaba nimănui, nici măcar a legiuitorului. Doar într-o dictatură se pune problema substanțial. Primarul Constanței doarme la Eforie, de exemplu, și nu s-a ivit încă cineva atât de distrus moral încât să ceară ca acesta să fie trimis la pușcărie pentru că nu doarme în Constanța. La fel, parlamentarii țării dorm  la București, iar nu la domiciliul trecut în cărțile lor de identitate. Însuși Maricel de la Agigea doarme pe unde apucă, întrucât nu mai are nici casă în declarația de avere. Unele guri spun că sforăie la Constanța. Evident că nu interesează pe nimeni. Să doarmă pe unde-o vrea, dar să termine cu mizeriile. Fii bărbat, Maricele, du-te la luptă electorală, lasă potlogăriile!

Advertisement
palaz

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions