Connect with us

Actual

DNA cere arestarea preventivă a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

Avatar

Publicat

la

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea urmăririi penale şi arestării celor doi deputaţi, acuzaţi într-un dosar pentru spălare de bani şi deturnare de fonduri în două proiecte europene, derulate de Partida Romilor, aşa cum se arată întru-un comunicat emis astăzi:

,, În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiţiei pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputaţilor:
PĂUN NICOLAE, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,
– schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene,
– deturnare de fonduri,
– spălare a banilor,
– efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
– cumpărare de influenţă,
– influențare a declarațiilor,
toate în formă continuată;
VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– trafic de influenţă,
– fals în declaraţii,
– spălare a banilor,
toate în formă continuată. …”

După detalierea aspectelor care conturează starea de fapt, în comunicatul DNA se arată că:

,,…Cu referire la ambele proiecte, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a obţinut pe nedrept fonduri europene aferente celor două proiecte, în sensul în care:
– a determinat stabilirea grupurilor ţintă cu persoane fictive, în baza întocmirii unor documente ce nu corespund realităţii.
– i-a determinat pe angajaţii din cadrul celor două proiecte să plătească un procentaj din salariul pe care îl încasau către Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”, cu titlu de donaţie. Donaţiile astfel strânse, în mod nelegal, de asociaţie, totalizează 1.364.098,11 lei (428.307,11 lei aferente proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi” şi 935.791 lei aferente proiectului „Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine”).
– a întocmit şi a semnat cererile de plată aferente celor două proiecte, pe baza de documente justificative ce nu corespund realităţii, având ca urmare prejudicierea bugetului comunităţilor europene cu suma totală de 24.220.396,43 lei şi bugetul de stat cu suma totală de 3.030.312 lei, reprezentând partea de cofinanţare.
Sumele de bani alocate de la bugetul de stat au fost obţinute pe nedrept, prin prezentarea, ca documente justificative, a unor convenţii civile încheiate în mod fictiv de Asociaţia Partida Romilor. În vederea disimulării şi ascunderii activităţii ilegale săvârşite în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa” în contextul deturnării fondurilor alocate de la bugetul de stat, începând cu luna ianuarie 2015, Păun Nicolae, folosindu-se de calitatea de deputat al Parlamentului României – Camera Deputaţilor, a făcut demersuri pentru promovarea unui proiect de lege privind anularea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice. De asemenea, Păun Nicolae a făcut demersuri astfel încât ANAF să nu încaseze sumele aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. Aceasta, în condiţiile în care, persoanele (cetăţenii de etnie romă care au fost incluşi în mod fictiv în proiectele şi acţiunile Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”) au primit decizii de plata din partea instituțiilor statului;
– a creat circuite financiare, disimulând sumele de bani obţinute din donaţii, în scopul de a da o aparenţă legală cheltuielilor din cadrul celor două proiecte;
– a efectuat, prin persoane interpuse, în numele unei societăţi comerciale, tranzacţii cu terenuri achiziţionate la preţuri subevaluate, pentru a-şi însuşi sumele de bani rezultate şi pentru a disimula originea infracţională;
– a condus in fapt activitatea aceleiaşi societăţi comerciale (inclusiv prin reprezentarea societăţii), în sensul că a intermediate şi a înlesnit obţinerea de credite bancare pentru societate, a întocmit acte financiare si contabile justificative in contextul unor controale ale organelor fiscale;

În perioada 2011-2015, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa.

În perioada octombrie 2015 – decembrie 2015, suspectul Păun Nicolae, aflându-se în posesia listelor cu martori citaţi de DNA, respectiv fiind încunoştinţat despre aceste aspecte, a determinat mai multe persoane, prin corupere, în mod direct, sau prin intermediari, să nu dea declaraţii sau sa dea declaraţii mincinoase în faţa organelor de urmărire penală cu privire la activitatea derulată în cadrul Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, in contextul derulării celor două proiecte cu finanţare europeană menţionate mai sus.

În perioada 2011-2015, cu intenţie, suspectul Mădălin Voicu, în exercitarea obligaţiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declaraţii de avere la Camera Deputaţilor, fără a declara sumele de bani obţinute de la Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”, totalizând 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net. Banii respectivi fuseseră primiţi de la Păun Nicolae, prin intermediul Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, cu justificarea „plăţi drepturi de autor” în perioada 2011-2015. Aceşti bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu ştia ca sunt deturnaţi, având în vedere că o persoană din familia sa fusese angajată în cadrul proiectului „Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine” şi remunerată cu suma totală de 194.241 lei…”

Comments

comments

Actual

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța face angajări FĂRĂ CONCURS

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mihail Kogălniceanu” Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, strada Mircea cel Bătrân, nr. 108, judeţul Constanța, organizează selecţie, fără concurs, prin încadrare directă sau rechemare în activitate, din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele stabilite în fișa postului, în vederea ocupării, pentru o perioadă determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă, a următoarelor posturi vacante:

Un post de subofițer operativ principal pentru subunitatea  Detașamentul 6 jandarmi Mangalia. Gradul militar maxim prevăzut pentru ociparea acestei funcții este de  Subofițer 1 Plutonier adjutant șef.

Un post de subofițer operativ principal pentru subunitatea  Detașamentul 8 Jandarmi Cernavoda – Grupa a 2-a jandarmi supraveghere și intervenție Hârșova. Gradul militar maxim prevăzut este de Subofițer 1 Plutonier adjutant șef.

Candidații care solicită înscrierea la selecție vor transmite documentele dosarului de recrutare până la data de 08.11.2020, ora 16.00.

În zilele de 12 și 13 noiembrie va avea loc susținerea interviului cu candidații, conform planificării.
Pe 14 noiembrie se va afișa lista cu candidații identificați, pentru ocuparea posturilor vacante, care urmează a fi încadrați.

Urmează apoi evaluarea psihologică și examinarea medicală, iar pe data de 25 noiembrie  va fi emis actul administrativ de încadrare a personalului selecționat, pentru ocuparea posturilor vacante, pentru o perioadă determinată ce nu poate depăși 30 de zile de la încetarea stării de alertă și aducerea acestuia la cunoștința persoanelor încadrate în vederea prezentării la locul de muncă în cel mai scurt timp posibil.

Relații suplimentare privind organizarea și desfășurarea selecției, pot fi obținute la Serviciul Resurse Umane, telefonic la nr. 0241618969, int. 24537, 24587 zilnic, între 08.00-16.00.

Toate detaliile despre condițiile participării la selecție a candidaților le puteți găsi în anunțul postat mai jos:

ANUNT Concurs

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de evaziune fiscală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 6 percheziții, în București și Constanța, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, prin infracțiuni economice.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale efectuează 6 percheziții domiciliare, 4 în București și 2 în Constanța și pun în aplicare 5  mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăți comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata T.V.A.-ului și a impozitului pe profit.

Sumele de bani ar fi provenit din activități economice concentrate în jurul unor licitații privind lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a unor obiective deținute de o instituție.

Persoanele cercetate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Beat și fără permis de conducere, un bărbat s-a răsturnat cu mașina pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au reținut un bărbat care s-a răsturnat, pe A2, cu un autoturism, pe care l-a  condus fără a avea acest drept și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs la data de 17 octombrie, pe autostrada A2, la km. 35+970 m, în zona unde traficul este restricționat pe o singură cale de mers.

Din cercetări a reieșit că un bărbat a condus un autoturism, sub influența alcoolului și a pierdut controlul asupra direcției de mers, trecând prin balizajul ce separă sensurile de mers, după care a pătruns pe contrasens, unde s-a răsturnat și a rămas imobilizat pe banda de decelerare.

Conducătorul autoturismului a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 1,16 mg/l, ulterior fiind condus la Spitalul Lehliu-Gară, în vederea prelevării mostrelor biologice.

În urma analizei probelor de sânge, la prima probă a reieșit că acesta a avut o alcoolemie de 3,15 mg/l alcool în sânge, iar la a doua probă a reieșit o alcoolemie de 2,97 mg/l.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

În autoturism se mai aflau 3 persoane. Din fericire, în urma evenimentului, nu au fost persoane rănite.

Balizajul a fost distrus pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.

Bărbatul a fost reținut de polițiști, la data de 18 octombrie, iar ieri, 19 octombrie, Judecătoria Lehliu-Gară a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În România, toleranța în ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului este zero.

”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.”, precizează reprezentanții Poliției.

Foto: Poliția Română

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: