Connect with us

Actual

„O colaborare reală, din suflete, pentru a salva oraşul Constanţa”. Protocol tripartit, între PRU, PNŢCD şi PND

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Liderii judeţeni ai partidelor de dreapta nereprezentate în stucturile administrative au semnat un protocol de colaborare pentru alegerile locale din luna iunie 2016. Evenimentul a avut loc în sala de conferinţe a Hotelului Balada Nej. Potrivit documentului semnat în asistenţa presei şi a militanţilor politici, filialele PRU, PNŢCD şi PND vor susţine candidaţi comuni la alegerile locale din luna iunie, desemnaţi pe baza sondajelor de opinie. „Vrem să ne unim forţele, acesta este scopul protocolului pe care îl semnăm astăzi. În acest fel, vrem să construim o alternativă pentru cetăţenii sătui de corupţiea, incompetenţa şi reauacredinţă dovedite de partidele care îi reprezintă acum. Vom avea candidaţi unici pentru funcţia de primar, aşa am convenit, însă fiecare formaţiune îşi va prezenta propriile liste de candidaţi pentru consiliile locale şi pentru consiliul judeţean. Acolo unde va fi cazul, vom întocmi liste comune şi pentru Consiliu, pe structura organizaţiei politice care va sta mai bine din punct de vedere al măsurătorii intenţiilor de vot. Scopul nostru este să adunăm voturile, nu să le risipim”, a declarat în deschiderea evenimentului preşedintele PNŢCD, Adrian Ţapliuc.

La rândul său, avocatul Dumitru Bădrăgan, care este creditat deja în mai multe sondaje de opinie cu a patra intenţie de vot la nivelul municipiului Constanţa, a spus: „Protocolul pe care îl semnăm astăzi este un semnal pentru cei care se gândesc să se implice activ la alegerile locale, dar nu se regăsesc în politica dusă de actualele partide reprezentate în structurile administrative. Aveţi în faţa dumneavoastră oameni tineri care vor să schimbe ceva. Şi vom începe în primul rând cu agenda civică a oraşului, atât de străină aleşilor actuali. Vrem să construim o colaborare reală, din suflete, pentru a salva oraşul Constanţa, pentru a stabili nu o altă agendă, ci tocmai aceea care ne obligă la o reală protecţie a drepturilor cetăţeneşti, la protecţia patrimoniului şi a mediului. Iar când vorbesc de mediu, mă refer în primul rând la salvarea Parcului Tăbăcărie, în sensul blocării proiectelor imobiliare care ar putea să diminueze suprafaţa spaţiilor verzi.”.

Liderul Partidului Naţional Democrat (PND), Omer Sunay, a dat asigurări că strategia partidului său este aceea de a recupera 90% din bazinul electoral al PPDD, având în vedere că cea mai mare parte din activul PPDD se regăseşte acum în interiorul PND. De asemenea, Sunay a subliniat că PPDD-ul, al cărui moştenitor ideologic se vrea PND-ul, a scos în 2012 al doilea scor electoral în judeţul Constanţa, după USL.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mesaj nou de vreme severă valabil în sud estul țării. Va ninge și în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru mâine, 30 noiembrie, a fost emisă o atenționare meteorologică valabilă în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Mai multe județe din sud-estul țării se află sub cod galben ca urmare a fenomenelor vizate, respectiv ninsori moderate cantitativ și  strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Atenție! Este ceață densă pe Autostrăzile A2 și A4

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, OPRIT DE POLIȚIE în drum spre Ion Corvin

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoturismul cu care se deplasa ÎPS Teodosie spre Mănăstirea Sf Apostol Andrei de la Ion Corvin a fost oprit, în această dimineață, de un echipaj de poliție.

Arhiepiscopul Tomisului mergea la Ion Corvin pentru a oficia slujba, iar mașina în care se afla acesta a fost oprită pe chiar în intersecția DN 3 cu drumul care duce către mănăstire. Arhiepiscopul și șoferul său au fost verificați.

“Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, le-a spus ÎPS Teodosie.

De altfel, mașinile care se îndreptau spre mănăstire au fost întoarse de filtrele de poliție, dacă ocupanții nu aveau domiciliul în comuna Ion Corvin.

Amintim că în 30 noiembrie este Praznicul Sf. Apostol Andrei, iar la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei de la Ion Corvin era organizate, în alți ani, pelerinaje la care participau mii de oameni.

Anul acest, autoritățile au interzis pelerinajele și nu face excepție nici cel de la Ion Corvin, deși Arhiepiscopul Tomisului a cerut lămuriri Prefecturii în instanță pentru decizia de a anula pelerinajul. De altfel, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a și refuzat invitația ÎPS Teodosie de a participa la slijba de la Sf. Andrei.

Facem mențiunea că multe localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: