Connect with us

Actual

„O colaborare reală, din suflete, pentru a salva oraşul Constanţa”. Protocol tripartit, între PRU, PNŢCD şi PND

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Liderii judeţeni ai partidelor de dreapta nereprezentate în stucturile administrative au semnat un protocol de colaborare pentru alegerile locale din luna iunie 2016. Evenimentul a avut loc în sala de conferinţe a Hotelului Balada Nej. Potrivit documentului semnat în asistenţa presei şi a militanţilor politici, filialele PRU, PNŢCD şi PND vor susţine candidaţi comuni la alegerile locale din luna iunie, desemnaţi pe baza sondajelor de opinie. „Vrem să ne unim forţele, acesta este scopul protocolului pe care îl semnăm astăzi. În acest fel, vrem să construim o alternativă pentru cetăţenii sătui de corupţiea, incompetenţa şi reauacredinţă dovedite de partidele care îi reprezintă acum. Vom avea candidaţi unici pentru funcţia de primar, aşa am convenit, însă fiecare formaţiune îşi va prezenta propriile liste de candidaţi pentru consiliile locale şi pentru consiliul judeţean. Acolo unde va fi cazul, vom întocmi liste comune şi pentru Consiliu, pe structura organizaţiei politice care va sta mai bine din punct de vedere al măsurătorii intenţiilor de vot. Scopul nostru este să adunăm voturile, nu să le risipim”, a declarat în deschiderea evenimentului preşedintele PNŢCD, Adrian Ţapliuc.

La rândul său, avocatul Dumitru Bădrăgan, care este creditat deja în mai multe sondaje de opinie cu a patra intenţie de vot la nivelul municipiului Constanţa, a spus: „Protocolul pe care îl semnăm astăzi este un semnal pentru cei care se gândesc să se implice activ la alegerile locale, dar nu se regăsesc în politica dusă de actualele partide reprezentate în structurile administrative. Aveţi în faţa dumneavoastră oameni tineri care vor să schimbe ceva. Şi vom începe în primul rând cu agenda civică a oraşului, atât de străină aleşilor actuali. Vrem să construim o colaborare reală, din suflete, pentru a salva oraşul Constanţa, pentru a stabili nu o altă agendă, ci tocmai aceea care ne obligă la o reală protecţie a drepturilor cetăţeneşti, la protecţia patrimoniului şi a mediului. Iar când vorbesc de mediu, mă refer în primul rând la salvarea Parcului Tăbăcărie, în sensul blocării proiectelor imobiliare care ar putea să diminueze suprafaţa spaţiilor verzi.”.

Liderul Partidului Naţional Democrat (PND), Omer Sunay, a dat asigurări că strategia partidului său este aceea de a recupera 90% din bazinul electoral al PPDD, având în vedere că cea mai mare parte din activul PPDD se regăseşte acum în interiorul PND. De asemenea, Sunay a subliniat că PPDD-ul, al cărui moştenitor ideologic se vrea PND-ul, a scos în 2012 al doilea scor electoral în judeţul Constanţa, după USL.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: