Conecteaza-te cu noi

Actual

DNA cere CJ Constanța să fie parte civilă într-un dosar penal. Vezi despre ce este vorba

Published

on

Consiliul Județean Constanța se întrunește, mâine, într-o ședință ordinară și în care președintele Horia Țuțuianu cere acordul aleșilor pentru constituirea autorității județene ca parte civilă într-un dosar penal. Este vorba de un dosar în care fostul președinte al CJC Nicușor Constantinescu este cercetat pentru atribuirea ilegală a unui contract de prestări servicii cu SC Conpress Holding SRL pentru achiziția de servicii de pază și protecție. Valoarea prejudiciului cauzat CJC în acest dosar se ridică la peste 2 milioane de lei.

„Prin adresa din data de 05.06.2020, organul de cercetare penală ne-a informat faptul că, din cercetările efectuate Consiliul Județean Constanta, a încheiat, prin atribuire directă, Contractul de prestări servicii nr.6162/02.04.2009, urmat de 14 acte adiționale, cu SC Conpress Holding SRL pentru achiziția de servici de pază și protecție a unor imobile aflate în administrarea Consiliului Județean Constanța. Prin Ordonanța din data de 27.05.2020 S-a dispus punerea in mișcare a acțiunii penale față de inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Cu adresa din data de 05.06.2020 înregistrată la Consiliul Județean Constanța sub nr. 15572/11.06.2020, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția Natională Anticorupție Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție a solicitat instituției noastre exprimarea acordului de constituire ca parte civilă în cadrul dosarului penal, precum și întinderea pretențiilor. Ținând cont de situația de fapt prezentată anterior și luând în considerare dispozițiile Codului de procedură penală care reglementează materia acțiunii civile, respectiv constituirea ca parte civilă într-un proces penal, consider oportun să ne exprimăm acordul cu privire la constituirea Județului Constanța ca parte civilă in dosarul penal nr. 445/P/2015. În considerarea aspectelor de mai sus, supun aprobării proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea Județului Constanța ca parte civilă într-un dosar penal, urmând ca, după adoptare, actul administrativ să fie comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.“, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Conform raportului de constatare al organului de cercetare penală nr.445/P/2015 din data de 19.04.2018, cuantumul prejudiciului cauzat patrimoniului Consiliului Județean Constanța este de 2.267.119 lei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions