Connect with us

Actual

DNA cere CJ Constanța să fie parte civilă într-un dosar penal. Vezi despre ce este vorba

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Județean Constanța se întrunește, mâine, într-o ședință ordinară și în care președintele Horia Țuțuianu cere acordul aleșilor pentru constituirea autorității județene ca parte civilă într-un dosar penal. Este vorba de un dosar în care fostul președinte al CJC Nicușor Constantinescu este cercetat pentru atribuirea ilegală a unui contract de prestări servicii cu SC Conpress Holding SRL pentru achiziția de servicii de pază și protecție. Valoarea prejudiciului cauzat CJC în acest dosar se ridică la peste 2 milioane de lei.

„Prin adresa din data de 05.06.2020, organul de cercetare penală ne-a informat faptul că, din cercetările efectuate Consiliul Județean Constanta, a încheiat, prin atribuire directă, Contractul de prestări servicii nr.6162/02.04.2009, urmat de 14 acte adiționale, cu SC Conpress Holding SRL pentru achiziția de servici de pază și protecție a unor imobile aflate în administrarea Consiliului Județean Constanța. Prin Ordonanța din data de 27.05.2020 S-a dispus punerea in mișcare a acțiunii penale față de inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Cu adresa din data de 05.06.2020 înregistrată la Consiliul Județean Constanța sub nr. 15572/11.06.2020, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția Natională Anticorupție Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție a solicitat instituției noastre exprimarea acordului de constituire ca parte civilă în cadrul dosarului penal, precum și întinderea pretențiilor. Ținând cont de situația de fapt prezentată anterior și luând în considerare dispozițiile Codului de procedură penală care reglementează materia acțiunii civile, respectiv constituirea ca parte civilă într-un proces penal, consider oportun să ne exprimăm acordul cu privire la constituirea Județului Constanța ca parte civilă in dosarul penal nr. 445/P/2015. În considerarea aspectelor de mai sus, supun aprobării proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea Județului Constanța ca parte civilă într-un dosar penal, urmând ca, după adoptare, actul administrativ să fie comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.“, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Conform raportului de constatare al organului de cercetare penală nr.445/P/2015 din data de 19.04.2018, cuantumul prejudiciului cauzat patrimoniului Consiliului Județean Constanța este de 2.267.119 lei.

Comments

comments

Actual

Cum vrea să lupte Primăria Limanu cu noul coronavirus. În Vama Veche, beach-barurile vor difuza muzica la volum redus

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pentru a preîntâmpina transmiterea noului coronavirus, începând cu sfârşitul acestei săptămâni, la beach-barurile din Vama Veche este asigurată doar muzică ambientală. Decizia a fost luată în  urma unor discuții cu agenţii economici din zonă, potrivit Primăriei Limanu, transmite Agerpres.

“Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- CoV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, notează Primăria Limanu.

Potrivit primarului Daniel Gheorghe Georgescu, scopul respectivei măsuri este de menţinere a stațiunii o destinaţie turistică sigură pentru sezonul estival 2020.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Evitaţi tragediile la scăldat! Iată ce recomandări face ISU Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

De la începutul lunii iulie și până în prezent, echipajele specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al  judeţului Constanţa au avut nu mai puţin de 16 de intervenţii pe plajele litoralului românesc pentru căutarea, salvarea și acordarea primului ajutor medical persoanelor ce au suferit accidente prin submersie (înec), din păcate soldate cu șase decese.

Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă tuturor cetățenilor, care aleg să iși petreacă timpul liber pe litoral, să respecte câteva reguli simple:

–  să frecventeze doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

– să respecte întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement, mai ales semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor;

– să evitate scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte,  curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

– nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

– nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

– nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici;

– nu lăsaţi copiii să se joace în locuri unde există posibilitatea de a cădea în apă;

– urmăriţi continuu, comportamentul copiilor în apă: nu citiţi, nu vă jucaţi pe telefon în timp ce copiii sunt în apă şi nu vă întoarceţi nicio clipă cu spatele la aceştia.  Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature, chiar dacă ştiu să înoate;

– echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac / vestă de salvare, aripioare gonflabile etc.) vor fi utilizate  de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A ars o mașină în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, pompierii ISU Constanța au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism în stațiunea Mamaia, în dreptul hotelului Scandinavia.

La fața locului au intervenit pompierii din Punctul temporar Mamaia cu o autospecială de stingere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă este în curs de stabilire.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, a ars un autoturism în proporție de 90%.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: