Connect with us

Actual

Dobrogea, sub cod galben de instabilitate atmosferică

Published

on

Meteorologii au emis azi o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Acesta este valabil astăzi de la ora 10.00 până la ora 23.00.

În intervalul menționat, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, local în nordul Transilvaniei, în  Muntenia și la munte, vor fi perioade cu averse torențiale. În regiunile sud-estice, după-amiaza și la începutul nopții vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Dobrogea, vremea va fi caldă, dar în general instabilă. Potrivit specialiștilor Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, cerul va avea înnorări temporare la începutul intervalului și din nou spre seară și noaptea, când local vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor depăși de 10…15 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale ziua, dar și asociate averselor (rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 30 de grade, mai scăzute pe litoral până la 23…25 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Advertisement

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement