Connect with us

Actual

Doctorul Cora Mitroi-Maxim, mesaj pentru primarul Chițac: „Spitalul Clinic de Boli Infecțioase riscă să-și piardă avizul de ANMCS“

Publicat

la

Doctorul Cora Mitroi-Maxim a trimis un mesa public primarului Chițac în care îi atrage atenția asupra faptului că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase riscă să-și piardă avizul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate dacă nu îi reia activitatea. Ea spune că au trecut două luni de la incendiu, dar autoritățile nu au mișcat un deget pentru reabilitarea spitalului.

Iată mesajul integral:

„Mulțumesc oamenilor din presa locală care au înțeles că sunt pertinente temerile noastre și că sunt valide întrebările pe care le adresăm autorității locale, în ceea ce priveșe soarta SCBI Constanța!

Subliniez că SCBI Cța se află la riscul ca în 6 luni de la incendiu, să-și piardă avizul ANMCS dacă nu-și reia activitatea in structura pentru care si-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi! Au trecut deja 2 luni…

În contextul în care, pentru a respecta normele legislative aflate în vigoare, de 7 mp/pat, se va tăia un nr semnificativ de paturi, pentru obținerea avizului de funcționare din partea DSP…

În contextul in care jumătate din cladire, tocmai ce aflarăm că nu va mai fi exploatată prea curând pe motiv că structura de rezistență este afectată grav….deși in planul strategic publicat pe site-ul spitalului, reiese că a fost consolidată cladirea în 2017-2018….

În contextul în care modularul, care după informațiile pe care le avem, nu va acoperi deficitul de paturi pierdute din clădirea principală, nu este la această oră, la 2 luni de la incendiu, nici măcar contractat de vreo firmă producătoare și nici nu se cunoaște nr exact de paturi pe care îl va deservi…(Proiectul de modular realizat de fostul manager, are 42 de paturi dar în structura de Secție de Zi și nu de internare continuă iar legislația nu-ți prea permite să le amesteci;  Modularul propus de Dnl Primar câte paturi va avea? Pe surse…circa 40)….

În contextul în care Spitalul Policlinic Municipal ce urmează a fi construit in curtea SCBI, pe aceeași adresă, Ferdinand 100, ca sa primească avizul de la MS, are nevoie de niște paturi iar numărul de paturi de acuți, aprobat de către MS este unul fix…conform legislației în vigoare…

În contextul în care, într-un interviu recent al Dnlui Primar Chițac, aflăm că acesta nu cunoaște diferența de finanțare dintre paturile de acuți si cele de cronici, amestecându-le cu ușurință…și oricum atinge subiectul fierbinte al soartei spitalului, de abia dupa o oră și 20 de minute de discuții cu reportera, după ce a abordat problema echipelor de fotbal constănțene că doar astea primează în pandemia care a luat viața a peste 2000 de constănțeni….

In tot acest context, se cam justifică temerile noastre…ca infecțioasele să-și piardă identitatea obținută cu greu, de colectivul de medici înaintași…cei care au pus bazele Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (care nu se mai numește Municipal de multă vreme…Dle Primar)!

Orice constănțean își dorește să se realizeze un spital nou, inclusiv noi, infecționișii, ne dorim pentru pacienții noștri, consulturi interdisciplinare iar acest spital Policlinc Municipal ar putea sa asigure aceste consulturi, dar dacă acesta se va înființa în detrimentul Infecțioaselor (la acest moment, legea nu îti permite să creși nr de paturi ca un elastic…e cam ca la birourile notariale…), într-o perioadă pandemică în care am demonstrat că performăm și că este nevoie ca de oxigen, de un Spital de Boli Infecțioase, atunci, această decizie nu ar fi deloc salutară și ar trebui respinsă din fașă!

Motiv pt care, în calitate de cetățean al acestei urbe, în calitate de medic titular, infecționist, angajat in SCBI din 2009, cu toate gradele profesionale atinse, solicit celor care sunt în măsură, autorități locale dar și centrale, să întreprindă, cu titlu de prioritate, toate măsurile care se impun pentru a se urgenta punerea în funcțiune a SCBI Cța, fie și sub formă de modular dar cu acelasi număr de paturi, ca înainte de incendiu, pentru a avea o șansă reală împotriva COVID 19 (toți constănțenii și nu doar cei cu pile, pt care sună telefoanele ca să se găsească câte un pat) dar și împotriva celorlalte patologii specifice, bolile infecțioase fiind mereu emergente și reemergente…“

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

La București au loc proteste ale angajaților din poliție și penitenciare

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanți ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual precum și ai Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitencioarelor demarează astăzi, începând cu ora 10.00, proteste în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului României.

În urma hotărârilor organelor de conducere ale SNPPC, s-a luat decizia ca, începând cu data de 17 ianuarie 2022 să declanșeze proteste pe termen determinat, până la finalul lunii februarie, în fața Ministerului  Finanțelor și a Guvernului României.

În cursul acestei săptămâni vor picheta exclusiv Ministerul Finanțelor, între orele 10.00 – 12.00.

Revendicările sindicaliștilor vizează:
– Neaplicarea începând cu 1 ianuarie 2022 în integralitate a Legii nr. 153/2017;
– Diminuarea unor pensii de serviciu ale polițiștilor;
– Neaplicarea sporului de neuropsihic (risc și suprasolicitare neuropsihică) de 20% tuturor beneficiarilor din prezent structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliștilor etc. ;
– Neactualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS;
– neîncadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere;
– neactualizarea calculului indemnizatiei lunare de chirie.

Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor

Angajații din poliție si penitenciare muncesc în anul 2022, dar sunt plătiți cu salariul din 2009.  Poliția și Penitenciarele cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.  

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că, prin lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbirea autorității oamenilor legii în fața infractorilor. Combaterea criminalității, ordinea, liniștea publică și protecția cetățeanului nu se pot realiza cu un polițist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare și fără sprijin real din partea factorilor de conducere.

În concluzie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor este de părere că, În România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajații din poliție și din penitenciare nu sunt plătiți în mod corespunzător și nu sunt instruiți să aplice legi eficiente în combaterea criminalității. Pe termen mediu și lung, cetățeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce și ce mai mult.

Sursa: SNPPC, FSANP

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Fără căldură și apă caldă în zona Tomis II din municipiul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Din cauza unei avarii apărute pe rețeaua de transport amplasată pe str. Moldovei nr.29 şi str. Chiliei nr 31 nu se poate asigura deocamdată energie termică pentru prepararea apei calde de consum și încălzirii în zona Tomis II.

Echipele de intervenție ale Societații Termoficare Constanța  au început lucrările de eliminare a avariei.

”Estimăm reînceperea furnizării energiei termice pentru prepararea apei calde de consum si încălzirii în cursul acestei zile.

Vă mulțumim de înțelegere și ne cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie.”, au precizat reprezentanții sBiroului de presă.

Dispecerat NON-STOP: 0241 616 792

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-o localitate din județul Tulcea. O femeie a fost găsită carbonizată

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, pompierii din județul Tulcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu. Din păcate, în locuința ce luase foc au găsit și o femeie carbonizată.

În jurul orei 19.55, prin apel la 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, a fost alertat despre producerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Ostrov.

La locul solicitării s-au deplasat de urgență 11 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SAJ Tulcea.

Primii sosiți la locul evenimentului au fost membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ostrov cu o cisternă, care au reușit localizarea incendiului.

Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, forțele de intervenție au acționat aproximativ două ore.

Din nefericire, în interiorul casei a fost găsită o victimă carbonizată, femeie în vârstă de aproximativ 65 de ani.

Au ars bunurile din camera în care a fost găsită victima și acoperișul casei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost foc deschis în spații închise (o candelă sau lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată).

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

  • Asigurați-vă că lumânarea sau candela stă vertical și că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să lase să cadă picături de ceară fierbinte;
  • Nu lăsați lumânările sau candela aprinse dacă trebuie să părăsiți încăperea. Cel mai bine este să le stingeți pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
  • Amplasați întotdeauna lumânările sau candela pe o suprafață netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candela pot topi suprafețele din material plastic pe care sunt așezate;
  • Nu vă aplecați asupra lumânărilor: s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;
  • Nu amplasați lumânările sau candela aprinsă foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde ușor (mobilier, perdele, ziare);
  • Aveți grijă să nu amplasați lumânările sau candela aprinsă în locuri unde pot ajunge copiii și animalele, pentru a nu le răsturnă și provoca incendii;
  • Stingeți întotdeauna lumânările sau candela, înainte de a le muta.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: