Connect with us

Actual

(FOTO) Accident rutier cu patru victime. O mașină s-a răsturnat pe DN 22A

Publicat

la

În cursul zilei de azi, în județul Tulcea s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Unul dintre ele s-a răsturnat. Din fericire, cele patru persoane care se aflau în mașini nu au necesitat transport la spital.

Potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, jurul orei 11:45, pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe DN 22A în apropierea localității Ciucurova, în care au fost implicate două autoturisme.

La fața locului s-au deplasat 9 pompieri cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, o ambulanță Smurd din cadrul Stației de pompieri Babadag, precum și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea, care au constatat că, în urma evenimentului, au rezultat patru victime.

Acestea erau conștiente și cooperante, neîncarcerate, au primit primul ajutor calificat la fața locului, iar ulterior au refuzat transportul la spital.

”Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriei unuia dintre autoturisme.
Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Delta Tulcea.

Comments

comments

Actual

Ce măsuri va lua Ministerul de Interne după accidentul în care o fetiță a fost omorâtă de un polițist

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 17 ianuarie, ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a cerut scuze familiei fetiței decedate pe trecerea de pietoni, după ce a fost accidentată de o mașină a poliției. El a precizat că vor fi luate măsuri la nivelul instituției pe care o conduce.

”Dincolo de funcția ministerială sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa. Iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător. Știu că orice am spune, orice am face, nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim despre o faptă ireparabilă.”, a spus ministrul de Interne,

Acesta a transmis condoleanțe familiei Raisei și însănătoșire grabnică Mariei, cealaltă fetiță rănită în accident.

Polițistul a fost pus la dispoziția Poliției Capitalei. Acesta se afla în misiuni polițienești la solicitarea Serviciului de evidență a populaței dar nu executa o misiune de urgență, mai precis verifica la domiciliu mai multe persoane.

Conducerea de regim prioritar, respectiv persoana care conduce o mașină a poliței are obligația să circule cu prudență și este scutit doar de partea contravențională, nu și de răspunderea penală.

”Verificarea cu piciorul a trupului fetiței de către polițist este foarte șocantă pentru mine. Procurorul are dosarul în cercetare. Sunt martori audiați. Am văzut o înregistrare din care rezulta că polițistul s-a coordonat  cu dispecerii pentru a așeza corpul pe partea stângă, pentru a-i da primul ajutor, și ar arăta că fetița se afla poziționată pe partea stângă. Salvarea a venit în mai puțin de 8 minute de la apel. Polițistul ar fi întors corpul fetiței pe partea stângă. Dar mă feresc să mă transform în comentator, încerc să dispun măsuri, în limita competențelor legale pe care le am.”, a explicat Bode.

De asemenea, ministrul a anunțat ce măsuri va lua în instituția pe care o conduce.

”Am decis să reanalizăm, la nivelul MI, procesul de recrutare din surse externe, pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situații. Suntem obligați să recrutăm din surse extrene pentru a acoperi aproape 30.000 de funcții. Vom pune accent, în continuare, pe recrutarea de specaliști din surse externe. Este necesar să creștem cifra de școlarizare, cea mai mare din ultimii 5-6 ani, în 2021. Dincolo de pregătirea din școală, este extrem de important procesul de pregătire continuă la toate structurile. (…) Fac un apel la întreaga clasă politică să ne susțină în Parlament pentru a moderniza legislața rutieră, responsabilități, sancțiuni și termene”., a spus ministrul.

”Aşa cum ştiţi, în 2021, am demarat un amplu proces de reformă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Voi continua să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru profesionalizarea, pentru responsabilizarea şi pentru modernizarea tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Am dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui Inspectorat judeţean de poliţie.”, a menționat Lucian Bode.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Peste 100.000 de lei a strâns Arhiepiscopia Tomisului pentru victimele incendiului din Grindeanu

Publicat

la data de

Scris de

În ziua de Crăciun 2021, Departamentul Social Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului a demarat în parohii și mănăstiri o colectă în bani pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiul izbucnit în noaptea de 15 spre 16 decembrie la subsolul blocului situat pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr. 6, din Constanța.

Printre cele 150 de familii afectate de acest incendiu se numără și 2 familii de clerici, respectiv familia preotului Claudiu Banu, cu 4 copii, și familia diaconului Alexandru Cojocaru, având tot 4 copii.

În urma colectei s-a donat către asociația de locatari suma de 111.453 lei.

”Cei care vor să sprijine în continuare pot dona în contul Asociației de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu Nr. 6, IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

La București au loc proteste ale angajaților din poliție și penitenciare

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanți ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual precum și ai Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitencioarelor demarează astăzi, începând cu ora 10.00, proteste în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului României.

În urma hotărârilor organelor de conducere ale SNPPC, s-a luat decizia ca, începând cu data de 17 ianuarie 2022 să declanșeze proteste pe termen determinat, până la finalul lunii februarie, în fața Ministerului  Finanțelor și a Guvernului României.

În cursul acestei săptămâni vor picheta exclusiv Ministerul Finanțelor, între orele 10.00 – 12.00.

Revendicările sindicaliștilor vizează:
– Neaplicarea începând cu 1 ianuarie 2022 în integralitate a Legii nr. 153/2017;
– Diminuarea unor pensii de serviciu ale polițiștilor;
– Neaplicarea sporului de neuropsihic (risc și suprasolicitare neuropsihică) de 20% tuturor beneficiarilor din prezent structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliștilor etc. ;
– Neactualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS;
– neîncadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere;
– neactualizarea calculului indemnizatiei lunare de chirie.

Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor

Angajații din poliție si penitenciare muncesc în anul 2022, dar sunt plătiți cu salariul din 2009.  Poliția și Penitenciarele cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.  

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că, prin lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbirea autorității oamenilor legii în fața infractorilor. Combaterea criminalității, ordinea, liniștea publică și protecția cetățeanului nu se pot realiza cu un polițist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare și fără sprijin real din partea factorilor de conducere.

În concluzie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor este de părere că, În România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajații din poliție și din penitenciare nu sunt plătiți în mod corespunzător și nu sunt instruiți să aplice legi eficiente în combaterea criminalității. Pe termen mediu și lung, cetățeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce și ce mai mult.

Sursa: SNPPC, FSANP

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: