Conecteaza-te cu noi

Administratie

(DOCUMENT) CJ Constanța anunță că a intrat în vigoare un nou program de transport județean

Published

on

Conducerea Consiliului Județean Constanța vine cu o serie de precizări referitoare la transportul de călători după ce la 1 ianuarie a intrat în vigoare un nou program de transport județean. Conducerea autorității locale precizează că, în toamna anului trecut, președintele CJC, Mihai Lupu, semna contractele de delegare de gestiune a serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanţa. Pentru cele opt grupe de trasee, stabilite în urma efectuării studiului de trafic şi de oportunitate, au fost atribuite contracte transportatorilor, ca urmare a încheierii procedurilor de licitație privind delegarea gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane.

„Delegarea acestui serviciu a presupus o amplă analiză ce a stat la baza stabilirii documentației necesare, a caietelor de sarcini și a regulamentului privind transportul public de persoane. Au existat dezbateri și întâlniri cu specialiști, precum și cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța, pentru a aduce această documentație în forma sa cea mai eficientă din punct de vedere al necesităților, siguranței și confortului cetățeanului, precum și al accesibilității din punct de vedere financiar.“, informează CJC.

“Transportatorii cărora le-a fost delegată gestiunea serviciului de transport public județean de persoane au obligația de a respecta, printre altele, graficele stabilite sau capacitatea de transport a autovehiculului pe care îl operează. Pe de altă parte, Consiliul Județean Constanța, în calitate sa de instituție contractoare, va interveni acolo unde se constată că frecvența și orarul curselor, calitatea serviciilor sau numărul stațiilor stabilite, nu corespund necesităților cetățenilor. Acest program a fost proiectat în anul 2021, de specialiști, pornind de la premisele unui transport județean și nu poate acoperi necesitățile unui transport în interiorul localităților. Problema transportului local aparține UAT-urilor, dar până când acestea vor reuși să susțină propriul transport local vom face modificări ale graficelor, astfel încât, acestea să se coreleze mai bine cu necesitățile de transport ale navetiștilor, inclusiv ale elevilor. Invit, pe această cale, cetățenii județului Constanța să fie partenerii noștri în soluționarea acestor probleme, prin sesizarea la Consiliul Județean Constanța a tuturor dificultăților sau situațiilor neplăcute cu care se confruntă” – a precizat Mihai Lupu, președintele CJC.

Toate informațiile cu privire la transportul public județean de persoane, inclusiv operatorii de transport, graficele și programul curselor din județul Constanța, pot fi consultate aici:

Advertisement
n

n

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions