Connect with us

Politica

(document) Pentru ce propune Făgădău rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Decelabl Făgădău, primarul municipiului Constanța, solicită, în ședința de vineri, 23 martie a.c., vot pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018. Amintim că bugetul pe anul în curs a fost aprobat prin HCLM nr.33/15.02.2018.

Edilul propune rectificarea bugetului de venituri cu suma de 770.402 mii lei și a bugetului de cheltuieli cu suma de 770.402 mii lei.

Prin vot, se aprobă bugetul fondurilor externe nerambursabile pe anul 2018 la venituri cu suma de 325 mii lei și la cheltuieli cu suma de 325 mii lei.

De asemenea, Făgădău cere vot aleșilor municipali pentru bugetul creditelor externe pe anul 2018 la venituri în sumă de 100.000 mii lei și la cheltuieli în sumă de 100.000 mii lei.

Ce înseamnă aceste sume?

Rectificarea are, potrivit expunerii de motive – document atașat proiectului – următoarele considerente:

  • introducerea excedentului bugetar pe anul precedent în sumă de 270.310 mii lei care va fi utilizat în anul 2018 ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de funcționare și secțiunii dezvoltare;
  • semnarea contractului de finanțare a Programului Operațional Capital Uman aferent proiectului “Măsuri integrale pentru o viață mai bună”;
  • detalierea pe fiecare unitate de învățământ a burselor școlare pentru Semestrul II al anului școlar 2017 – 2018;
  • modificarea bugetelor instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat prin suplimentarea cheltuielilor de finanțare complementară;
  • modificările listei de învățământ prin suplimentarea de la bugetul de stat cu suma de 1.630 mii lei aferent proiectului “Reabilitare, modernizare și mansardare Creșa nr. 1”;
  • suplimentarea listei obiectivelor de investiții conform notelor de fundamentare al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Pentru detaliile ce țin de rectificarea propusă de primarul Constanței pentru bugetul local din acest an, studiați proiectul:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/librarie-consiliu-local/proiecte-de-hotarari/proiecte-hotarari—sedinta-23.03.2018/proiect-de-hot%C4%83r%C3%A2re-nr-6.pdf?sfvrsn=2

Citiți și:

Pe ce se duc banii din bugetul local pentru 2018 al municipiului Constanța

 

 

Comments

comments

Politica

Carmen Dan, ministrul MAI, atac dur la adresa preşedintelui Iohannis: “Este imatur politic”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministru Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat duminică, la România Tv, că preşedintele Klaus Iohannis şicanează activitatea Guvernului, calificând drept “dovadă clară de imaturitate politică” refuzul acestuia de a semna decretele de revocare a miniştirlor Transporturilor şi Dezvoltării şi de numire a unor înlouitori. Ea a susţinut că activitatea Guvernului este blocată în acest moment  şi că şeful statului ar trebuie să înţeleagă că acest Guvernu nu este guvernul lui.

“Ne confruntăm cu această încercare a preşedintelui de a şicana activitatea guvernului, această dorinţă de a găsi tertipuri şi pretexte să nu semneze decretele de revocare”, a afirmat Carmen Dan, adăugând că aatitudineaa şefului statulu “este o dovadă clară de imaturitate politică”, dincolo de existenţa unui “război politic deja dus la extrem. Ar trebui ca preşedintele României să înţeleagă că acest guvern nu este guvernul lui, este un guvern care îşi doreşte să guverneze eficient şi acest guvern răspunde în faţa Parlamentului care l-a învestit, pentru că, din fericire, România nu este o republică prezidenţială, aşa cum şi-ar dori Klaus Iohannis”, a declarat ministrul de Interne citat de news.ro.

Amintim că premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul a sesizat Curtea Constituţională pentru a soluţiona blocajul creat de preşedintele Klaus Iohannis prin amânarea numirii unor miniştri.

“Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare Regională şi administraţie publică,  dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României”, a afirmat şefa Executivului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii unor miniştri, că răspunsul Curţii Constituţionale nu va rezolva problema, problema fiiind în opinia sa că România nu are prim-ministru. El a precizat că, dacă s-a ajuns în acestă fază, în cazul remanierii va aştepta decizia Curţii, fără a mai face vreun alt demers. Ulterior, răspunzând întrevărilor jurnaliştilor, Klaus Iohannis a afirmat că Guvernul României este ”condus de infractorul Dragnea prin interpuşi”. În plus, şeful statului a afirmat că Viorica Dăncilă nu a prezentat niciun motiv al schimbării miniştrilor, revocarea fiind o sancţiune politică. ”Doamna prim-ministru confundă Guvernul cu Partidul”, susţine Klaus Iohannis care precizează că acest tip de regim s-a încheiat în 1989.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conducerea PMP Constanța cere încetarea mandatului unui consilier județean PNL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus azi, 06.12.2018, o solicitare către Președintele Consiliului Județean Constanța pentru a iniția un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al domnului Mocianu Sorin, având în vedere absența nemotivată la ultimele 5(cinci) ședințe ordinare ale Consiliului Județean Constanța.

Conform prevederilor  art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier județean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situația în care consilierul județean absentează nemotivat de la mai mult de 3(trei) ședințe ordinare consecutive ale Consiliului Județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu, despre fetele de la handbal: “Există și o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Traian Băsescu le felicită pe handbalistele noastre după victoria de la Brest în stilul consacrat, cu înțepături și atacuri îndreptate direct către politicieni. Laudele la adresa fetelor arată părerea pe care acesta o are față de actuala clasă politică și îi îndeamnă pe români să nu mai urmărească “specimele de la canalele de știri” și să vadă România frumoasă pe care acestea o promovează peste tot în lume.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, după victoria naţionalei de handbal împotriva Norvegiei, că România are şi lucruri extraordinar de frumoase, sfâtuindu-şi prietenii să urmărească evoluţia handbalistelor, pentru că vor ajunge campioane, iar ei vor descoperi că în tot acest timp au stat şi s-au uitat la “specimene ale menajeriei televizate de canalele de ştiri”, enumerând mai mulţi realizatori şi analişti.

“Dacă în această seară v-aţi fi uitat pe TVR 1 la meciul fetelor noastre cu Campioana Europei, Norvegia, aţi fi văzut că există şi o Românie frumoasă, cu oameni extraordinari, devotaţi şi mândri. (…) Şi peste toate, o mână de români îmbrăcati în culorile naţionale le-au susţinut 60 de minute făcând un zgomot de parcă meciul se juca la Bucureşti cu sala plină de români şi nu la Brest”, afirmă Traian Băsescu, remarcând faptul că “România are şi lucruri extraordinar de frumoase”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: