Connect with us

Politica

(document) Vrabie nu iubește transparența. Vezi ce le-a scris consilierilor locali

Published

on

Primarul municipiului Medgidia și municipiul Medgidia prin primar au făcut, astăzi, plângere prealabilă Consiliului Local municipal Medgidia împotriva actului administrativ reprezentat de Hotărârea Consiliului Local Medgidia nr. 54/26.04.2018 privind asigurarea transparenței decizionale la nivelul administrației publice locale din municipiul Medgidia prin publicarea zilnică a plăților efectuate din bugetul local.

Plangere Prealabila La Hcl 54

 

Proiectul este unul de notorietate și a fost inițiat încă de anul trecut de mai mulți consilieri ai Partidului Național Liberal – Georgiana Rezemari Gheorghiu, Stelică Caprinciu, Petre Epure, Feuzi Ismail – și au la bază, categoric, neîncrederea privind modul în care edilul din Medgidia folosește banii din bugetul local.

Ce dorește Vrabie?!

În documentul înregistrat astăzi, Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, spune că vrea crearea unei noi secțiuni pe pagina de internet a Primăriei – Plăți efectuate de municipiul Medgidia – și unde să fie publicate operațiunile din bugetul local, în cel mult 3 zile de la efectuarea acestora, cu indicarea sumei plătite, a beneficiarului – furnizorului, a capitolului / subcapitolului din bugetul local de unde se face plata.

Altfel spus, primarul din Medgidia spune că plățile din bugetul local nu sunt informatii de interes public și impune alte reguli.

Citiți și:

CL Medgidia: Liberalii nu au încredere în primarul Vrabie și vor rapoarte zilnice pentru plățile efectuate din bugetul local! În replică, Vrabie îi numește nesimțiți și proști!

sursa foto: Curier Local

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!