Connect with us

Politica

Făgădău, mesaj pentru Bourceanu de la PNL: “Așteaptă de la cetățeni să scrie proiecte, vor să aibă și ei ce iniția”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea PNL Constanța a lansat, marți, o campanie prin care liberalii își propun să facă demersuri în vederea schimbării Planului Urbanistic General al orașului Constanța.

“Orașul poartă semnătura ta” este campania pe care Septimiu Bourceanu, coordonatorul echipei PNL Municipiu Constanța o propune și poate fi studiată aici .

La doar câteva ore de la declarațiile publice ale liberalilor, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, întrebat de jurnaliști cum comentează acțiunea PNL Constanța, a declarat următoarele:

“E normal că așteaptă ceva de la cetățeni, măcar cetățenii să scrie niște proiecte, să aibă și ei ce iniția. Deocamdată, au inițiat zero proiecte și nu e o surpriză pentru mine că au această capacitate uimitoare de a vorbi despre dezvoltare, atâta vreme cât ei blochează tot. Acest limbaj dublu îmi arată că îun interesul politic în fața interesului cetățeanului. Sper ca domnii consilieri să vină cu aceste proiecte și vor avea ocazia să o facă atunci când vom dezbate, la momentul potrivit, Planul Urbanistic General”.

În ceea ce privește stadiul noului PUG, edilul explică:

“Direcția de Urbanism, împreună cu experții Băncii Mondiale au realizat caietul de sarcini pentru elaborarea PUG. După cum știți, în cadrul acordului dintre Constanța și Banca Mondială, acest subiect este unul extrem de important. Caietul de sarcini va fi trimis spre validare către SICAP și așteptăm termenele de depunere a ofertelor după care intrăm în ordinea oricărei achiziții publice. Sunt convins că va fi prelungit până la realizarea noului PUG, dar e bine că din 1999 până azi au conștientizat că e nevoie de un nou PUG. Sper să-l și voteze, nu să se abțină!”

Citiți și:

PNL Constanța întră în campanie. Primul proiect: schimbarea Planului Urbanistic General al orașului

Comments

comments

Politica

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL? Propunerea vine chiar de la Ludovic Orban

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce în ultima perioadă s-au avut precum șoarecele și pisica, se pare că Ludovic Orban și Rareș Bogdan vor îngropa securea războiului. Potrivit unor surse liberale, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan ar urma să fie propus, la Consiliul Naţional din 8 august, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte politic al PNL chiar de către preşedintele partidului, Ludovic Orban. Acesta a anunţat astăzi că Biroul Executiv al PNL a decis convocarea, în 8 august, Consiliul Naţional, iar printre punctele care se vor afla pe ordinea de zi va fi şi alegerea unui prim-vicepreşedinte al liberalilor.

„Printre punctele înscrise pe ordinea de zi sunt: raportul Biroului Executiv, raportul grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor, Senat şi Parlamentul European, aprobarea integrării PACT condus de Sebastian Burduja în cadrul PNL – practic finalizarea procedurii de integrare a PACT în PNL. De asemenea, am prevăzut pe ordinea de zi alegerea unui prim-vicepreşedinte al partidului, prim-vicepreşedintele politic din cadrul structurii de conducere a PNL, şi vom avea un punct distinct privitor la alegerile prezidenţiale şi demararea campaniei electorale pentru prezidenţiale, campanie care va începe cu campania de strângere de semnături pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis“, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Conflictul dintre Rareș Bogdan și Ludovic Orban a fost stins, potrivit România TV, chiar de președintele Klaus Iohannis, care i-ar fi băgat pe cei doi într-o ședință chiar la Vila Lac. Sursa: România TV.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nici Mihai Fifor nu mai vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După retragerea lui Eugen Teodorovici din cursa internă din PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, un alt doritor iese din concurs.

Mihai Fifor se va retrage din cursă și o va susține pe Viorica Dăncilă pentru a fi desemnată candidat PSD la prezidențiale, potrivit Digi24.

Mai vor să candideze Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Gabriela Firea.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu: “Mi s-ar usca mâna dacă aș vota PSD la prezidențiale”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte Traian Băsescu a profețit duminică seara cum va arăta finala prezidențială.

„In momentul de fata pare ca vom avea un tur 2 cu Iohannis si Barna. Pare. Vom vedea ce evolutii vor fi in PSD unede este un adevarat spectacol”, a zis Basescu.

El a zis ca in aceasta situatie l-ar vota pe Iohannis.

„Nu as vota cu Barna, mi-ar fi greu sa votez pentru ca nimic nu e cert la ei, nu ii puteti defini politic”.

Daca intra in finala candidatul PSD cu Iohannis, Basescu a zis cum o sa voteze:

„Exclus (sa votez PSD). Mi s-ar usca mana daca as vota PSD-ul. Doar daca s-ar ajunge la situatia Iliescu – Vadim cand a trebuit sa-l votez pe Iliescu sa nu iasa Vadim”. (cursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: