Conecteaza-te cu noi

Societate

Donare de sânge în incinta Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Published

on

donare muzeu

Consiliul Județean Constanța susține activitatea permanentă de informare și conștientizare a importanței donării voluntare de sânge, în scopul de a spori rezervele gestionate de centrele de transfuzii la nivel național.

Zilnic, un număr mare de pacienţi aşteaptă să primească tratamentul salvator de viaţă – transfuzia de sânge. Aceşti bolnavi depind de noi, cei sănătoşi, pentru a primi la timp acest tratament care nu poate fi cumpărat, fabricat, ci doar donat.

În acest sens, Consiliul Judeţean Constanţa şi Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa organizează o nouă acţiune de donare de sânge. În data de 21 iulie, între orele 8.00 -14.00, o echipă mobilă va fi prezentă în incinta Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, din Piaţa Ovidiu Nr. 12.

Sunt aşteptaţi atât locuitorii oraşului Constanţa, precum şi cei din localităţile învecinate care pot şi doresc să ajute pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional. Orice persoană sănătoasă care a împlinit vârsta de 18 ani poate dona sânge. Dacă persoana a donat periodic, vârsta acceptată este de până la 65 de ani. În schimb, persoanele care nu au donat niciodată, pot deveni donatori de sânge, până în jurul vârstei de 55-60 de ani.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions