Conecteaza-te cu noi

Societate

Expoziție fotografică ”Noi, Poporul”, în Piața Ovidiu. Ambasada SUA a organizat și o recepție în sediul MINAC

Published

on

muzeu sua bun

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București, Kathleen Kavalec a sărbătorit Parteneriatul Strategic SUA-România în Constanța și Cernavodă.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina oficială a ambasadei, în cadrul acestei vizite de două zile în județul Constanța a fost inaugurată expoziția fotografică în aer liber “Noi, Poporul/We, the People” în Piața Ovidiu din Constanța.

De asemenea, a avut loc și o vizită la Centrala Nucleară de la Cernavodă, iar apoi a fost inaugurată o nouă aripă a Spitalului orășenesc.

Vizita în municipiul Constanța

”A fost un moment important, care a marcat peste 25 de ani de Parteneriat Strategic SUA-România. Expoziția ilustrează relația noastră bilaterală prin intermediul celor 150 de fotografii memorabile. Seara a continuat cu o recepție la renumitul Muzeu de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Doamna ambasador Kavalec a subliniat importanța legăturilor dintre oameni și a celebrat cooperarea și prietenia dintre popoarele României și Statelor Unite. (…) Această vizită subliniază angajamentul nostru față de Parteneriatul Strategic dintre SUA și România, deschizând calea pentru o colaborare sporită în diverse sectoare. Evenimentele din timpul vizitei au pus în evidență viziunea comună și prietenia de neclintit dintre cele două națiuni, promițând un viitor luminos de cooperare și prosperitate reciprocă.”, au precizat reprezentanții Ambasadei Statelor Unite al Americii.

Expoziția fotografică a călătorit prin mai multe orașe din țara noastră, respectiv: Craiova, Timișoara, București, Sibiu, Iași, Cluj Napoca. În Constanța expoziția va putea fi vizionată până în data de 25 iulie.

Ce spune Ambasada SUA despre eveniment

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod.

Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ “We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions